Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2020
Μπορεί η τελετή απονομής των 93ων Βραβείων Όσκαρ να έχει οριστεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021, που σημαίνει να φαίνεται χρονικά πολύ μακρινή, όμως η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου εξετάζει ήδη την πιθανότητα αναβολής.
Σύμφωνα με το Variety, το οποίο επικαλείται πολλαπλές πηγές -τις οποίες δεν κατονομάζει- το ενδεχόμενο αναβολής των Όσκαρ θεωρείται πολύ πιθανό. Στοιχεία, όπως οι πιθανές νέες ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν επισήμως κατατεθεί, συνεπώς ούτε συζητηθεί. Το δίκτυο ABC, το οποίο μεταδίδει ζωντανά την τελετή, προς το παρόν κρατά την αρχική ημερομηνία.
Όταν στα τέλη του περασμένου Απριλίου, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προχώρησε σε αλλαγή του όρου που αφορά το δικαίωμα υποψηφιότητας των ταινιών, ο πρόεδρος της, Ντέιβιντ Ρούμπιν είχε δηλώσει ότι «είναι αδύνατο να έχουμε εικόνα της κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θέλουμε να γιορτάσουμε το σινεμά, αλλά δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο θα το επιτύχουμε αυτό».
Η κινηματογραφική βιομηχανία έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι συνεχείς μεταθέσεις στις πρεμιέρες των νέων παραγωγών και η επιλογή, σε πολλές περιπτώσεις, να βγουν σε πλατφόρμες streaming και όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Πηγή: Huffingtonpost.gr
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.

Οι Κάννες τιμούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Με Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του