17-18 December 2013
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Παραδοσιακό Έπιπλο και Σύγχρονο Κυπριακό Design

Μια εκδήλωση που κινείται σε δυο άξονες: τη μελέτη παραδοσιακών επίπλων και την έκθεση σύγχρονων αντικειμένων design

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2013

Η έκθεση φιλοξενεί σύγχρονα αντικείμενα και έπιπλα από Κύπριους designers που διαπρέπουν στην εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή αλλά και στο εξωτερικό. Σκοπός των διοργανωτών είναι να συγκεντρώσουν και να αναδείξουν τη δουλειά Κυπρίων που ασχολούνται επαγγελματικά με το σύγχρονο design επίπλων και άλλων προϊόντων. Έχοντας ως αφετηρία σχεδιαστές που αντλούν ιδέες από την κυπριακή παράδοση, η έκθεση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός συνάντησης τέτοιων σχεδιαστών σε μια απόπειρα που ξεκινά από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα, διαλέξεις από άτομα που έχουν ερευνήσει εις βάθος την κατασκευή, τα σύμβολα και τα νοήματα των παραδοσιακών κυπριακών επίπλων, καθώς και μικρές λεπτομέρειες της κυπριακής πραγματικότητας, έρχονται να στηρίξουν την άποψη πως το μέλλον σχεδιάζεται με βάση το παρελθόν.

Εκθέτουν:

Draw Collective, undun.eu, Έλενα Ερημούδη, Θεοδόσης Ζένιου, Μενέλαος Θεοδοσιάδης, Εύα Κοραή/Μιχάλης Γεωργίου, Mike Παναγή, Αγγελική Παύλου, Κρίστα Φραντζέσκου.

Επιμέλεια: Εύα Κοραή

Διαλέξεις: Λοΐζος Λοΐζου, "Η παραδοσιακή κυπριακή καρέκλα" Στέλιος Μαυρομμάτης, "Το παραδοσιακό σεντούκι: η άνθιση και η σταδιακή παρακμή" Ανδρέας Σταύρου, "Εκκλησιαστικά έπιπλα: ιστορία και οι συμβολισμοί τους" Draw Collective: "The WE CY Project" Οι διαλέξεις θα γίνουν στο Καφενείο "Στο Δρόμο" στη Λεμεσό, Οδός Γενεθλίου Μιτέλλα 36, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 18.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close