Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

3 χωριά που μπορείς να επισκεφτείς με αφορμή τη Γιορτή της Αμυγδαλιάς

Μια καλή αφορμή για χωριό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2023

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο νησί μας και γίνονται για μια ακόμα φορά αφορμή για να μπούμε στο αυτοκίνητο με καλή παρέα ή με οικογένεια και να κατευθυνθούμε προς τα χωριά του νησιού. Αυτό το σαββατοκύριακο, με αφορμή τη Γιορτή της Αμυγδαλιάς μπορούμε να βάλουμε στη λίστα μας ένα από τα πιο κάτω χωριά..

Γιόλου
Η Γιόλου είναι από τα παλαιότερα χρόνια η δεύτερη σε αριθμό αμυγδαλιών στο έδαφος της κοινότητα της Κύπρου, μετά τον Λιμνάτη. Το γεγονός αυτό, γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια με εκδηλώσεις που οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο μέσα στον Φεβρουάριο. Παράδοση που μπορεί να διακόπηκε λόγω της πανδημίας, αλλά ετοιμάζεται φέτος να επιστρέψει! Η Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς λοιπόν, θα επιστρέψει για 4η φορά, μετά από δυο χρόνια απουσίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Η μέρα ξεκινά στις 11:00π.μ. με μια περιδιάβαση στο χωριό, ξεκινώντας από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, με ενδιάμεσους σταθμούς σε διάφορα σημεία για χορό, τραγούδι και κέρασμα. Στις 12:15μ.μ. ακολουθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, από τον Λαογραφικό Όμιλο Γιόλου ''Στ' αχνάρκα της πάραδοσης'' και την Κοινοτική Χορωδία Αυγόρου. Στον χώρο, επίσης, θα λειτουργούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα.
>> Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Γιόλου, επ. Πάφου, 11.00.

Λιμνάτης
Το χωριό Λιμνάτης έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου. Είναι το χωριό της αμυγδαλιάς. Σε καμιά περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές. Στο Λιμνάτη, δεκάδες χιλιάδες αμυγδαλιές, δίνουν την άνοιξη ένα πανέμορφο χρώμα στο τοπίο του χωριού, που το κάνουν απίστευτα γοητευτικό. Γοητευτικό είναι επίσης το τοπίο και κατά την περίοδο της συγκομιδής των αμυγδάλων.  Γι' αυτό λοιπόν και η Κοινότητα Λιμνάτι Λεμεσού με χαρά μάς προσκαλεί και πάλι στη 16η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς που θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11.00 - 16.00.
>>Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Λιμνάτης, επ. Λεμεσού, 11.00.

Σαλαμιού
H 1η Γιορτή της Αμυγδαλιάς «Αμυγδαλιά, η νυφούλα του χιονιά» έρχεται στην κοινότητα της Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Σαλαμιού, και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, χοροί από το χορευτικό συγκρότημα, «Ιεροί Κήποι»
Στη γιορτή θα συζητηθούν θέματα όπως «Η ωφελιμότητα του αμυγδαλέλαιου για την επιδερμίδα και «Τα βότανα που βοηθούν στα προβλήματα του αναπνευστικού». Ώρα: 12.00. Η γιορτή θα έχει ελεύθερη είσοδο για όλους.
>> Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, επ. Πάφου, 12.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close