Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2020
Για τις εξετάσεις για τον κορωνοϊό αλλά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες μίλησε στο Sigmalive η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση ποιος έχει την αρμοδιότητα για τις εξετάσεις για τον κορωνοϊό απάντησε ότι πρόκειται για πολύ εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και μόνο το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής μπορεί να τις κάνει. Επεσήμανε δε ότι κανένα χημείο στην Κύπρο δεν μπορεί να κάνει αυτές τις εξετάσεις και αυτό πρέπει να τεθεί στα υπόψιν των πολιτών.
Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους ένας πολίτης χρειάζεται να προβεί στις εξειδικευμένες εξετάσεις η λειτουργός τύπου του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι πρέπει να συντρέχουν επιδημιολογικοί λόγοι και προβλήματα υγείας σε συνδυασμό με κάποιο ταξίδι σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Εάν έχει κάποιος συμπτώματα και δεν έχει ταξιδέψει τότε θα πρέπει να μιλήσει με τον προσωπικό του ιατρό για να τον καθοδηγήσει.
Ειδικότερα, συστήνει όπως οι πολίτες είναι σε επαφή με τους προσωπικούς τους ιατρούς, ώστε να τους δώσουν οδηγίες για τα όσα πρέπει να πράξουν και εάν κρίνουν ότι χρειάζονται οι εξετάσεις τότε θα ενημερώσουν τον ασθενή για όσα πρέπει να κάνει.
Μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας έκανε έκκληση όπως οι πολίτες λόγω πανικού να μην προσπαθούν να «ξεγελούν» τους ειδικούς, λέγοντας ότι έχουν συμπτώματα ή έχουν ταξιδέψει, αφού αυτό θα είναι σε βάρος των άλλων ασθενών.
Τέλος, ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει ευσυνειδησία, αφού δεν παρατηρούνται καταστάσεις πανικού ή ψευδών αναφορών για συμπτώματα κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι τέσσερα νέα ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό εξετάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ δυο πρόσωπα έχουν λάβει εξιτήριο και ένα αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργότερα σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως, λόγω των μέτρων που λήφθηκαν, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για 48 ώρες, ενώ όσον αφορά το επισκεπτήριο θα τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων για όλους τους ασθενείς, δηλαδή από τις 1300-1400 και 1700-1900, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.
Σχετικά
H Aegean επαναρχίζει τις πτήσεις προς έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό
Eπαναρχίζει το Πάφος-Αθήνα από την Aegean
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό
Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Από τις βακχικές γιορτές στο καρναβάλι της Λεμεσού
Μετά τη δεκαετία του 1950, η Τσικνοπέμπτη καθιερώθηκε πανκυπρίως ως ημέρα συλλογικής διασκέδασης
11 πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα του Πρωταρά, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Ο ολοκαίνουριος boutique παραθαλάσσιος προορισμός στον Πρωταρά, είναι άκρως εντυπωσιακός
Αυτή είναι η νέα αεροπορική που θα συνδέει την Κύπρο με έναν νέο προορισμό
H Kύπρος από τον ερχόμενο Ιούνιο συνδέεται με τη μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας
Κλείνουν δρόμοι (την Πέμπτη) στην Πάφο για το Καρναβάλι
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Μουντιάλ… παίζει ΣΙΓΜΑ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA World Cup 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην τηλεόραση SIGMA
Limassol Greens: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον lifestyle προορισμό της Λεμεσού
Σε πλήρη λειτουργία και νέα φάση επέκτασης το 2026
4 υπέροχα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας και μοναδικές γεύσεις σε Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.