Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020
Καθώς η πανδημία COVID-19 έχει περιορίσει τις ζωές της πλειοψηφίας της διεθνούς κοινότητας, εκατοντάδες Κύπριοι λάτρεις της μουσικής συντονίστηκαν διαδικτυακά για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα μιας σειράς από εβδομαδιαίες παραστάσεις πιάνου από την Matea Leko, μια από τις περίφημες πιανίστριες της Κροατίας, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο.
Η καλλιτέχνις από την Κροατία, στοχεύοντας να επηρεάσει θετικά την ποιότητα ζωής των μελών της νέας κοινότητας στην οποία ζει μέσω της μαγείας της μουσικής, έχει καθιερώσει μια σειρά από διαδικτυακές παραστάσεις πιάνου που γυρίστηκαν από το νέο της σπίτι στην Κύπρο.
Η κα Leko δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε κανονικές συνθήκες, μοιραζόμαστε την απόλαυση της μουσικής σε όμορφους χώρους, προσφέροντας στους εαυτούς μας την ευκαιρία να εμπνευστούν από τον χώρο, την ακουστική και πάνω απ’ όλα από την επικοινωνία με το κοινό. Καθώς εγκαταστάθηκα σ’ αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου και οι τρέχουσες πρωτοφανείς συνθήκες διαβίωσης έχουν επηρεάσει την κανονικότητα της ζωής μας, θέλησα να μοιραστώ την ευφορία της μουσικής στη νέα κοινότητα που επέλεξα να ζήσω, εμπνέοντας, διασκεδάζοντας και πάνω απ’ όλα επικοινωνώντας με το κοινό μέσω της μαγείας της μουσικής. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε αμέσως αποδεκτή από το κοινό της Κύπρου, κάτι που με κάνει περήφανη που κατάφερα να προσφέρω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο κάνοντας την ζωή της καραντίνας πιο ζωντανή, μελωδική και μαγική. Στόχος μου είναι να συνεχίσω αυτή τη σειρά των διαδικτυακών παραστάσεων για το τοπικό κοινό μέχρι η ζωή μας να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της, και να μπορέσω επιτέλους να επικοινωνήσω με τα μέλη αυτής της όμορφης κοινότητας, πρόσωπο-με-πρόσωπο».
Η Matea Leko αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες πιανίστριες της Κροατίας και ήδη απαριθμεί περισσότερες από 200 παραστάσεις σε Ευρωπαϊκές σκηνές. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ζάγκρεμπ το 2006, συνέχισε να κατακτά το κοινό και τους κριτικούς διεθνώς, από το Ισραήλ μέχρι τη Σουηδία με το χάρισμα της, την ευαισθησία της και τον επαγγελματισμό της. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, απ’ όπου συνεχίζει τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καριέρα, τις παραστάσεις, τα νέα και τις εκδηλώσεις της Matea Leko μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες http://www.matealeko.eu και https://www.facebook.com/matealekopiano/.
Πιο κάτω δες την πρώτη παράσταση της διεθνούς φήμης πιανίστριας:
Σχετικά
Μια καθηλωτική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, μουσική και υψηλή γαστρονομία έρχεται στις Notes Live
To Punin Group παρουσιάζει την μουσική παράσταση "Noir" σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη
«Κύπρος αγαπημένη, πατρίδα ματωμένη»: Μια αλλιώτικη συναυλία για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή
Ερμηνεύουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωρακη και άλλων σπουδαίων δημιουργών
Fuego στη γιορτινή Λεωφόρο Μακαρίου με την αγαπημένη μας Ελληνίδα τραγουδίστρια
Η πρωτεύουσα γιορτάζει με την πιο hot performer
Ο πέμπτος δίσκος του Fengaros Reacts κυκλοφορεί σήμερα με έξι τραγούδια από κύπριους καλλιτέχνες
Μετά την επιτυχία του διαδικτυακού showcase Fengaros Reacts τον περασμένο Οκτώβρη
Οι αγαπημένοι μας Alcatrash έρχονται στην Κύπρο για μία μοναδική νυχτερινή εμφάνιση
Θα τους απολαύσουμε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Λευκωσίας
Δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια έρχεται στη Λευκωσία για δωρεάν συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας
Στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων του Δήμου της πρωτεύουσας και την φωταγώγηση της πλατείας
Νούμερο ένα τραγούδι στο top50 viral του Spotify στην Ελλάδα το Crystal Waters
Ο catchy ήχος και στίχος του, έχει κάνει τους Έλληνες να το σιγοτραγουδούν παντού
Vic Flick: Πέθανε ο κιθαρίστας που έπαιξε το διάσημο μουσικό θέμα του James Bond
Το περίφημο riff ηχογραφήθηκε το 1962 για την πρώτη ταινία Μποντ «Dr No». Ο Vic Flick είχε συνεργαστεί με τους Beatles, τον Τομ Τζόουνς και τον Έρικ Κλάπτον.
Χριστουγεννιάτικες συναυλίες με τους Γιαγκίνηδες
Το γνωστό ρεμπετολαϊκό δίδυμο έρχεται στην Κύπρο
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Σαρλ Ντιμόν, συνθέτης του «Non, je ne regrette rien» της Εντίθ Πιάφ
Το 1960, ο Ντιμόν έγραψε το κομμάτι που θα γινόταν το πιο εμβληματικό τραγούδι της Εντίθ Πιάφ