Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2020
Μετά την επιτυχία του ταραντινικού Once Upon A Time In Hollywood, η νέα εμφάνιση του Leonardo DiCaprio δεν συμβαίνει μπροστά από τις κάμερες, ούτε όμως και στη μεγάλη οθόνη. Αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού, ο 45χρονος ηθοποιός συνεργάστηκε με το History Channel και μαζί παρέδωσαν το Grant· μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο και αφηγείται την ιστορία μίας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία της Αμερικής, του Ulysses S. Grant.
Ο Ulysses S. Grant υπήρξε στρατηγός των Βορείων κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο και 18ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ήταν εκείνος που οδήγησε τα στρατεύματα της Ένωσης των Βορείων στη νίκη κατά της Συνομοσποδίας των Νοτίων στον Αμερικανικό Εμφύλιο, επιδεικνύοντας γενναιότητα, τόλμη και στρατηγικές ικανότητες. Ιστορική έχει μείνει η φράση που συνήθιζε να χρησιμοποιεί όταν ο αντίπαλός του τού ζητούσε να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης: "Unconditional surrender" (παράδοση άνευ όρων), απαντούσε και κάπως έτσι, σε συνδυασμό με τα αρχικά του ονόματός του, του κόλλησαν το παρατσούκλι "Unconditional Surrender Grant".
Μετά τη λήξη του εμφυλίου, ανακηρύχθηκε σε εθνικό ήρωα και ασχολήθηκε με την πολιτική. Είχε δύο θητείες ως πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέβαλε σημαντικά στην σταθεροποίηση της αμερικανική οικονομίας και στη εξάλειψη της Κου Κλουξ Κλαν.
"Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό να ανατρέξουμε στην ιστορία της χώρας μας και να θυμηθούμε γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία να μείνουμε ενωμένοι στους χαλεπούς καιρούς", ανέφερε ο DiCaprio σχετικά με την σειρά.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Justin Salinger, έχοντας στο πλευρό του τους Carel Nel ως Abraham Lincoln και Dianne Simpson ως τη σύζυγο του Grant, Julia Dent Grant.
Να σημειωθεί ότι το docuseries αποτελείται από μόλις 3 επεισόδια: το πρώτο έκανε πρεμιέρα χθες, ανήμερα της Memorial Day -θεσπίστηκε για να τιμήσει όσους έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας- στις 25 Μαΐου, το δεύτερο κάνει σήμερα, 26 του μήνα και το τρίτο, αύριο Τετάρτη στις 27.
Πηγή: Esquire.gr
Σχετικά

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από την ταινία για τη ζωή του Μπρους Σπρίνγκστιν με τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ
Παρακολουθώντας τα γυρίσματα, το «Αφεντικό» επαίνεσε την ερμηνεία του Γουάιτ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν «εξαιρετικό ηθοποιό» που «τραγουδάει πολύ καλά».

Ο 16χρονος γιος του Τζέισον Μομόα στο Dune 3
Ο ρόλος που θα υποδυθεί, η έναρξη των γυρισμάτων και η ημερομηνία προβολής της τρίτης ταινίας

Το "Υπάρχω" και οι άλλες 27 ταινίες που θα δούμε κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πρωταρά
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 11ου Protaras Summer Film Festival

14 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογραφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"

Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στις Πλάτρες θα βλέπουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια
Η καρδιά των Πλατρών μεταμορφώνεται σε ένα παλιό, αγαπημένο σινεμά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».