Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2020
Aπό τους κλειστούς κινηματογράφους και την αναβολή εξόδου ταινιών στις αίθουσες μέχρι τη διακοπή γυρισμάτων. Η παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου μετρά τις πληγές της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ως εκ τούτου, τα στούντιο παραγωγής ανακοινώνουν τις αλλαγές στον προγραμματισμό τους, όσον αφορά τις πρεμιέρες πολυαναμενόμενων φιλμ.
Σ' αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η Disney, που ανακοίνωσε πρόσφατα το ανανεωμένο πρόγραμμά της με τις νέες ημερομηνίες εξόδου των blockbusters που είχε στα σκαριά, αρχής γενομένης με την τέταρτη φάση του MCU -του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel- με το Black Widow να παίρνει τη θέση του The Eternals και να κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο στις 12 Φεβρουαρίου του 2021, την ημερομηνία που θα έβγαινε το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, τα γυρίσματα του οποίου σταμάτησαν εξαιτίας της καραντίνας. Η καινούργια ημερομηνία ορίστηκε για τις 7 Μαΐου του 2021, όταν θα κυκλοφορούσε δηλαδή το sequel του Doctor Strange. Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness θα ανοίξει αυλαία στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου του 2021 αντί του Thor: Love And Thunder που μεταφέρθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2022, ενώ η Mulan θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων προβολές κανονικά στις 24 Ιουλίου.
Η πρεμιέρα του Black Panther 2 παραμένει στην αρχική της ημερομηνία -8 Μαΐου 2022-, όχι όμως και του Captain Marvel που μεταφέρθηκε δυο εβδομάδες αργότερα, στις 8 Ιουλίου 2022.
Μερικές ακόμα νέες ημερομηνίες
Το Jungle Cruise μεταφέρεται για τις 30 Ιουλίου του 2021, το Indiana Jones 5 για τις 29 Ιουλίου του 2022 και το Free Guy με τον Ryan Reynolds για τις 11 Δεκεμβρίου του 2020. Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο The French Dispatch του Wes Anderson θα ξεκινήσει προβολές στις 16 Οκτωβρίου, το West Side Story του Steven Spielberg στις 18 Δεκεμβρίου και το The Last Duel του Ridley Scott ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου.
Τέλος, άγνωστες παραμένουν οι ημερομηνίες πρεμιέρας για τις ταινίες Antlers, The New Mutants και Woman in the Window, την ώρα που τελικά το Artemis Fowl θα κυκλοφορήσει κατευθείαν στο Disney+ μέσα στο καλοκαίρι.
Σχετικά
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.
Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) 2026: Οι υποψηφιότητες
Ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων διευθυντών φωτογραφίας σε μεγάλου μήκους και φέτος, για πρώτη φορά, σε μικρού μήκους ταινίες από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μυστήριο, μουσική και ανθρώπινες ιστορίες κατακλύζουν τις αίθουσες από τις 2 Απριλίου
Πρώτη εικόνα: Ο Μάικλ Φασμπέντερ στο «Kennedy» του Τόμας Βίντερμπεργκ
Ο Ιρλανδο-Γερμανός ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο του πατριάρχη του οίκου των Κένεντι, Τζόζεφ, σε μία σειρά που προορίζεται για το Netflix.
A Beautiful Day in Hollywood: Τομ Χανκς και Μάριελ Χέλερ ξανά μαζί για αθλητική ταινία
Ο πρωταγωνιστής και η σκηνοθέτρια του γλυκύτατου «A Beautiful Day in the Neighborhood» (2019) επανενώνονται για μια ταινία με θέμα το μπέιζμπολ, στην οποία ενδέχεται να συμπρωταγωνιστούν οι Bad Bunny και Κόλμαν Ντομίνγκο.
Τα Όσκαρ φεύγουν από το Hollywood το 2029
Τα Οσκαρ εγκαταλείπουν το Dolby Theatre και μετακομίζουν από το 2029 στο Peacock Theater του downtown Los Angeles, σε μια αλλαγή που συνδέεται με τη νέα ψηφιακή και οργανωτική εποχή της τελετής.
Επιστροφή Ανγκ Λι με το «Gold Mountain»
Επτά χρόνια μετά το υπολειπόμενο «Gemini Man» με τον Γουίλ Σμιθ, την λιγότερο καλή στιγμή μιας έξοχης καριέρας, ελπίζουμε ξανά σε μια επιστροφή στη φόρμα
Ο Αιμίλιος Αβραάμ ετοιμάζεται να "βγει" στις αίθουσες με τη «Σμαράγδα» του
Η δραματική κομεντί ταινία μεγάλου μήκους του Αιμίλιου Αβραάμ έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου
Στα σκαριά νέα ταινία απο το σύμπαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Στίβεν Κόλμπερτ
Η Γουόρνερ Μπρος ανακοίνωσε ότι ο Στίβεν Κόλμπερτ και ο γιος του εργάζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Νέες ταινίες στις αίθουσες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα
Από πολυβραβευμένα δράματα μέχρι σκοτεινό τρόμο και δυνατά sequels, οι πρεμιέρες που αξίζουν την προσοχή σου
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι
Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι