Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2023
Η Ελλάδα σάρωσε στη λίστα με τις κορυφαίες σαλάτες του κόσμου, ωστόσο ένα outsider κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.
Οι ημέρες για το ξεκίνημα του καλοκαιριού μετρούν πλέον αντίστροφα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και το φαγητό.
Εκτός όμως από μερικά παγκοσμίως διάσημα πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως το σουβλάκι, τα γεμιστά ή ο μουσακάς, αυτά που ξεχωρίζουν είναι και οι σαλάτες. Μάλιστα, σε πρόσφατη ψηφοφορία της γνωστής ιστοσελίδας TasteAtlas, έξι ελληνικές σαλάτες κατάφεραν να μπουν στις 50 καλύτερες του πλανήτη.
Σίγουρα η πιο γνωστή ελληνική σαλάτα, την οποία παραγγέλνουν σχεδόν όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, είναι η χωριάτικη. Ωστόσο η συγκεκριμένη κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της λίστας, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις σε σχέση με πέρυσι.
Στην κορυφή βρέθηκε ο ντάκος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποκτά φανατικούς οπαδούς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περσινή λίστα ήταν στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του Tasteatlas, η οποία παρουσιάζει τις κορυφαίες 50 σαλάτες στον κόσμο μέχρι και τον Απρίλιο του 2023, οι υπόλοιπες ελληνικές σαλάτες που ψηφίστηκαν ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου ήταν τα χόρτα στην 24η θέση, η πατατοσαλάτα στην 33η, η πατζαροσαλάτα στην 35η και η τονοσαλάτα στην 50η.
Πηγή: gazzeta.gr
Σχετικά

10 low budget ελληνικά νησιά για οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές το 2025
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Οι 10 φθηνότερες πτήσεις για την αργία της Πρωτομαγιάς
Δες σε ποιες πόλεις μπορείς να ταξιδέψεις με κάτω από €202

Σέντρα στην επιτυχία: Χιλιάδες συμμετείχαν στο 23ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival
Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας

Νέο ρεκόρ Guinness στον χορό των ποτηριών από τον Ντίνο Κκαντή (Βίντεο)
Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στο πλαίσιο πασχαλινής εκδήλωσης του Δήμου Αραδίππου


Casa Batlló: Το αρχιτεκτονικό «διαμάντι» του Gaudí και ο θρύλος του Αγίου Γεωργίου
Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό και ιδιαίτερο κτίριο στη Βαρκελώνη που δεν γνωρίζουν πολλοί

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης – Πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

2 ελληνικά νησιά στα φθηνότερα του κόσμου για διακοπές
Όσο οι ξένοι τουρίστες θεωρούν καλές τις τιμές που συναντά κανείς στα 2 αυτά νησιά, τόσο θα διατηρούν την ακρίβειά τους και θα γίνονται απλησίαστα

Επιστρέφει το εισιτήριο των 5 ευρώ για επίσκεψη στη Βενετία
Η μόνη διαφορά φέτος είναι πως όσοι επισκέπτες αγοράσουν τα εισιτήριό τους τελευταία στιγμή —72 ώρες πριν επισκεφτούν τη Βενετία— θα πληρώσουν διπλάσια τιμή.

Gdańsk & Sopot: Η απρόσμενη ομορφιά της Βόρειας Πολωνίας
Ανακάλυψε τις κρυφές γοητείες, την ιστορία και τη θαλασσινή αύρα δύο μαγευτικών πόλεων της Βαλτικής

Οι καλύτερες σειρές του Netflix για το 2025 μέχρι τώρα
Τι καλό είδαμε μέχρι στιγμής στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα

LIVE: Το Σάββατο πιθανότατα η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Έφυγε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς