Εκδρομές να πας , Guide

Εκδρομή και διαμονή σε 15 υπέροχους προορισμούς για τις αρχές του χειμώνα

Προορισμοί μέσα σε μοναδικά τοπία και με απίστευτη γραφική ομορφιά, ιδανικοί για τον χειμώνα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκινάμε με μια παραδοχή: λατρεύουμε τις εκδρομές των αρχών του χειμώνα με τις ήπιες θερμοκρασίες και την υπέροχη ατμόσφαιρα που φέρνει το τέλος του φθινοπώρου.

Εδώ, παρουσιάζουμε 15 προορισμούς στην ορεινή Κύπρο τους οποίους έχουμε γνωρίσει τέτοια εποχή από κοντά, απολαμβάνοντας διαμονή σε αξιόλογα αγροτουριστικά καταλύματα της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑwww.agrotourism.com.cy), καλό φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες, εξορμήσεις στη φύση, καλό κρασί σε τοπικά οινοποιεία, δραστηριότητες σε θεματικά πάρκα και όχι μόνο! Και σου προτείνουμε να το κάνεις κι εσύ όσο πιο σύντομα μπορείς!

Μπες στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ) στο www.agrotourism.com.cy, ακολούθησέ την στο Facebook και το Instagram και βρες πληροφορίες για όλα τα αγροτουριστικά καταλύματα (μέλη της ΚΕΑ) και τις δραστηριότητες γύρω σε κάθε επαρχία.

Τον φετινό λοιπόν χειμώνα εξορμούμε στα γραφικά χωριουδάκια της ορεινής Λευκωσίας, που μας επιφυλάσσουν πολλά κρυμμένα μυστικά, πίνουμε ζεστό κρασί σε ένα από τα καφενεδάκια της πλατείας και απολαμβάνουμε τη ζεστασιά της αναμμένης ξυλόσομπα. Εναλλακτικά, κάνουμε στάση στα ορεινά της Λεμεσού, θαυμάζουμε τα γραφικά σοκάκια και τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα, απολαμβάνουμε αυθεντική κυπριακή κουζίνα και διαμονή με όλες τις ανέσεις σε ειδυλλιακά αγροτουριστικά καταλύματα.

βουνι.jpg
Βουνί

Η ΟΡΕΙΝΗ ΛΕΜΕΣΟΣ θα σε εκπλήξει ευχάριστα!
Τα χωριά της ορεινής Λεμεσού αποτελούν πάντα μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν την εκδρομή τους, συνδυάζοντας περίπατο, φαγητό, καλό κρασί και διαμονή. Η γραφικότητα, οι μυρωδιές, οι γεύσεις, η ιστορία, το κρασί, η κουμανταρία, η φιλοξενία και οι ανέσεις είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να ετοιμάσεις βαλίτσες, να μπεις στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις ως εκεί.

Κλείσε διαμονή!
Η ύπαιθρος της Λεμεσού διαθέτει μοναδική ποικιλία από μικρότερα ή μεγαλύτερα καταλύματα, κατάλληλα για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τη φύση, την παραδοσιακή φιλοξενία και να γνωρίσεις τις ιδιαίτερες ομορφιές της. Έτσι, ειδικά τον χειμώνα, οι διακοπές σε ένα ορεινό ξενοδοχείο, ένα αγροτουριστικό σπίτι ή και ένα παραδοσιακό κατάλυμα, σε απόσταση μισής περίπου ώρας από την πόλη, σε χωριά όπως το Όμοδος, η Λόφου, το Βουνί, η Αψιού, η Παρεκκλησιά, η Συκόπετρα, η Λεμύθου και οι Πλάτρες είναι πάντα μια καλή ιδέα. Αν μάλιστα συνδυάσεις τη διαμονή σου με επίσκεψη στα τοπικά οινοποιεία, στις φάρμες και στα παραδοσιακά εργαστήρια που φτιάχνουν προϊόντα για τα οποία μπορούμε να υπερηφανευόμαστε, τότε η εμπειρία σου θα είναι μοναδική.

οινου.jpg

Oinou Strata Luxury Suites & Wine Bar
Σε ένα από τα πιο όμορφα κρασοχώρια της ορεινής Λεμεσού, και συγκεκριμένα σε ένα από τα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού Βουνί, θα βρεις το Οίνου Στράτα. Πρόκειται για ένα μοναδικό καταφύγιο, μόνο για ενήλικες, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ηρεμία και την απόλυτη γαλήνη. Διαθέτει τρεις πολυτελείς και ατμοσφαιρικές σουίτες: τη Shiraz, τη Merlot και τη Champagne, με την πολυτέλεια και την άνεση να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Μια επιλογή διαμονής φτιαγμένη με αγάπη και έντονο άρωμα κρασιού. Ο ρομαντισμός είναι κυρίαρχος και βασίζεται στην αρχιτεκτονική και την κομψή διαρρύθμιση του χώρου και έτσι το καθιστά ιδανική επιλογή για ζευγάρια.
Τip: Διαθέτει επιπλέον ένα μοναδικό wine bar, όπου θα δοκιμάσεις μερικά από τα καλύτερα κρασιά που παράγονται στο νησί, καθώς και μερικά μπουκάλια από τις πιο ξεχωριστές συλλογές του κόσμου. Το κρασί σου θα το συνοδεύσεις με ένα πλούσιο platters τυριών και αλλαντικών!
(25 944244 & www.oinoustrata.com.cy) Ελλάδος 5, Βουνί, επ. Λεμεσού.

70457730.jpg

Iacovos House
Το Iacovos House είναι ένα εντυπωσιακό, πρόσφατα ανακαινισμένο διώροφο σπίτι δύο υπνοδωματίων (μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα), που βρίσκεται μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από τη μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία του χωριού Όμοδος. Απολαμβάνει υπέροχη θέα στη γύρω ύπαιθρο και στο βουνό Αφάμες, το οποίο είναι περιφραγμένο με αμπέλια και φημίζεται για το εξαιρετικό κρασί του. Το Iacovos House είναι πλήρως επιπλωμένο. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι στο ισόγειο δίπλα σε ένα μικρό καθιστικό με δύο πολυθρόνες, καναπέ-κρεβάτι, τζάκι και τηλεόραση. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από μια ευρύχωρη ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και μπάνιο με ντουζιέρα και wc, που όλα απολαμβάνουν πρόσβαση σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Ο δεύτερος όροφος αποτελείται από ένα μεγάλο δίκλινο δωμάτιο με καναπέ-κρεβάτι, μπάνιο και μπαλκόνι με θέα στο γραφικό τοπίο. Το Iacovos House είναι η ιδανική επιλογή για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές.
(99 333961) Μητροπολίτου Πάφου Φωτίου, Όμοδος.

oinoessa.jpg

Oinoessa Traditional Boutique - Hotel Guest Houses
Στην καρδιά της Λόφου, σε μια όμορφη τοποθεσία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τυπική της παράδοσης του τόπου, το Oinoessa θα σε μαγέψει με τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις του. Το συγκρότημα αποτελείται από 5 πολυτελή πετρόχτιστες κατοικίες, με 9 deluxe στούντιο σουίτες που τις περιβάλλουν μια ιδιωτική αυλή, όπου θα νιώσεις την απόλυτη ηρεμία, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το κάθε ένα από τα πολυτελή στούντιο του Οινοέσσα έχει διακοσμηθεί με κομψότητα και καλαισθησία, ενώ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που απαιτούνται για να χαλαρώσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου μαζί μας. Wi-Fi και μικρό πρωινό περιλαμβάνονται στη διαμονή!
(99373371, info@oinoessa.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

agrovino.jpg

Agrovino
Το Agrovino είναι ένας χώρος που συνδυάζει την παράδοση με τις ανέσεις που χρειάζεται σήμερα ένας εκδρομέας για να χαλαρώσει στην ύπαιθρο, ενώ προσφέρει επιλογές για φαγητό, με γεύσεις για τις οποίες είναι διάσημη η περιοχή. Διαθέτει 7 ξεχωριστά καταλύματα που το καθένα έχει το δικό του και μοναδικό χαρακτήρα. Κάποια από αυτά μπορεί να φιλοξενούνται 2 άτομα και άλλα μέχρι 5 άτομα. Τα διαμερίσματα αυτά έχουν κομψή διακόσμηση, γήινες αποχρώσεις και ξύλινη επίπλωση, με πινελιές από την κυπριακή παράδοση. Διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα και οικιακές συσκευές, ενώ κάποιες διαθέτουν και τζάκι ή σόμπα στο σαλόνι.
Tip: Στην ταβέρνα Λόφου, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, αλλά και να δοκιμάσουν την πλούσια κάβα με εξαιρετικά κρασιά στο εκλεκτό wine bar του.
(25470202) Τσιντούρη, 4716, Λόφου.

apanemia.jpg

Apanemia Inn
Ένα ειδυλλιακό αγροτουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στο χωριό Λόφου, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά κρασοχώρια της Λεμεσού. Το Appanemia Inn, διαθέτει δύο διαφορετικού τύπου καταλύματα, το Apanemia Studio και το Apanemia House. Η αισθητική και των δύο καταλυμάτων είναι εξαιρετική, καθώς το αποτέλεσμα αποτελεί προϊόν ενός πολύ προσεγμένου “παντρέματος” του παραδοσιακού με το μοντέρνο. Επίλεξε το εντυπωσιακό Apanemia Studio, που είναι ιδανικό για ζευγάρια, διαθέτει ένα μεγάλο παραδοσιακό κρεβάτι αλλά και το εξωτερικό τζακούζι στην αυλή, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μέχρι και ξύλα για το τζάκι. Μπορείς όμως να επιλέξεις το μεγαλοπρεπές Apanemia House, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 ενήλικες. Το σπίτι αυτό διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι με άνετους καναπέδες κι ένα εντυπωσιακό τζάκι. Έχει 2 αυλές κι ένα όμορφο αίθριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό καφέ ή να συνομιλήσουν με τους φίλους τους, παρακολουθώντας τη βροχή.
(99 527711) Λόφου, επ. Λεμεσού.

apokryfo.jpg

Apokryfo Traditional Guesthouses
Το Apokryfo είναι ένας πετρόχτιστος ξενώνας που βρίσκεται στην άκρη του γραφικού χωριού Λόφου και προσφέρει boutique καταλύματα. Διαθέτει ένα παραδοσιακό εστιατόριο, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνα και χαμάμ. Τα δωμάτια, τα στούντιο και οι εξοχικές κατοικίες στο Apokryfo Traditional Guesthouse είναι όμορφα διακοσμημένα και κλιματιζόμενα. Περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, DVD/CD player και δωρεάν Wi-Fi. Κάποια από τα δωμάτια παρέχουν τζάκι και άλλα έχουν ιδιωτικές αυλές. Προσφέρει ακόμα μασάζ και θεραπείες ομορφιάς κατόπιν αιτήματος, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη με επιτραπέζια παιχνίδια και DVD, καθώς και χάρτες πεζοπορίας για τη γύρω περιοχή.
Τip: Το Agrino Restaurant σερβίρει κυπριακή κουζίνα. Το πρωί στήνει ένα πλούσιο μπουφέ για πρόγευμα, ενώ ακολούθως οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσεις καλοφτιαγμένα πιάτα, με ντόπιες πρώτες ύλες.
(25813777/ info@apokryfo.com) Λόφου.

κανταρα.jpg

Kantara House
Το Kantara House είναι ένα σύγχρονο και πολύ άνετο και φιλόξενο καταφύγιο για όλες τις εποχές. Αυτό το πλήρως επιπλωμένο σπίτι έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, αποτελώντας την επιτομή της άνεσης, της τάξης, της προσοχής στη λεπτομέρεια και της σύγχρονης κομψότητας - παρέχοντας έναν πολυτελή χώρο για τη διαμονή σας. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, αυλή και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Η παραθεριστική κατοικία διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, εξοπλισμένη κουζίνα με πλυντήριο πιάτων και φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο ρούχων και 2 μπάνια με υδρομασάζ. Τα 2 υπνοδωμάτια βρίσκονται στο πάνω μέρος του σπιτιού με ένα μεγάλο μπάνιο ενώ το τρίτο στο ισόγειο με ένα επιπλέον ντουζ και τουαλέτα. Είναι πλήρως εξοπλισμένα για να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες.
Tip: Το χωριό είναι ένα από τα πιο φημισμένα αμπελοχώρια της περιοχής. Η ιστορία του σπιτιού συνδέεται άμεσα με την φύλαξη της ζιβανίας. Έτσι οι ιδιοκτήτες φρόντισαν στο υπόγειο του σπιτιού να υπάρχει ένα υπέροχο κελάρι. Μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες εκεί μπορούν να σας ετοιμάσουν πιάτα με διάφορα φρούτα, τυριά για να τα απολαύσετε με ένα καλό κρασί με επιπλέον χρέωση.
(99417015) Αθηνάς 11, Άρσος.

mple.jpg

Blue Cottage (MPLE)
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον χαρακτήρα και τη γοητεία ενός πετρόκτιστου εξοχικού σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, δίπλα στο ποτάμι και και στο δάσος της Αψιού... Ο συνδυασμός του παλιού και του αυθεντικού στυλ με την άνεση της σύγχρονης ζωής συνυπάρχουν ιδανικά, στο σπίτι το οποίο η ιδιοκτήτρια και ζωγράφος Έλενα Παράρη φρόντισε ώστε να το γεμίσει με αγαπημένα αντικείμενα που μάζευε όλα αυτά τα χρόνια. Το γραφικό εξοχικό είναι προσβάσιμο από το δρόμο, με 12 σκαλοπάτια τα οποία σε οδηγούν σε έναν όμορφο ανθισμένο κήπο με δέντρα, αμπέλια, βουκαμβίλιες και τοπικά βότανα. Η εξοχική κατοικία 130 τ.μ αποτελείται από μεγάλο σαλόνι με χτιστό καναπέ, μικρή βιβλιοθήκη με αγγλικά και γαλλικά βιβλία, γωνιά μπαρ, μπαούλο αντίκα, τζάκι και κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη.Διαθέτει ένα μεγάλο δίκλινο υπνοδωμάτιο, όμορφα διακοσμημένο με ζωγραφισμένα στο χέρι έπιπλα και κατασκευές και ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στη σοφίτα στον πρώτο όροφο. Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 άτομα.
(99 649331) Αψιού, επ. Λεμεσού.

rothkia.jpg

Rothkia's Home - Traditional Guesthouse
Παραδοσιακός ξενώνας στο χωριό Παρεκκλησιά, που απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την παραλία της Αμαθούντας και 20 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο αναπαλαιωμένο κτίριο που βρίσκεται στον πυρήνα του χωριού. Ταυτίστηκε με την ιστορία και την εξέλιξη του χωριού και με τις διάφορες χρήσεις που είχε κατά καιρούς όπως καφενείο, μπακάλικο, μικρός ξενώνας, κουρείο και φούρνος, συνέβαλε στην ανάπτυξή του. Κληρονομιά από τη γιαγιά Ροδού ή Ροθκιά, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και οι χωριανοί της, με το όνομά της να δίνεται στον ξενώνα στη μνήμη της. Ιδανικό καταφύγιο για όσους ψάχνουν ένα μέρος για να απολαύσουν λίγη ηρεμία, παραμένοντας παράλληλα κοντά στην πόλη, τη θάλασσα και την εξοχή. Αποτελείται από πέντε δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με τις απαραίτητες διευκολύνσεις, για να προσφέρουν την άνεση, την ομορφιά και την ποιότητα στις διακοπές σου. Οι σύγχρονες ανέσεις συνυπάρχουν αρμονικά με τα παλιά έπιπλα που περιλαμβάνουν τα αρχικά έπιπλα του σπιτιού που έχουν συντηρηθεί με προσοχή και σεβασμό στην παράδοση. Όλα τα δωμάτια ανοίγουν στην παραδοσιακή εσωτερική πλακόστρωτη αυλή, όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό και το ποτό σου και να χαλαρώσεις συντροφιά με τις γλάστρες του βασιλικού και του γιασεμιού.
(99 228880) Παρεκκλησιά.

21883882.jpg

Lasmari's Bouquet (Evdokias & Myroforas Houses)
Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο τα σπίτια Ευδοκίας και Μυροφόρας, με 2 υπνοδωμάτια, χτίστηκαν περίπου το 1750. Το καθένα έχει ξεχωριστό καθιστικό, κουζίνα, βεράντα, μπάνιο, αυλή. Και τα δύο σπίτια βρίσκονται στο κύριο μέρος της κοινότητας και αποτελούν τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής των τελευταίων δεκαετιών, με θέα το βουνό και τον κήπο. Τα σπίτια είναι σε χωριστά επίπεδα, διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και καθιστικό με τζάκι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν τα δικά τους γεύματα, ενώ θα επισκέπτονται τα χωράφια του και θα απολαμβάνουν τα φρούτα που παράγονται βιολογικά (διατίθενται δωρεάν ποδήλατα). Στον ανθισμένο κήπο υπάρχουν εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου για φαγητό στο ύπαιθρο.
(25 381436) Συκόπετρα.

1.JPG


Themis' House
Βρίσκεται στο χωριό Λεμύθου, σε απόσταση 25 λεπτών με το αυτοκίνητο από τη Μονή Κύκκου. Το Themis House είναι ένα υπέροχο και φιλόξενο πέτρινο κτήριο, πλήρως ανακαινισμένο με προσοχή στη διατήρηση της παραδοσιακής του δομής. Ατραξιόν του είναι η μεγάλη, πλακόστρωτη αυλή με το εντυπωσιακό αμπέλι. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το πρωινό και τον καφέ τους κάτω από τη σκιά της αμπέλου σε ηρεμία και να αγναντέψουν το χωριό που βρίσκεται από κάτω σε όλο του το μεγαλείο. Παραδοσιακά γεύματα και άλλες γαστρονομικές απολαύσεις της Κύπρου σερβίρονται από τους οικοδεσπότες. Στα στούντιο προσφέρεται μπαλκόνι ή βεράντα. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi και δορυφορική τηλεόραση. Κάθε μονάδα διαθέτει μικρή κουζίνα με ψυγείο και μαγειρικά σκεύη. Ορισμένα διαθέτουν επίσης μπανιέρα σπα. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στον καταπράσινο κήπο δίπλα στην εποχική εξωτερική πισίνα. Το Themis house παρέχει επίσης δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις.
(99 461330) Λεμύθου.

πλατρεσ.jpg

Kallithea Inn
Με ένα όνομα που σημαίνει "όμορφη θέα", το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο διευθύνεται πλέον από δύο νέους επιχειρηματίες που μεγάλωσαν στις Πλάτρες. Το ξενοδοχείο χτίστηκε στις αρχές του 1915 στο κέντρο του χωριού, ενώ το 2022 ανακαινίστηκε πλήρως, αποκτώντας εκλεπτυσμένη εσωτερική διακόσμηση και κλασική κομψότητα, που συνδυάζει την παραδοσιακή φιλοξενία και το φιλόξενο περιβάλλον. Το Kallithea Inn διαθέτει 9 δωμάτια, που φιλοξενούν 2 - 4 άτομα, τα οποία είναι σχεδιασμένα ούτως ώστε να προσφέρουν ησυχία στους φιλοξενούμενους. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στη δημιουργία μιας μοντέρνας ατμόσφαιρας με στοιχεία παραδοσιακού κυπριακού χαρακτήρα. Το ξενοδοχείο διαθέτει και εστιατόριο, που λειτουργεί με a la carte μενού, τόσο για τους ενοίκους όσο και για επισκέπτες, ενώ μπορεί κανείς να απολαύσει καφέ ή ποτό στο ζεστό σαλόνι ή στη βεράντα.
(25 422002) Φανερωμένης, Πάνω Πλάτρες.

checkincyprus-therose-factory.jpg

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Μα τι άλλο φυσικά από το να επισκεφθείς όσα περισσότερα από τα οινοποιεία της περιοχής μπορείς. Στον Άγιο Αμβρόσιο θα κλείσεις ραντεβού για tasting με τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Ζαμπάρτας (25942424) και φυσικά θα κάνεις το ίδιο στο Οινοποιείο Τσιάκκας (25991080) στο Πελέντρι, απολαμβάνοντας παράλληλα τη μοναδική θέα με τους πυκνούς αμπελώνες που απλώνονται μπροστά σου. Στην Κυπερούντα θα επισκεφθείς το Βασιλικόν Οινοποιείο (25532043) και φυσικά θα κλείσεις μια private ξενάγηση στο εξαιρετικής αισθητικής Οινοποιείο Βλασίδη (97789560) στο Κοιλάνι. Στο Όμοδος θα επισκεφθείς το επιβλητικό Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδης (25446000) αλλά και το Οινοποιείο Ληνός (25422700), που φτιάχνει εξαιρετικό μπλε κρασί, ενώ λίγο μετά θα πας μέχρι τα Χανδριά για το Οινοποιείο Εκφράσεις (25211604), όπου ο ιδιοκτήτης Χρήστος Βασιλειάδης θα σε μυήσει στα μυστικά του καλού κρασιού. Θα κλείσεις το wine tour με μια επίσκεψη στην Πάχνα, στο Οινοποιείο Μονόλιθος (99557457) και στο Πέρα Πεδί στο Οινοποιείο Κωνσταντίνου (25470370). Εκτός όμως, από τους δρόμους του κρασιού μπορείς να γνωρίσεις και τους δρόμους της πρωτογενούς παραγωγής σε εργαστήρια και φάρμες που παράγουν και συσκευάζουν τα δικά τους προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Επισκέψου στον Αγρό το Εργοστάσιο Τριανταφύλλου (25521893) και προμηθεύσου το περίφημο ροδόσταγμα Αγρού, δοκίμασε τα περίφημα παραδοσιακά αλλαντικά Αγρού Καυκαλιά (25521426) επίσης στον Αγρό όπως και τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού Νίκη Αγαθοκλέους (25521400). Ακολούθως δες πώς φτιάχνονται τα περίφημα Παραδοσιακά Γλυκά Κατερίνα (25432000) στον Δωρό. Στο Άρσος πήγαινε στο εργαστήρι Το σταφύλι άλλως πως και όχι μόνο (99559451), για να δοκιμάσεις σουτζούκκο, παλουζέ, κιοφτέρκα, έψημα, πορτό, ρετζέλια, γλυκά του κουταλιού, μέλι κ.ά., και τέλος, στο Τραχώνι επισκέψου τη φάρμα Agrovino Farm/Κτήμα Βιολάρη (25470202), ένα κτήμα με πορτοκαλιές, μανταρινιές, ροδιές, αβοκάντο κ.ά., όπου θα απολαύσεις εξαιρετικό χυμό ρόδι αλλά και φυσικό χυμό μανταρίνι.

καλοπαναγιωτης.webp
Καλοπαναγιώτης

Η ΟΡΕΙΝΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ θα σου κλέψει την καρδιά
Τα χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, αυτά με το μεγάλο υψόμετρο στους πρόποδες του Τροόδους, κυρίως στην Πιτσιλιά, τη Σολεά και τη Μαραθάσα, προσφέρουν πολλές αφορμές για εκδρομή. Δεν είναι μόνο το φυσικό περιβάλλον, η γραφικότητα, η αυθεντικότητα των ανθρώπων, τα πολλά αξιοθέατα που διαθέτουν, και οι γεύσεις που προκύπτουν από τις τοπικές κουζίνες, αλλά είναι και τα πολλά πανέμορφα καταλύματα που έχει, για κάθε ανάγκη και κάθε επιθυμία.

Κλείσε διαμονή!
Το ατμοσφαιρικό σκηνικό που στήνει με τον καλύτερο τρόπο η φύση στην ορεινή Λευκωσία εναρμονίζεται τέλεια με τη γραφικότητα των μικρών παραδοσιακών χωριών της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται ένας εντυπωσιακός χειμερινός καμβάς ιδανικός για κοντινές αξέχαστες εξορμήσεις. Η επαρχία της Λευκωσίας βρίθει από εντυπωσιακά καταλύματα που αναπαλαιώθηκαν προσεκτικά χωρίς να χάσουν όμως το παραδοσιακό τους χρώμα. Ο Καλοπαναγιώτης, ο Πεδουλάς, το Παλαιχώρι, ο Φαρμακάς, ο Ασκάς, η Κακοπετριά, η Γαλάτα και τα Λύμπια είναι μερικά από τα χωριά που διεκδικούν επάξια μια θέση στην ταξιδιωτική ατζέντα του φετινού χειμώνα μας.

photo 12.JPG

ATRATSA Mountain Suites
Ένα τριώροφο παραδοσιακό αρχοντικό στην αρχή του χωριού Καλοπαναγιώτης. Απαρτίζεται από 2 στούντιο, 2 σουίτες ενός υπνοδωματίου και 1 σουίτα δύο υπνοδωματίων, όλα διακοσμημένα με παραδοσιακή και ρετρό επίπλωση. Η ξύλινη οροφή και οι πέτρινοι τοίχοι δίνουν ακόμα πιο μεγάλη έμφαση στην παραδοσιακή διακόσμηση. Οι στούντιο σουίτες έχουν ημιώροφο το οποίο φιλοξενεί το κρεβάτι αφήνοντας τον κάτω όροφο πιο άνετο, ενώ οι άλλες σουίτες με ξεχωριστό δωμάτιο διαθέτουν ευρύχωρο καθιστικό για άνετη διαμονή οικογενειών και μεγαλύτερων ομάδων. Παρέχουν επίσης Wi-Fi, τηλεόραση, εξοπλισμένη κουζίνα και άλλα, ενώ η θέα από τις βεράντες τους είναι μαγευτική.
(99464664/ www.atratsa.com) Καλοπανα γιώτης, Λευκωσία.

casale-panayiotis-s1180x560.webp

Casale Panayiotis Traditional Village
Το συγκρότημα «Casale Panayiotis» αποτελείται ουσιαστικά από παλαιές κατοικίες του χωριού, τα οποία αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας αρχική τους γοητεία, συνδυάζοντας τις σύγχρονες ανέσεις με το παραδοσιακό στυλ. Στο συγκρότημα λειτουργεί επίσης το βραβευμένο Κέντρο Ευεξίας Myrianthousa Spa με σύγχρονους χώρους υδροθεραπείας και λουτροθεραπείας.
Tip: Επίσης τα τέσσερα εστιατόρια του Casale Panayiotis (εστιατόριο Βυζαντικό, καφέ Βυζαντινό, Πάνθεον και Λουτάκι) ικανοποιούν απόλυτα τον επισκέπτη, σερβίροντας αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, συνοδεία ντόπιου μαραθιώτικου κρασιού, που παράγει το Οινοποιείο το συγκροτήματος
(22952444/ www.casalepanayiotis.com) Καλοπαναγιώτης.

χανι.jpg

Hani Chrysomilou
Έχει κατασκευαστεί το 1900 ως χάνι στον Καλοπαναγιώτη, πάνω στις βόρειες βουνοπλαγιές του Τροόδους. Σταμάτησε τη λειτουργία του το 1960, για να αναβιώσει τα to 2011 χαρίζοντας στους επισκέπτες του μιας πρώτης κλάσης διαμονή σε ένα μοντέρνο και εξοπλισμένο περιβάλλον που δεν έχει χάσει αρχιτεκτονικά την αρχική του ταυτότητα. Το σπίτι απαρτίζεται από δύο υπνοδωμάτια, το ένα με δικό του μπάνιο και Jacuzzi, καθιστικό με τζάκι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και όμορφο κήπο με θέα τα βουνά και τη φύση. Υπάρχει Wi-Fi, κλιματισμός, σεσουάρ μαλλιών, τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο και άλλα.
(99530540/www.chrysomilou.com) Καλοπαναγιώτης, Λευκωσία.


6 (2).JPG

Maison Elena
Βρίσκεται στον κύριο δρόμο του Καλοπαναγιώτη. Το σπίτι της Έλενας είναι μία τριώροφη παραδοσιακή κατοικία, ένα μείγμα μοντέρνας και παραδοσιακής αισθητικής με πέτρινους και καλυμμένους τοίχους, σύγχρονη και κλασική επίπλωση. Απαρτίζεται από ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, δυο διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και ένα studio που αναπαλαιώθηκαν το 2011, όλα εφοδιασμένα με κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, τηλεόραση, Wi-Fi, σεσουάρ μαλλιών, θέρμανση, παιδικό κρεβάτι, μπαλκόνια και βεράντα που απολαμβάνει πανοραμική θέα την πετρόκτιστη Μονή του Άγιου Ιωάννη Λαμπαδιστή, την κοιλάδα Μαραθάσας και τα γύρω καταπράσινα βουνά με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία να ξεπροβάλλει στην κορυφή.
(99447871 / 70006062) Μάρκου Δράκου 89, 2862 Καλοπαναγιώτης.

_DSC8484.jpg

To Palataki tis Vasilikis
Το ''Παλατάκι της Βασιλικής'' είναι ένα γραφικό σπιτάκι που αναπαλαιώθηκε το 2014. Είναι μία τριώροφη παραδοσιακή οικοδομή με πανοραμική θέα το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, τα βουνά του Τρουλινού με την Αγία Μαύρη, την Παναγία την Θεοσκέπαστη και το βουνό του Μάραθου και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Η οικοδομή αποτελείται από 3 διαμερίσματα-Σουίτες (επίπεδο του δρόμου το διαμέρισμα της "Βασιλικής", στο μεσαίο επίπεδο το διαμέρισμα της "Αντριανής" και το κατώι όπου είναι το διαμέρισμα της "Αντιγόνης"), εκ των οποίων τα δύο διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια και το ένα διαμέρισμα-σουίτα έχει ένα υποδωμάτιο. Τα ονόματα των διαμερισμάτων, υποδηλούν τις τρείς γενιές που έζησαν και ζουν. Τα τζάκια, οι χειροποίητες ξυλόγλυπτες κεφαλαριές, και το κρεβάτι με σκλουβέρκα, τα χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα, οι πίνακες με τοπία της περιοχής και της κυπριακής παράδοσης, προσδίδουν στα διαμερίσματα μια ξεχωριστή αρχοντιά. Τα διαμερίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις.
(70000099) Αγίας Μαρίνας 1, Καλοπαναγιώτης.

agios andronikos.jpg

Agios Andronikos
Το τριώροφο αυτό συγκρότημα βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρονίκου σ' ένα καταπράσινο τοπίο. Αποτελείται από 4 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου (το καθένα φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα), και 2 διαμερίσματα studio (το καθένα φιλοξενεί μέχρι 3 άτομα). Διαθέτει ακόμα πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, θέρμανση, τηλεόραση κ.ά. Η θέα της κοιλάδας από τα δωμάτια, τις βεράντες και τα μπαλκόνια είναι μαγευτική. Παρέχει θειούχο νερό για ιαματικά λουτρά κατόπιν ζήτησης.
(99646151) Αγίου Ανδρονίκου 11, Καλοπαναγιώτης.

αριστοτέλειο.jpg

Aristoteleio Boutique Hotel
Θα το βρεις μέσα στον Πεδουλά, με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του Τροόδους. Κτίστηκε το 1917 και μέχρι και το 1940 λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2000 ωστόσο το κτίριο αγοράσθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το αναπαλαίωσαν, δίνοντάς του ξανά ζωή. Είναι μικρό, εντυπωσιακά κομψό και πετρόκτιστο, διαθέτει 8 πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα με αντίκες που σε παραπέμπουν σε ένα παλιό, κλασικό αρχοντικό, ενώ συμπεριλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα με το δικό τους τζάκι και μπαλκόνι με θέα το καταπράσινο τοπίο. Η όλη διακόσμηση των χώρων είναι ένα υπέροχο μείγμα από αντίκες και σύγχρονη κομψότητα. Ιδιαίτερη υπεροχή στα δωμάτια αποτελεί το άνετο κρεβάτι με στρώμα υψηλών προδιαγραφών για ξεκούραστο ύπνο.
Tip: To ξενοδοχείο διαθέτει ένα υπέροχο εστιατόριο, με έντονα στοιχεία ρουστίκ και μεγάλο τζάκι, το οποίο σερβίρει εκλεκτή παραδοσιακή κουζίνα. Δίπλα του υπάρχει το μπαρ, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου.
(22953334/ www.aristotelioboutiquehotel.com) Χαραλάμπους Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.

ισμήνης.webp

Isminis Petrokristo holidays stone house
Αναακαινισμένο κτίσμα στο Παλαιχώρι που διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο και κουζινάκι στο ισόγειο, και άλλο ένα στον πρώτο όροφο, επίσης με μπάνιο που συνδέεται με την κύρια κουζίνα και μεγάλη βεράντα με θέα στο χωριό. Υπάρχει θέρμανση και ένα παραδοσιακό τζάκι στην κουζίνα στον πρώτο όροφο, που δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο internet (Wifi) και επίπεδες οθόνες τηλεόρασης.
(99438681) Παλαιχώρι.

farmakas.jpg

Farmakas Living
Το Farmakas Living είναι ένα συγκρότημα από αγροτουριστικά παραδοσιακά καταλύματα στο χωριό Φαρμακάς. Όλες οι μονάδες διαθέτουν τηλεόραση, ενώ ορισμένες είναι κλιματιζόμενες και έχουν καθιστικό ή/και τραπεζαρία. Υπάρχει μικρή κουζίνα με φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, φρυγανιέρα και βραστήρας. Προσφέρονται επίσης πετσέτες και σκεπάσματα. Παρέχονται δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις, καθώς και δωρεάν Wi-Fi.
Tip: Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το πρωινό τους και άλλα γεύματα (μπουφέ και a la carte μενού), που ετοιμάζονται με φρέσκα τοπικά προϊόντα στο fusion εστιατόριο Ierambelos του καταλύματος, το οποίο περιβάλλεται από αμπελώνες και όμορφη θέα στο όρος Τρόοδος.
(99426848) Γιάννη Ρίτσου, Φαρμακάς 2620.

lyxnos.jpg

Lyhnos
Θα το βρεις μόλις μπεις στον Ασκά, μεταξύ της πλατείας και του παραδοσιακού πέτρινου οικισμού. Αναβλύζει την ηρεμία ενός ξεχασμένου κόσμου. O Λύχνος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, με ξύλο και αυθεντική πέτρα, αλλά και με πινελιές από πιο σύγχρονες τάσεις. Διαθέτει 4 χώρους διαμονής, εκ των οποίων ο ένας στέγαζε παλαιότερα το μπακάλικο, ο άλλος το ξυλουργείο, ο τρίτος το δίχωρο μέρος του σπιτιού, ενώ υπάρχει και ένα άλλο δωμάτιο ονόματι ‘Σανιδωτό’. Τα δωμάτια έχουν, εκτός από τις διάφορες πολυτέλειες, επίσης μπανιέρα με υδρομασάζ και τα περισσότερα τζάκι.
Tip: Η ταβέρνα ‘Λύχνος’ σερβίρει καθημερινά πρόγευμα.
(22642641, www.lyhnos.com) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς.

2015-09-05 14.34.31.jpg

Το σπίτι του Ξενή
Πέτρινη κατοικία στο κέντρο της Γαλάτας που προσφέρει πλήρως επιπλωμένα στούντιο με κουζίνα και ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα τα βουνά της περιοχής. Τα διαμερίσματά του είναι παραδοσιακά επιπλωμένα, με σιδερένια κρεβάτια και ξύλινα δοκάρια στην οροφή. Όλα περιλαμβάνουν ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία και σαλόνι. Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με φούρνο, καφετιέρα, ψυγείο και φρυγανιέρα. Κάθε μονάδα προσφέρει επίσης τηλεόραση και δωρεάν καλλυντικά μπάνιου, ενώ μερικές έχουν και τζάκι.
(22 922391) Γαλάτα.

LINOS.jpg

Linos Inn
Το Linos Inn είναι στην πραγματικότητα ένα συγκρότημα παλαιών κατοικιών που έχει ανακαινιστεί και μεταμορφωθεί, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο πλαίσιο του Αγροτουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα υπέροχο σπιτικό περιβάλλον το οποίο προσφέρει μια παραδοσιακή εμπειρία που μπορείς να απολαύσεις πραγματικά. Το Linos Inn αποτελείται από διάφορους τύπους καταλυμάτων, όπως στούντιο, δίκλινα δωμάτια και σουίτες, το Linos Restaurant που προσφέρει διεθνή και κυπριακή κουζίνα, καθώς και ένα καφέ.
(22 923161) Παλαιάς Κακοπετριάς 34, Κακοπετριά.

miloi.jpg

The Mill hotel
Το Mill Hotel στην Κακοπετριά είναι το τέλειο καταφύγιο για διακοπές και χαλάρωση, καθώς οι άνθρωποί του δημιούργησαν ένα περιβάλλον που σου δίνει μια αίσθηση ατομικότητας και ζεστασιάς, με αληθινή ελληνική φιλοξενία. Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε τον Νοέμβριο του 1999, προσφέρει 13 πολυτελή δωμάτια, ανάμεσά τους 2 senior σουίτες, 8 junior σουίτες και 3 standard δωμάτια. Τα μπάνια είναι φτιαγμένα με τον καλύτερο γρανίτη, μάρμαρο και περιλαμβάνουν μπανιέρα τζακούζι για να εκτονώσεις όλη την ένταση. Η διακόσμηση είναι πραγματικά εξαιρετική, με εκτεθειμένα δοκάρια και πέτρα, σμαραγδένιο πράσινο χαλί και πλακάκια από τερακότα. Οι δε κομψές μαξιλάρες με τα όμορφα μαξιλάρια το καθιστούν ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσεις. Η ρεσεψιόν / λόμπι βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ενώ στον δεύτερο όροφο μπορείς να βρεις τη σάουνα, η οποία είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες κατόπιν αιτήματος. Το λόμπι διαθέτει τζάκι και βεράντα με πανοραμική θέα, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει και το εστιατόριο Μύλος, που προσφέρει ένα πλούσιο μενού, το οποίο απευθύνεται επίσης σε χορτοφάγους, με σπεσιαλιτέ του την πέστροφα.
(22 922536) Kακοπετριά.

ενυπνιον.jpg

Enipnion Apartments
Τα αγροτουριστικά διαμερίσματα «Ενύπνιον» βρίσκονται στην καρδιά της Παλιάς Κακοπετριάς, ανάμεσα στους ποταμούς Καρκώτη και Γαρύλλη. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011. Το συγκρότημα αποτελείται από 3 ξεχωριστά κτήρια τα οποία έχουν μετατραπεί σε 4 διαμερίσματα και ένα γραφείο. Συγκεκριμένα, το πρώτο κτίριο μετατράπηκε σε 3 διαμερίσματα, το δεύτερο κτίριο είναι άλλο ένα διαμέρισμα ενώ το τρίτο κτίριο έχει στεγάσει το γραφείο του συγκροτήματος. Το «Ενύπνιον» είναι μια αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει όνειρο. Εξ ου και στόχος τους είναι να σου προσφέρουν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, μακριά από τους δυνατούς θορύβους, τις εντάσεις και το άγχος της πόλης. Όλα τα διαμερίσματα παρέχουν όλες τις ανέσεις. Περιλαμβάνουν σαλόνι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα (μαχαιροπίρουνα, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων, βραστήρα, τοστιέρα και μίξερ). Διαθέτουν ατομική ηλεκτρική θέρμανση και κλιματισμό (ζεστό και κρύο αέρα). Παρέχουν επίσης ενσύρματο και ασύρματο internet και καλωδιακή τηλεόραση.
(96 899699) Παλιά Κακοπετριά.

λυμπια.jpg

Olympia Traditional Houses
Τα παραδοσιακά σπίτια της οικογένειας Χαπέσιη που χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα, τα οποία αναπαλαιώθηκαν με αγάπη και σεβασμό. Σήμερα, διαθέτουν τέσσερις ξεχωριστές κατοικίες. Το ‘Διχώρι’, στο κάτω μέρος της εσωτερικής αυλής, είναι το μεγαλύτερο κατάλυμα. Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 τουαλέτες/ντους και μεγάλη κουζίνα/σαλόνι. Διαθέτει επίσης δύο ξεχωριστά πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, εκ των οποίων ένα στον πρώτο όροφο και ένα στο ισόγειο. Καθένα έχει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, μικρή κουζίνα και ντους/τουαλέτα. Το τέταρτο σπίτι αποτελείται από 2 δίκλινα υπνοδωμάτια και μια μικρή κουζίνα/τραπεζαρία, ντους/τουαλέτα. Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ιδιωτικά τη διαμονή τους στα διαμερίσματα και την αυλή, η οποία είναι διακοσμημένη με φυτά και λουλούδια. Αν και νιώθεις ότι ζεις σε μια διαφορετική εποχή, όλα τα σπίτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις όπως τηλεόραση επίπεδης οθόνης, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κλιματισμό, Wi-Fi, έπιπλα εξωτερικού χώρου σε όλους τους χώρους.
(99542477) Μισιαούλη και Καβάζογλου 8, Λύμπια.

1[1].jpg

Tzioni's Traditional Stone House
Αυτό το παραδοσιακό κατάλυμα χτίστηκε από τους προπαππούδες της οικογένειας πριν από περίπου 100 χρόνια, ξαναχτίστηκε από τους γονείς πριν από περίπου 70 χρόνια και έχει ανακαινιστεί πρόσφατα με έμφαση στην πολιτιστική του κληρονομιά και στα παραδοσιακά του κτίσματα. Το πέτρινο σπίτι έχει τρία δωμάτια, εκ των οποίων δύο δωμάτια με διπλά κρεβάτια και ένα δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια, ένα σαλόνι και μια κοινή κουζίνα, μια μεγάλη εσωτερική αυλή και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
(99 438681) Γρ. Λαμπράκη 1, Λύμπια.

μουσειο.jpg

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Εκτός φυσικά από πεζοπορίες στη φύση και φωτογραφίες σε instagrammable τοπία, οι περιοχές εκεί προσφέρουν και αρκετές επιλογές για εναλλακτικές δραστηριότητες ώστε να εμπλουτίσεις την εμπειρία σου. Κάνε wine tasting στο οινοποιείο Santa Irene (22498150) στον Φαρμακά ή δοκίμασε εξαιρετικά κυπριακά αποστάγματα υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Βρυωνίδη στο A Glass of Cyprus (99446051) στα Λύμπια. Τέσταρε τις αντοχές σου στο Marina’s Adventure Park (99998420) στην Κακοπετριά και φτιάξε το δικό σου άρωμα στο μοναδικό Πάρκο Αρωματοποιίας (99644237) στη Φλάσου. Νιώσε βασιλικά περπατώντας στους Κήπους της Ρήγαινας (99436831) στο Ποτάμι και γνώρισε τα ζώα της φάρμας, δοκίμασε τυριά και ψωμιά, στο The Royal Goat Farm and The Barn Restaurant (99653957) στο Παλιομέτοχο. Τη φάρμα με τις πιο όμορφες κουέλλες θα τις βρεις στο Panteli Family Farm (70001010) κοντά στην Κοκκινοτριμιθιά. Πρόκειται για μια φάρμα προβάτων γαλακτοπαραγωγής και ένα μικρό τυροκομείο, όπου θα δοκιμάσεις και θα αγοράσεις χαλλούμι, αναρή, γιαούρτι, τραχανά και άλλα τυροκομικά προϊόντα μόνο από 100% πρόβειο γάλα. Την ομορφιά του νησιού μας ωστόσο, όπως και την καταπληκτική πολιτιστική κληρονομιά, τη γεύση και την κουλτούρα μπορείς να την ανακαλύψεις παρέα με τον Γιώργος Τζιωνή (99438681 & www.facebook.com/VisitCyprusWithGeorge), ο οποίος γνωρίζει πολλά για τις παραδόσεις του νησιού και τα μέρη που είναι υπέροχα να επισκεφθείτε. Ο κ. Γιώργος θα ετοιμάσει ένα εξατομικευμένο πακέτο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, συμπεριλαμβανομένων διαμονής, όλων των γευμάτων και ποτών, εκδρομών και όλων των μεταφορών. Τέλος, πέρασε μία βόλτα από το Μουσείο «Χατζηκυπριανού» (99439272) στο χωριό Λαζανιά το οποίο λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας ανθρώπων που αναζητούν εναλλακτικές διακοπές. Το μουσείο περιλαμβάνει αυθεντικό ενσωματωμένο στην οικοδομή οινοποιείο, με πατητήρι, βαρέλια με ροδάνι και χρησιμοποιείται και τώρα για πάτημα σταφυλιών και παραγωγή κρασιού και ζιβανίας, παλουζέ κ.λπ. Επίσης υπάρχει στημένος αργαλειός σε λειτουργήσιμη κατάσταση ενώ οργανώνονται εργαστήρια κατασκευής πιθκιαβλιού, αρτοπαρασκευάσματα, διακόσμηση κολοκύθας και άλλα.

Gift Vouchers
Για τις ημέρες των εορτών η Εταιρεία Αγροτουρισμού προτείνει ένα ξεχωριστό δώρο για τους αγαπημένους σας. Στον ακόλουθο σύνδεσμο όλες οι λεπτομέρειες για τα gift vouchers https://www.agrotourism.com.cy/buy-e-gift-card

Μπες στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ) στο www.agrotourism.com.cy, ακολούθησέ την στο Facebook και το Instagram και βρες πληροφορίες για όλα τα αγροτουριστικά καταλύματα (μέλη της ΚΕΑ) και τις δραστηριότητες γύρω σε κάθε επαρχία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close