Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023
Σήμερα, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό. γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό. γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αργότερα όμως τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά


Πίσω από τα παρασκήνια: Τι συμβαίνει όταν η πτήση σας καθυστερεί;
Καθώς διανύουμε ήδη τη καλοκαιρινή περίοδο, ελέω διακοπών σημειώνονται οι περισσότερες πτήσεις της χρονιάς

Σεισμός 4.5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο
Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Λάρνακας.

Η Γαλάτεια Παμπορίδη μαγειρεύει στην κουζίνα του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρος Λάρνακας μαζί με την Πετρολίνα
Το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», παρέχει καθημερινά ολόφρεσκο υγιεινό φαγητό σε όλα τα παιδιά

Τα επτά θαύματα του κόσμου, σε κατάταξη ανάλογα τη δημοφιλία τους
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ποιο «θαύμα» είναι το πιο δημοφιλές από όλα.

Καιρός: Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν από βροχές σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Οι 37 πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου, ανά περιοχή
Εικόνες από τα πολυτελή καταλύματα κάθε επαρχίας

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία – Δείτε τον καιρό των επόμενων ημερών
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Η Κύπρος στην κορυφή της Ευρώπης για τα πιο καθαρά νερά κολύμβησης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (AEE)

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης του Ευρωπαϊκού έργου “DigAccess Agrotourism”- COSME στην Κύπρο
Η 2η Διακρατική Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME