Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021
Το Center For Social Innovation - CSI, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), πραγματοποιεί ένα πρωτότυπο φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών με θέμα την αναπηρία.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, 18.00-22.00, στο Artos House (Αγ. Ομολογητών 64, 1080, Λευκωσία) με διπλές προβολές κάθε μέρα και ελεύθερη είσοδο.
Μια καθηγήτρια γλωσσολογίας με αλτσχάιμερ της οποίας η οικογενειακή και επαγγελματική ζωή δοκιμάζεται. Ένας μαύρος φροντιστής από μια υποβαθμισμένη συνοικία και ένας πλούσιος τετραπληγικός που προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Ένας λογοθεραπευτής που ερωτεύεται την κωφή φύλακα του σχολείου όπου εργάζεται. Ένας πατέρας με ψυχική αναπηρία που παλεύει για την κηδεμονία της 7χρονης κόρης του. Ιστορίες βγαλμένες από την πραγματική ζωή που απλώς έτυχε να γίνουν αριστουργηματικές κινηματογραφικές ταινίες.
Πρόγραμμα προβολών:
- Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει (2014) - 15/11, 18.00
- Παιδιά ενός κατώτερου θεού (1986) - 15/11, 20.00
- Το όνομά μου είναι Σαμ (2001) - 16/11, 18.00
- Οι Άθικτοι (2011) - 16/11, 20.00
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων BRIDGES και Starting up 4 Inclusion (Eramsus+) στις κοινοπραξίες των οποίων το Center For Social Innovation συμμετέχει από την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια των προβολών θα προσφέρεται κρασί, αναψυκτικά και finger food τα οποία οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν εντός της αίθουσας προβολών του ARTOS HOUSE. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://bit.ly/3GB2GxL
Απαραίτητη η προσκόμιση safe pass σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
-
Ίδρυμα ARTος
15 Νοεμβρίου - 16 Νοεμβρίου 2021
Σχετικά

Αυτοί είναι οι νεαροί νικητές του 2ου Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους
Ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025 - Τμήμα για Παιδιά και Νεαρά Άτομα.

Ο Μπραντ Πιτ επιστρέφει σε ρόλο από το παρελθόν για το Netflix
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ήρωας του Ταραντίνο αναμένεται και οι πρώτες συζητήσεις της πλατφόρμας με τον Ντέιβιντ Φίντσερ

Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν τους Beatles
Και οι τέσσερις βιογραφικές ταινίες για τους Beatles αναμένονται τον Απρίλιο του 2028

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ, ο πρωταγωνιστής των «Batman Forever» και «Tombstone», σε ηλικία 65 ετών
Έδινε μάχη με τον καρκίνο του λαιμού για αρκετά χρόνια.

Κυκλοφόρησε το trailer του «One Battle After Another» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί σε ταινία του Τόμας Πολ Άντερσον


Ιαν ΜακΚέλεν και Πάτρικ Στιούαρτ επιστρέφουν ως X-Men στο νέο Avengers
Στο καστ μαζί με τους δύο σπουδαίους Βρετανούς ηθοποιούς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Iron Man, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στον ρόλο του Doctor Doom.

Πρεμιέρες με άρωμα Όσκαρ στις κυπρικές αίθουσες
Το φιλμ από τη Βραζιλία που κέρδισε φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας προβάλλεται στην Κύπρο

Ο Αλ Πατσίνο σε ρόλο ιερέα για την νέα ταινία «The Ritual»
Το πρώτο trailer του φιλμ και η αληθινή ιστορία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του

Έρχονται οι Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος για παιδιά και νέους
Παιδιά και νεαρά άτομα φαντάζονται, ελπίζουν και επιμένουν με σύμμαχο τα οπτικοακουστικά μέσα

Οι νέες ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις κυπριακές αίθουσες
Τι νέο παίζει στα σινεμά

Ο Κόναν Ο' Μπράιαν θα είναι ο παρουσιαστής - και - της 98ης Απονομής των Οσκαρ
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την παρουσίαση της φετινής τελετής, ο Κόναν Ο' Μπράιαν ανανεώνει το ραντεβού του με τα Οσκαρ για του χρόνου. Και είναι επίσημο.