23 November-30 March 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Other Indications": μια πολυσύνθετη έκθεση

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC] επιχειρεί την επαναδιαπραγμάτευση και επανεξέταση των διαδικασιών επιμέλειας εικαστικών εκθέσεων

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2013

Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας ομάδας Κυπρίων επιστημόνων, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου. Την ομάδα αποτελούν η Έλενα Πάρπα, ερευνήτρια και επιμελήτρια, η Έλενα Στυλιανού, καθηγήτρια Ιστορίας και θεωρίας της Τέχνης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, ο διευθυντής του Κέντρου Τεχνών, Γιάννης Τουμαζής, η Εύη Τσελίκα, καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και η Ναδίνα Παφίτου, πρώην διευθύντρια και δημιουργός του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας Κύπρου. Αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι μια πειραματική προσέγγιση, βασισμένη σε διάφορα πρότζεκτ, τα οποία συναντώνται στο χώρο του Κέντρου ως άλλες ενδείξεις, αναδεικνύοντας τις ποικίλες προσεγγίσεις στην παραγωγή εικαστικών έργων, εκθέσεων, γνώσης και ιστορίας.

Η έκθεση βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες και θεματικές: μεταξύ άλλων, επανεξετάζει κριτικά την ιστορική πτυχή της παραγωγής εκθέσεων στην Κύπρο και προσεγγίζει με πειραματικό τρόπο τον επαναπροσδιορισμό του εκθεσιακού χώρου μέσα από χωροχρονικές αφηγήσεις και εναλλακτικές διαδρομές μνήμης. Μέσω της συλλογικής και πειραματικής ανάπτυξης της έκθεσης, επιχειρείται η αναθεώρηση και ενίοτε η ανατροπή του γνώριμου και αναμενόμενου τρόπου ανάγνωσης εικαστικών εκθέσεων με παρεμβάσεις, που ενθαρρύνουν την έρευνα, τη μάθηση και τη συμμετοχικότητα.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close