Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2023
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να μείνετε για τρεις μήνες σε ένα ξύλινο σπίτι, σε ένα ακατοίκητο νησί στην άλλη άκρη της χώρας και ταυτόχρονα να βγάλετε χρήματα; Ε λοιπόν, μπορείτε!
Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη άφησε πίσω του την πίεση της καθημερινότητας στην πόλη, την ηχορύπανση και το μποτιλιάρισμα και μετακόμισε σε ένα ακατοίκητο νησάκι στην άλλη άκρη της χώρας. Εκεί άνοιξε το δικό του beach bar και μάλιστα αναζητά προσωπικό ενόψει της θερινής σεζόν.
Από το 2016 μέχρι σήμερα, η Εύη κι ο Δημήτρης ζουν μόνοι τους στο νησάκι «Κουνούπες», που βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από την Αστυπάλαια, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η έκταση της νησίδας είναι μόλις 1,30 τ.χλμ. Ζουν σε ξύλινα σπιτάκια που έφτιαξαν μόνοι τους, απολαμβάνουν την απόλυτη ησυχία και την ηρεμία της θάλασσας και το καλοκαίρι προετοιμάζονται για το «κύμα» τουριστών.
Η Εύη κι ο Δημήτρης μιλούν στο thestival.gr για αυτήν την μεγάλη απόφαση που πήραν πριν από 7 χρόνια και εξηγούν τι χρειάζονται από το προσωπικό που αναζητούν για το μαγαζί τους.
«Αποφασίσαμε να τα “βροντήξουμε” όλα και να φύγουμε, να πάμε στην Αστυπάλαια μιας κι εγώ είχα ζήσει εκεί κάποια χρόνια. Ο Δημήτρης ήξερε να ψαρεύει, έμαθε και τη θάλασσα. Πήραμε μία βάρκα και πηγαίναμε σε αυτό το νησάκι (σ.σ. τις Κουνούπες) για πάρτη μας. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να ανοίξουμε εκεί ένα μαγαζί. Πιο πολύ το σκεφτήκαμε για να μένουμε εκεί, παρά για επιχειρηματικούς λόγους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Εύη, μιλώντας στο Thestival.gr
«Όταν φεύγουν οι τουρίστες είμαστε μόνοι»
Από τα μέσα Ιουνίου, μέχρι τον Σεπτέμβριο, περίπου 300 τουρίστες επισκέπτονται σε καθημερινή βάση για λίγες ώρες τις Κουνούπες, με τουριστικό σκάφος από την Αστυπάλαια. Εκεί θα τους περιμένουν και φέτος η Εύη, ο Δημήτρης και οι υπόλοιποι τέσσερις εργαζόμενοι του beach bar.
«Καθημερινά, το καλοκαίρι, κάνουν εκδρομές μικρά και μεγάλα καΐκια για τις Κουνούπες. Έρχονται περίπου 300 άτομα. Όταν όμως φεύγουν οι τουρίστες είμαστε μόνοι, το νησάκι είναι ακατοίκητο, είμαστε εμείς και τα κατσίκια» λέει γελώντας η Εύη. Οι συνθήκες διαβίωσης στο νησί είναι άνετες, δεδομένων των συνθηκών.
Το ζευγάρι έχει φτιάξει ξύλινα σπιτάκια για τους ίδιους και για τους εργαζόμενους, έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ και κουβαλούν καθημερινά νερό, ώστε να έχουν τις βασικές παροχές. Φυσικά υπάρχει και σήμα για πρόσβαση στο ίντερνετ. «Έχουμε ίντερνετ, κυρίως για το POS. Στην αρχή δεν είχαμε σύνδεση. Περιμέναμε να έρθουν τα καϊκια για να φορτίσουμε τα κινητά μας» τονίζει η Εύη.
Πηγή: thestival.gr
Σχετικά

10 low budget ελληνικά νησιά για οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές το 2025
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Οι 10 φθηνότερες πτήσεις για την αργία της Πρωτομαγιάς
Δες σε ποιες πόλεις μπορείς να ταξιδέψεις με κάτω από €202

Σέντρα στην επιτυχία: Χιλιάδες συμμετείχαν στο 23ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival
Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας

Νέο ρεκόρ Guinness στον χορό των ποτηριών από τον Ντίνο Κκαντή (Βίντεο)
Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στο πλαίσιο πασχαλινής εκδήλωσης του Δήμου Αραδίππου


Casa Batlló: Το αρχιτεκτονικό «διαμάντι» του Gaudí και ο θρύλος του Αγίου Γεωργίου
Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό και ιδιαίτερο κτίριο στη Βαρκελώνη που δεν γνωρίζουν πολλοί

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης – Πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

2 ελληνικά νησιά στα φθηνότερα του κόσμου για διακοπές
Όσο οι ξένοι τουρίστες θεωρούν καλές τις τιμές που συναντά κανείς στα 2 αυτά νησιά, τόσο θα διατηρούν την ακρίβειά τους και θα γίνονται απλησίαστα

Επιστρέφει το εισιτήριο των 5 ευρώ για επίσκεψη στη Βενετία
Η μόνη διαφορά φέτος είναι πως όσοι επισκέπτες αγοράσουν τα εισιτήριό τους τελευταία στιγμή —72 ώρες πριν επισκεφτούν τη Βενετία— θα πληρώσουν διπλάσια τιμή.

Gdańsk & Sopot: Η απρόσμενη ομορφιά της Βόρειας Πολωνίας
Ανακάλυψε τις κρυφές γοητείες, την ιστορία και τη θαλασσινή αύρα δύο μαγευτικών πόλεων της Βαλτικής

Οι καλύτερες σειρές του Netflix για το 2025 μέχρι τώρα
Τι καλό είδαμε μέχρι στιγμής στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα

LIVE: Το Σάββατο πιθανότατα η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Έφυγε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς