Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Φλέγον ζήτημα για πολλούς και χιλιοειπωμένο: οι διακοπές. Καλοκαιρινές ή μη αποτελούν όνειρο και στόχο για τους περισσότερους.
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η δρ.Ζωή Δωροθέα Πανά η οποία αφού αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό της Υγείας όπου έγινε αποτίμηση της αύξησης των τελευταίων ημερών ερωτήθηκε και για το ζήτημα των διακοπών.
Θα πάμε διακοπές φέτος;
Στόχος και της Κύπρου και των περισσοτέρων χωρών είναι να πετύχουμε εμβολιαστική κάλυψη σε υψηλό ποσοστό μέχρι τον Μάη, είπε η δρ.Πανά. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται σε ποσοστά πάνω από 30%-40%, συμπλήρωσε.
«Η Κύπρος εκτός απροόπτου θα το πετύχει αυτό. Το καλοκαίρι και λόγω των συνθηκών θα πετύχουμε μια ύφεση, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι. Δεν θα υπάρξει όμως παγκόσμια ύφεση γι'αυτό να είμαστε συνετοί. Να κάνουμε ελεγχόμενα τις διακοπές μας και να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε πέρσι», ανέφερε.
Είπε επίσης ότι ως επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένοι γιατί θέλουν να αποκτήσουν λίγη περισσότερη γνώση σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις του ιού.
«Λόγω των εμβολίων η πανδημία θα αλλάξει πρόσωπο. Αν καταφέρουμε όλα τα κράτη μέλη να ελέγξουμε την πανδημία ενδεχομένως να φθάσουμε το επόμενο καλοκαίρι σε αυτό που είχαμε προ πανδημίας», είπε.
Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο βίντεο πιο κάτω:
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»