Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2022
Είναι φέτος η 13η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων. Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα.
Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Λαράς, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων, πεπειραμένος συλλέκτης και παγκοσμίως γνωστός ερευνητής των κάκτων του Μεξικού.
Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα!
Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.
Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους. Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση. Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων. Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα. Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά. Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.
>> Κυριακή 5 Ιουνίου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10πμ-7μμ.
Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, Είσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Ειρήνη Θέμις στο 96 570050 ή στο irenethemis@hotmail.com
-
Πάρκο Ακροπόλεως
05 Ιουνίου 2022
Σχετικά

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο

Ανακοινώθηκε το επόμενο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ σε ένα υπέροχο χωριό της Κύπρου
Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό

Αποχαιρετάμε το κυπριακό καλοκαίρι με 20 υπέροχες εκδηλώσεις
Το υπόλοιπο του Αυγούστου γεμίζει με μουσική, πολιτισμό και δροσερές στιγμές σε όλη την Κύπρο

Έρχεται ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο μουσική, παιχνίδια και BBQ
Η Νεολαία Φρενάρους μας προσκαλεί για μεσημεριανό πάρτι

Κατακόκκινη Πανσέληνος, περίπατος και βραδιά γνωριμίας με μουσική στην Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά στο παραλιακό πεζοδρόμιο

«Η μουσική συναντά τη γλυπτική», την Τρίτη στον παραλιακό του Πρωταρά
Συνεχίζεται την Τρίτη 19 Αυγούστου ο κύκλος εκδηλώσεων «Η μουσική συναντά τη γλυπτική»

«Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες»: μουσικοχορευτική παράσταση, με καλό σκοπό
Φιλανθρωπική εκδήλωση, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών από τις πυρόπληκτες κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού.

3 πράγματα για να κάνεις σήμερα Δευτέρα στο χωριό
Τα χωριά που συνεχίζουν και σήμερα τις εκδηλώσεις τους

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά

Το πιο ανεβαστικό πάρτι, επιστρέφει "Μες τες Στράτες" του Καλοπαναγιώτη
Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο πάρτι μες στη στράτα με λαϊκή μουσική