Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2020
Κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλον τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους εν μέσω πανδημίας στο online φεστιβάλ «We Are One: A Global Film Festival», ένα δεκαήμερο δωρεάν ταινιών στο YouTube.
Την ανακοίνωση έκαναν από κοινού τη Δευτέρα 27 Απριλίου, η Tribeca Enterprises, που βρίσκεται πίσω από το νεοϋρκέζικο Φεστιβάλ της Tραϊμπέκα (η φετινή διοργάνωση του οποίου αναβλήθηκε) και το YouTube.
Μεταξύ των 20 φεστιβάλ που συμμετέχουν είναι του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, του Σάντανς, του Τορόντο, του Τόκιο και βεβαίως, της Τραϊμπέκα.
Από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, το «We Are One: A Global Film Festival» θα προβάλει ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μουσικές κωμωδίες και συζητήσεις. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες του προγράμματος.
Το φεστιβάλ θα μεταδοθεί δωρεάν, οι θεατές ωστόσο, καλούνται να ενισχύσουν οικονομικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις μονάδες του σε κάθε χώρα.
Η ακύρωση του φεστιβάλ των Καννών στη Γαλλία, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο και η αβεβαιότητα που επικρατεί για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Βενετίας και του Τορόντο τον Σεπτέμβριο, έχουν στερήσει από τους δημιουργούς και τα στούντιο τις βασικές πλατφόρμες επικοινωνίας τους, ενώ οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί.
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.

Οι Κάννες τιμούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Με Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του