Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.
Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.
Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.
Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.
Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.
Πηγή: popaganda.gr/
Σχετικά
Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερρή έρχεται στη Λευκωσία τον Δεκέμβριο
Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του «Τεμπέλη Δράκου» στη Λευκωσία αρχίζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 14:00.
Nέα ημερομηνία για τη συναυλία της Ρίας Ελληνίδου στην Αγία Νάπα
Mια ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη ενέργεια, αγαπημένα τραγούδια και μοναδικές στιγμές
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen στο φιλικόρνο και τον Μάριο Τακούσιη στο πιάνο, ο Κύπριος ουτίστας και συνθέτης δίνει ραντεβού την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου για μια βραδιά όπου οι μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντούν τη σύγχρονη σύνθεση.
Με αυτή τη διαδικασία θα επιλέξει το ΡΙΚ τον καλλιτέχνη και το τραγούδι του για την Eurovision 2027
Ο κύβος ερρίφθη στην Κύπρο και το ΡΙΚ φαίνεται πως κατέληξε στη μέθοδο μέσω της οποίας θα επιλεγεί η κυπριακή συμμετοχή (καλλιτέχνης και τραγούδι) για την Eurovision 2027.
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός με Αντιγόνη Buxton και άλλα αστέρια, στη μεγαλύτερη γιορτή προσφοράς!
Διαγωνισμός ανάποδης καλαθιάς με βραβεία €1000, drone show, εισιτήριο συναυλίας μόλις €5 ή δωρεάν για κάτω των 10 ετών, VIP εμπειρίες και ένα ξεχωριστό οικογενειακό ~ νεανικό φεστιβάλ!
Ο Στέλιος Διονυσίου και η Έλενα Αναγιωτού για πρώτη φορά μαζί στη Λεμεσό
Μία βραδιά αφιερωμένη στο καλό λαϊκό τραγούδι
Ο Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στη Λάρνακα
Μια μοναδική επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια πορείας του στη δισκογραφία
Μάθαμε ποια θα τραγουδήσει μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό στη Λευκωσία
Στη μεγάλη γιορτή με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς του Yianis Christodoulou Foundation (YCF).
10 Χρόνια Yianis Christodoulou Foundation: Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με συμβολική είσοδο €5 για άτομα άνω των 10 ετών στη συναυλία και VIP ζώνη
Ο Λούκας Γιώρκας σε μία (δωρεάν) συναυλία
Μια βραδιά με αγαπημένα τραγούδια, μουσική και κέφι
Οι Monsieur Doumani ζωντανά στη Λεμεσό
Μετά από μια μακρά απουσία από τη Λεμεσό, οι Monsieur Doumani επιστρέφουν στην πόλη για μια συναυλία στο PSI Foundation
VaginaHood: Μια παράσταση γι’ αυτά που λένε οι γυναίκες μεταξύ τους, αλλά θέλουν να ακούσει όλος ο κόσμος
Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζέτα Δούκα, Σόφη Ζαννίνου, Άννα Κουρουπού, Δώρα Χρυσικού έρχονται Κύπρο για 2 παραστάσεις