Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

5 πολυτελή καταλύματα για cozy χριστουγεννιάτικες διακοπές στο βουνό

Ζεστοί χώροι σε όμορφα χωριά με όλες τις ανέσεις, για άνετη διαμονή

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα σημαίνει διακοπές με την οικογένεια ή την παρέα, σημαίνει απόδραση σε όμορφους, χειμερινούς προορισμούς που συνδυάζουν μοναδικά το κρύο του βουνού με τη ζεστασιά που προσφέρει ένα αναμμένο τζάκι και ένα χειροποίητο, σπιτικό γεύμα σε μία μεγάλη, ξύλινη τραπεζαρία.

Αν αυτές τις γιορτές θέλετε να «δραπετεύσετε» σε ένα από τα παραδοσιακά χωριά του νησιού μας, έχοντας παράλληλα ένα άνετο σπίτι για εσάς και την παρέα σας μόνο, η επιλογή ενός cozy ή πολυτελούς καταλύματος μοιάζει η ιδανικότερη για τις εξορμήσεις σας.

Από το γραφικό Βουνί και την υπέροχη Λόφου μέχρι τον Πεδουλά, τα πιο κάτω καταλύματα προσφέρουν απομόνωση, γραφικότητα και ζεστασιά που πάνε πακέτο με το πνεύμα των γιορτών.

apanemia1.jpg

Apanemia Inn
Αν αυτό που ονειρεύεσαι για τις διακοπές σου είναι χαλαρωτικές βραδιές δίπλα στο τζάκι, μαζί με το ταίρι σου, σε ένα υπέροχο studio, τότε το Apanemia Inn είναι το τέλειο μέρος για να περάσετε τις ημέρες των γιορτών, έχοντας παράλληλα ακριβώς δίπλα σας όλες τις ανέσεις που προσφέρει στον επισκέπτη η γραφική Λόφου.

apanemia 3.jpg

Το κατάλυμα: Μόλις 25 λεπτά μακριά από τη Λεμεσό, το Apanemia Studio θα σου χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας! Με άνετα, φιλόξενα έπιπλα να κοσμούν όλους τους χώρους σπιτιού, ένα cosy τζάκι και την πέτρα να πρωταγωνιστεί σε όλα τα δωμάτια, αυτό το άνετο σπίτι στη Λόφου εκπέμπει έναν παραδοσιακό αέρα διακριτικής πολυτέλειας και άνεσης!

812A4783--.jpg

Τα δωμάτια: Το Apanemia Studio στη Λόφου σε περιμένει παρέχοντας όλες τις ανέσεις. Ιδανικό για ζευγάρια που αναζητούν ένα ιδιωτικό χώρο όπου θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλο. Στο Studio έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε το ιδιωτικό jacuzzi στην αυλή ενώ μέσα θα σας περιμένει το αναμμένο τζάκι. Σας παρέχει ακόμα μπουρνούζια, παντόφλες και πετσέτες. Θα βρείτε επίσης μια μπουκάλα κρασί δώρο, έτσι ώστε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο τζάκι. Στην τιμή συμπεριλαμβάνετε κυπριακό πρόγευμα το οποίο γίνεται παράδοση στη πόρτα σας την ώρα που εσείς θέλετε.

(99055553) Λόφου, επ. Λεμεσού.
Facebook: Apanemia Inn
Instagram: apanemia_inn

aristotelio-back-garden-1.jpg

Aristotelio Boutique Hotel
Στο χωριό Πεδουλάς που βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην Κοιλάδα της Μαραθάσας, ένα πανέμορφο μπουτίκ ξενοδοχείο προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό πολυτέλειας και απομόνωσης που μπορεί να αναζητήσει κανείς τη χειμερινή περίοδο. Τοποθετημένο κοντά στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και δίπλα στον κοσμοπολίτικο Καλοπαναγιώτη, όπου θα βρεις όμορφα καφενεία και ταβέρνες με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο διαθέτει οκτώ μόνο πολύ άνετα δωμάτια υψηλής αισθητικής, τα οποία προσφέρονται για όμορφες, ζεστές γιορτές με το ταίρι σου ή με καλούς φίλους στο βουνό.

aristotelio-restaurant.jpg

Το ξενοδοχείο: Συνδυάζει την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική και τη γαλλική ρομαντική φινέτσα. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτήριο, επενδυμένο με πέτρα της περιοχής όπου στους χώρους του συνδυάζει το ξύλο και την πέτρα, που αναδεικνύουν την αίγλη και τη κομψότητα του παλιού αρχοντικού προσφέροντας άνετη και πολυτελή διαμονή. Διαθέτει 8 όμορφα διακοσμημένα δωμάτια, ένα εστιατόριο/ταβέρνα, με τζάκι και ρουστίκ διακόσμηση, όπου η πέτρα "παντρεύεται" αρμονικά με το ξύλο, και το οποίο σερβίρει πιάτα βασισμένα στην κυπριακή κουζίνα, ενώ δίπλα θα δεις το μεγάλο ξύλινο μπαρ το οποίο θα σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς, παρέα με ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι! Μα και κρύο -γιατί όχι!

aristoteleio.jpg


Τα δωμάτια: Διαθέτει 2 πολυτελείς σουίτες, 2 μίνι σουίτες με σαλονάκι και 4 διπλά δωμάτια. Οι σουίτες έχουν ρομαντική διάθεση, τζάκι, jacuzzi για απόλυτη χαλάρωση και ξύλινο μπαλκόνι με πανοραμική θέα. Οι 2 μίνι σουίτες είναι ιδανικές για οικογένεις, αφού μπορούν να φιλοξενήσουν και τρίτο άτομο, διαθέτουν τζάκι, μπαλκόνι και αποπνέουν αέρα γαλλικής εξοχής. Τέλος, τα διπλά δωμάτια χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια και σύγχρονες ανέσεις, είναι ευρύχωρα, με διπλά και υπέρδιπλα κρεβάτια, διαθέτουν το δικό τους τζάκι και μπαλκόνι. Η όλη διακόσμηση των χώρων είναι ένα υπέροχο μείγμα από αντίκες και σύγχρονη κομψότητα. Ιδιαίτερη υπεροχή στα δωμάτια αποτελεί το άνετο κρεβάτι με στρώμα υψηλών προδιαγραφών για ξεκούραστο ύπνο.
(22953334/ e-mail: info@aristotelioboutiquehotel.com) Χαράλαμπου Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, Λευκωσία.
Website: www.aristotelioboutiquehotel.com
Facebook: Aristotelio Boutique Hotel
Instagram: aristotelio.boutiquehotel

Untitled Session4947.jpg

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Ένας ξενώνας υψηλής αισθητικής στην ορεινή Κύπρο, που σε ταξιδεύει στο παρελθόν, παρέχοντας όλες τις ανέσεις του σήμερα. Αυτό είναι το συγκρότημα κατοικιών Oinoessa, το οποίο βρίσκεται στο γραφικό χωριό της Λόφου, προσφέροντας την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στην Κύπρο σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική σε υπηρεσίες και παροχές ενός σύγχρονου ξενώνα.

_MG_2767 d.jpg

Το κατάλυμα:
Το Oinoessa αποτελείται από 5 πολυτελές  πετρόχτιστες κατοικίες πλήρως αναπαλαιωμένες όπου περιλαμβάνουν  8 στούντιο σουίτες πολυτελείας και ενός σπιτιού 2 υπνοδωματίων . Όλα τα σπίτια κτίστηκαν στα μέσα του 18ου αιώνα, και έχουν ανακαινιστεί και αναπαλαιωθεί με ιδιαίτερη φροντίδα και εξειδικευμένους τεχνίτες, διατηρώντας τα αρχικά τους παραδοσιακά χαρακτηριστικά και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανάγκες ενός μοντέρνου και σύγχρονου ξενώνα.
Τα πατώματα, οι πέτρινοι τοίχοι, οι οροφές και οι παραδοσιακές σκάλες έχουν ανακατασκευαστεί με τοπικά παραδοσιακά υλικά της περιοχής.

_MG_2990 C.jpg

Τα δωμάτια: Οι σουίτες του Oinoessa είναι κομψά διακοσμημένες με ιδιαίτερο στυλ και έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις που χρειάζεται ένα ζευγάρι, μια οικογένεια ή μια παρέα για μια άνετη και χαλαρωτική διαμονή. Οι 7 από τις 8 σουίτες καθώς και το σπίτι παρέχουν τη ζεστασιά του τζακιού στα σαλόνια τους και οι 4 από τις 9 σουίτες παρέχουν και τζακούζι. Οι γεμάτες δέντρα αυλές είναι ιδανικές για χαλάρωση, ενώ τα πολυτελή στρώματα εξασφαλίζουν ένα γεμάτο ξεκούραση ύπνο. Όλες οι σουίτες έχουν πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, ενώ για πρωινό προσφέρεται ένα καλαθάκι με φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα (οργανικά αυγά, φρέσκα ψωμάκια, φρέσκες ντομάτες/αγγουράκια, παραδοσιακή καπνιστή λούντζα, χαλλούμι, μαρμελάδα, μέλι, ελαιόλαδο, καφές, τσάι βότανα). Ετσι, μπορεί κανείς να το φτιάξει με τον δικό του τρόπο, στον δικό του χρόνο και χώρο το πρωινό του.

(99373371, 25899499) Λόφου, επ. Λεμεσού.
Website: www.oinoessa.com
Email: info@oinoessa.com
Facebook: Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Instagram: oinoessaboutiquehouses

serenity2.jpg

Serenity Boutique Houses
Το Serenity Boutique Houses μοιάζει η ιδανική επιλογή για διαμονή στο χωριό. Βρίσκεται στο Βουνί της ορεινής Λεμεσού, ένα από τα κρασοχώρια της Κύπρου, σε ένα μαγευτικό τοπίο με εντυπωσιακό κλίμα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κατάλυμα, αποτελούμενο από δύο πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά τις σύγχρονες ανέσεις με την παραδοσιακή ταυτότητα του παλιού τριώροφου κτιρίου. 

serenity.jpg

Tο κατάλυμα: Το Serenity Boutique Houses αποτελείται από δύο σουίτες, την Suite with Garden View και την Deluxe Queen Suite, δύο ξεχωριστές πολυτελείς σουίτες σε μια πλήρως ανακαινισμένη, πετρόκτιστη τριώροφη οικία, σχεδιασμένες με πολλή αγάπη για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα χαλάρωσης και ηρεμίας. Σημαντικό μπόνους το γεγονός ότι το σπίτι απέχει μόλις μερικά μέτρα από το κέντρο του χωριού, και σε απόσταση αναπνοής θα βρείτε καφενεία για καφέ και brunch, εστιατόρια που προσφέρουν επίσης διασκέδαση κι ένα μικρό supermarket. Αυτό προσφέρει επιπρόσθετη χαλάρωση αφού η χρήση αυτοκινήτου είναι αχρείαστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται πάρα πολλά οινοποιεία της γύρω περιοχής.

serenity3.jpg

Τα δωμάτια: Η Suite with Garden View και η Deluxe Queen Suite μπορούν να μετατραπούν κατόπιν συνεννόησης σε μια τριώροφη κατοικία και να προσφερθεί για τέσσερα άτομα ή για οικογένεια. Και τα δύο διαθέτουν έντονο το στοιχείο της πέτρας, που αντλεί επιρροές από τους παραδοσιακούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της Κύπρου αγκαλιάζοντας όμως με μοναδικό τρόπο τη μοντέρνα εποχή που ζούμε, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα ώστε να ικανοποιήσουν κάθε σου ανάγκη. Η δε υπέροχη αυλή με την αψίδα, σε γεμίζει με αγαλλίαση από την πρώτη ματιά. Άλλωστε, τι πιο όμορφο από το να ξυπνάς με απόλυτη ηρεμία, με τους ήχους των πουλιών και το θρόισμα των φύλλων να σε παρασύρουν στην πιο αναζωογονητική απόδραση που θα κάνεις.

(99226600) Βασίλη Μιχαηλίδη Νο 2, 4772 Βουνί, επαρχία Λεμεσού.
Website: serenityboutiquehouses.com
Facebook: Serenity Boutique Houses
Instagram: @serenityboutiquehouses

Reception-3.jpg

Thymises Boutique Hotel
Το Thymises Boutique Hotel δεν είναι απλώς ένα μέρος για να μείνεις, είναι ένα μέρος που πρέπει να ανήκεις! Φωλιασμένο ανάμεσα στα γραφικά χωριά Κακοπετριά και Γαλάτα, το ξενοδοχείο στέκεται ως φάρος φιλοξενίας στην περιοχή, συνδυάζοντας τη σύγχρονη άνεση με την παραδοσιακή γοητεία.

2nd Suite big-3.jpg

Το ξενοδοχείο: Η ξεχωριστή του αρχιτεκτονική με απαλά χρώματα και γήινα υλικά, είναι αυτή που το ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα της περιοχής. Τέσσερις μήνες αφότου άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, το Thymises απέδειξε ότι είναι ένα μαγευτικό καταφύγιο για όσους αναζητούν μια ξέγνοιαστη διαμονή στα ορεινά του Τροόδους. Μπαίνοντας στο λόμπι σας περιμένουν ζεστά χαμόγελα και άρτια εξυπηρέτηση. Το αφοσιωμένο προσωπικό δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι η διαμονή σας θα παραμείνει αξέχαστη.

Suite big-9.jpg

Τα δωμάτια: Προχωρώντας θα εντυπωσιαστείτε με την άνεση των προσεκτικά σχεδιασμένων σουιτών, η κάθε μια σχεδιασμένη με τον δικό της χαρακτήρα και τη δική της ιστορία συνδυάζοντας τη μοντέρνα με την παραδοσιακή διακόσμηση. Διαθέτει 15 δωμάτια, ε των οποίων 4 executive σουίτες, 2 junior σουίτες και 9 comfort σουίτες και ένα εστιατόριο που προσκαλεί τόσο ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους επισκέπτες του χωριού να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις. Επιπλέον, στο καφέ του θα βρεις και ένα μάρκετ με παραδοσιακά προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής.

(22922222/ thymisesboutiquehotel.reserve-online.net) Αγίας Παρασκευής 2, 2827, Γαλάτα (απέναντι από ΑΗΚ Κακοπετριάς).
Email: info@thymisesboutiquehotel.com
Facebook: Thymises Boutique Hotel
Instagram: thymises_boutique_hotel

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close