Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2021
Δύο πανέμορφα φλαμίνγκο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ασυνείδητοι στην περιοχή της λίμνης Παραλιμνίου. Πρόκειται για ένα συμβάν που προκαλεί μόνο θυμό και δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Τα πυροβολημένα φλαμίνγκο εντόπισε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση BirdLife Cyprus στη λίμνη Παραλιμνίου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και η ανάρτηση των μελών της οργάνωσης πραγματικά συγκλονίζει.
"ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ. ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ.
Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια καταγραφών στη Λίμνη Παραλιμνίου, εντοπίσαμε ένα πληγωμένο Φλαμίνγκο εντός της λίμνης. Έπειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, καταφέραμε να διασώσουμε το πουλί και να το μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο κτηνίατρο. Η ακτινογραφία έδειξε αυτό που υποψιαζόμασταν… σκάγια στο πόδι, στη φτερούγα και στο μάτι. Εντοπίστηκε και άλλο Φλαμίνγκο με τραυματισμένη φτερούγα στη λίμνη, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί. Το πουλί που καταφέραμε να διασώσουμε έλαβε την απαραίτητη φροντίδα, ενώ έγινε επίσης χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κατάγματα που προκάλεσε ο πυροβολισμός στη φτερούγα. Το Φλαμίνγκο αναρρώνει τώρα στο Κέντρο Περίθαλψης της Άγριας Ζωής της ΥΘΠ, αλλά ο πυροβολισμός και η ζημιά που αυτός προκάλεσε έχουν στοιχίσει στο πουλί το αριστερό του μάτι, αλλά και την ελευθερία του, καθώς η φτερούγα έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα. Αν και περιοχή Natura 2000, η Λίμνη Παραλιμνίου είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή που υποφέρει από σοβαρή ενόχληση, έλλειψη ουσιαστικής προστασίας και σωστής διαχείρισης. Αν ο πυροβολισμός ενός Φλαμίνγκο δεν είναι αρκετός για να θορυβήσει τοπικές αρχές, τμήματα, υπηρεσίες και άλλους φορείς για το απροχώρητο της κατάστασης, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας"
Σχετικά
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές χώρες για τουρίστες – Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη
Πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας επισκέπτης σε μια χώρα
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Γιορτινός Δεκέμβριος στο Columbia Beach Resort
Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, επανασύνδεση και ποιοτικές στιγμές φέτος τις γιορτές
Οι 25 κορυφαίοι προορισμοί και οι εμπειρίες για το 2026
Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2026 αλλά και τις must-do εμπειρίες για τη νέα χρονιά.
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
To Lupin επιστρέφει με τέταρτη σεζόν - Η ανάρτηση του Netflix
Πότε θα κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Lupin
Αυτή η πόλη κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030
Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία επιλογής, τι οδήγησε στη νίκη της πόλης και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι το 2030