News

Απόψε η πιο ψυχρή νύχτα του χειμώνα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, θα επεκτείνονται μέχρι τη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κάτω της κανονικής στην περιοχή μας ενώ κατά περιόδους μέχρι και το Σάββατο δευτερεύουσες σφήνες ύφεσης θα επηρεάζουν την περιοχή μας, διατηρώντας τις σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες και ευνοώντας την εκδήλωση Sea Effect Rain/Snow, με τα φαινόμενα να εισέρχονται στο νησί από τα βορειοανατολικά.

Σήμερα Τετάρτη, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επηρεάζει την περιοχή μας, ωστόσο στην επιφάνεια θα παρατηρούνται σχετικά υψηλές πιέσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ παροδικά θα παρατηρούνται και αυξημένες νεφώσεις. Παράλληλα, η ψυχρή αέρια μάζα έχει κορυφωθεί σήμερα Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στην περιοχή του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, αναμένεται η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα, αφού ο συνδυασμός της πολύ ψυχρής αέριας μάζας, κυρίως αίθριου καιρού και εξασθενημένων ανέμων, θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να πέσει γύρω στους 0 με -1 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Πηγή: KitasWeather

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close