Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2023
Τις χώρες από τις οποίες έρχονται τουρίστες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανακοίνωσε η Hermes Airports . Συγκεκριμένα, οι πρώτες χώρες ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Πολωνία ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία. Ακολουθούν οι Αυστρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αρμενία και Γαλλία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.
Σημειώθηκε επίσης 3% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας 4,808,431 επιβάτες. Συγκεκριμένα, 3,252,612 επιβάτες ταξίδεψαν κατά την περίοδο Ιανουάριου-Ιουνίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, στο αεροδρόμιο Πάφου υπήρξαν 1,555,819 επιβάτες.
Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «3,252,612 επιβάτες ταξίδεψαν κατά την περίοδο Ιανουάριου - Ιουνίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, στο αεροδρόμιο Πάφου ταξίδεψαν 1,555,819 επιβάτες».
Σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), τα αεροδρόμια της Κύπρου κατέκτησαν την πρώτη θέση όσον αφορά την ανάκαμψη της συνολικής αεροπορικής συνδεσιμότητας, απευθείας και ενδιάμεσης, σε σχέση με το 2019 και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες".
"Η απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς που αποτελούσε πέραν του 20% της συνολικής επιβατικής κίνησης, έχει αναπληρωθεί με την ανάπτυξη άλλων υφιστάμενων αγορών, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζουν αύξηση πέραν του 50% σε σχέση με το 2019 ενώ σημαντική συνεισφορά έχουν και οι νέες αγορές που έχουν προστεθεί όπως η Γαλλία και η Ιταλία», προστίθεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το πρώτο εξάμηνο του 2023, η πρώτη αγορά ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθεί η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Πολωνία ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία. Ακολουθούν οι Αυστρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αρμενία και Γαλλία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα».
Η Hermes Airports «ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων και υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών, συνεργάζεται με 55 αεροπορικές εταιρίες οι οποίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με 155 δρομολόγια σε 39 χώρες. Για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει νέα δρομολόγια ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επιβατική κίνηση θα πλησιάσει πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019», αναφέρεται.
Σε δηλώσεις της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε ότι «αναμφίβολα, η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας καθώς αποτελεί την κινητήριο δύναμη του τουρισμού. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές και ευελιξία με ένα ευρύ φάσμα προορισμών».
Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το στοίχημα του ολόχρονου τουρισμού καθώς ο φετινός χειμώνας, όπως δείχνουν οι αριθμοί, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιηθεί το θετικό momentum και η αυξητική ροή τουριστών για να συνεχίζουμε την περεταίρω ενδυνάμωσή στις νέες αγορές», κατέληξε η κ. Κουρούπη.
Πηγή: SigmaLive
Σχετικά


Αλλάζουν όλα στις αερομεταφορές – Ξεκινά η πληρωμή χειραποσκευών
Οι εξαιρέσεις και οι νέοι κανονισμοί

Δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες (για όλο το τριήμερο) στην ολοκαίνουρια παραλία της Κύπρου
Η παραλία Αλυτζιή έχει αναγνωριστεί επίσημα ως παραλία λουομένων και είναι έτοιμη να προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε κατοίκους και επισκέπτες.

Δωρεάν χώροι στάθμευσης στον Πρωταρά κατά τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού
Το διήμερο 7 & 8 Ιουνίου

Δωρεάν ίντερνετ και στην παραλία!
Αυτός ο Δήμος ανακοίνωσε δωρεάν internet σε όλες τις παραλίες του

Βest Hotels: 7 εκπληκτικά ξενοδοχεία στην Κύπρο για καλοκαιρινές διακοπές!
Τα κυπριακά ξενοδοχεία-προορισμοί για ένα ονειρεμένο και άκρως χαλαρωτικό καλοκαίρι!

Guardian: Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα μέρη της Ευρώπης με εξωτικές παραλίες
Μια πολύ ξεχωριστή διάκριση για ένα πανέμορφο ελληνικό νησί


Γαλάζιες Σημαίες 2025: Η λίστα με τις 66 πιο καθαρές παραλίες και μαρίνες της Κύπρου
Ο πλήρης κατάλογος


Η Πετρολίνα συμμετέχει σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η εκστρατεία αυτή εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Xειροτερεύει η υγεία της Μαρινέλλας
Η 87χρονη ερμηνεύτρια αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, δεν σηκώνεται καθόλου από το κρεβάτι και δεν μπορεί να μιλήσει