Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2023
Αυξημένες και σήμερα οι συγκεντρώσεις της σκόνης στην ατμόσφαιρα με τη θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας δυνατό κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί όμως σταδιακά μέχρι το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο σε περιοχές στα δυτικά του νησιού, ενδέχεται τοπικά να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια.
Το Σάββατο, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρείται αυξημένη νεφοκάλυψη από ψηλές νεφώσεις. Από το απόγευμα και μετά, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται τοπικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα, το νησί θα επηρεάζεται από ένα μέτριο μέχρι ισχυρό πεδίο ανέμων, το οποίο θα εξασθενεί σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές του νησιού, για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η περαιτέρω πτώση της, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.
Σχετικά
Η νέα αεροπορική που αρχίζει πτήσεις από την Κύπρο
Νες απευθείας διαδρομές και προσιτές επιλογές ταξιδιού για τους Κυπρίους
Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή στον βασικό ναύλο από μεγάλη αεροπορική εταιρεία
Η κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου να ευθυγραμμιστεί με τα μοντέλα των low-cost αεροπορικών εταιρειών
«Kylie»: Πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ από το Netflix
Στη σειρά συμμετέχουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της, προσφέροντας τη δική τους οπτική για τη ζωή και την καριέρα της, μεταξύ των οποίων η Ντάνι Μινόγκ και ο Νικ Κέιβ.
Wizz Air: Επέκταση του δικτύου της στη Λάρνακα με την προσθήκη δύο νέων υπέροχων δρομολογίων
Πέρα από τα νέα δρομολόγια, η εταιρεία αυξάνει τη συχνότητα πτήσεων προς Βαρκελώνη, Θεσσαλονίκη και Γερεβάν
Μετά από ένα ανατρεπτικό πρώτο επεισόδιο, το «The Floor» επιστρέφει δυναμικά!
Κάθε Παρασκευή στις 21:00 στο ΣΙΓΜΑ
Leisure Lifestyle Awards: Ελλάδα η χώρα με τα καλύτερα αξιοθέατα και το Νο1 νησί στην Ευρώπη
H ισχυρή δυναμική της Ελλάδας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής (στρατηγικής σημασίας για ελληνικό τουρισμό), επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία χρονιά στα Leisure Lifestyle Awards 2026
Emily in Paris: Το επόμενο story της Emily θα ανέβει από Ελλάδα
Τα γυρίσματα της 6ης σεζόν της επιτυχημένης σειράς Emily in Paris του Netflix φαίνεται να ξεκινούν τον Μάιο στην Ελλάδα, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να συγκαταλέγονται στους επικρατέστερους προορισμούς.
Η Κρίσταλ Πάιτ γράφει το Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα Χορού 2026
Η Διεθνής Ημέρα Χορού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου
Άρχισαν οι κρατήσεις για τη θαλάσσια σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά
Οι τιμές και οι ημέρες που θα ταξιδεύει το νέο πλοίο «AF Marina» που αναλαμβάνει τη γραμμή
Λυρίδες 2026: «Βροχή» αστεριών φωτίζει τον κυπριακό ουρανό
Κορυφώνεται απόψε το εντυπωσιακό φαινόμενο