Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024
“Liar”, ο τίτλος του τραγουδιού των Δημήτρη Κοντόπουλου και Elke Tiel που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δεν αφορά κατ’ ανάγκη ένα πρόσωπο αλλά και διάφορες ψεύτικες καταστάσεις που η σημερινή και μερικές φορές επίπλαστη πραγματικότητα έχει δυστυχώς επιβάλει. Καταστάσεις όπως ο χλευασμός της εξωτερικής εμφάνισης γνωστός και ως body shaming, η σεξουαλικότητα και γενικότερα η κάθε μορφής καταπίεση.

Αυτή ακριβώς την ανάγνωση απεικονίζει στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού που κυκλοφορεί αύριο (29 Φεβρουαρίου) σε όλες τις πλατφόρμες ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας. Στα πλάνα, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια γυρίστηκαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο City Of Dreams Mediterranean – το νέο ορόσημο θέρετρο και καζίνο για τον Κυπριακό τουρισμό και την Μαρίνα Λεμεσού, παρακολουθούμε, μέσα από τα μάτια της εκπροσώπου της Κύπρου Silia Kapsis μια σειρά καταπιεστικών καταστάσεων που ένας ψεύτικος κόσμος και η κακή πλευρά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συχνά επιβάλλουν.
Στο δεύτερο μέρος του βίντεο κλιπ, παρακολουθούμε την Σίλια Καψή να αντιδρά στις εν λόγω ψεύτικες καταστάσεις ταράζοντας τα νερά και ζώντας την δική της αλήθεια, εμπνέοντας ταυτόχρονα και τους υπόλοιπους που την ακολουθούν σε μια γιορτή απελευθέρωσης και χαράς. Στο κλιπ παρουσιάζεται και ένα εξαιρετικά μικρό δείγμα της δυναμικής χορογραφίας με την οποία θα παρουσιαστεί στην σκηνή το “Liar”, που επιμελήθηκαν στο Los Angeles οι διακεκριμένοι χορογράφοι Guy Groove και Kelly Sweeney.
Σημειώνεται ότι το βιντεοκλίπ θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ rik.cy από τις 18:00 τοπική ώρα (17:00 CET) ενώ στις 19:00 (18:00 CET) θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι του Eurovision Song Contest στο YouTube.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κύπρος διαγωνίζεται στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού της Eurovision 2024 στις 7 Μαΐου.
Σχετικά

Ένα γνήσιο γλέντι με μουσική, φαγητό και χορό θα στηθεί στην πλατεία
Ρεμπετολαϊκή βραδιά με τους Αναρέν Μπουρέκκ


Ένα αυθεντικό Κυπριακό Παραδοσιακό Γλέντι θα στηθεί στην Πανεπιστημιούπολη
Με έναν αγαπημένο Κύπριο καλλιτέχνη

Πέθανε ο μαέστρος Άγις Ιωαννίδης
Ο Άγις Ιωαννίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της μουσικής ζωής της Κύπρου, με σπουδαία διεθνή πορεία και αφοσίωση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή από 17 μπάντες
Με φαγητό, ποτό, περπάτημα και διασκέδαση

Αλλαγή χώρου για την εμφάνιση των Pan Pan και Years Of Youth στην Κύπρο
Πάμε να ακούσουμε την "Ανισόπεδη Ντίσκο" και άλλες αγαπημένες δημιουργίες

Πάνος Βλάχος: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία στην Λευκωσία
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

Ευθύβουλε Θεοχάρους, μίλησε μας για τις Πέμπτες στην πρωτεύουσα
Από την Eurovision στην Κύπρο: το ταξίδι ενός δημιουργού

Eurovision 2026: Αυτή είναι η τραγουδίστρια που φημολογείται ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό
Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια με τις δυνατές συνεργασίες που φέρεται να πηγαίνει στον διαγωνισμό

Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Τέσσερις αγαπημένοι δημιουργοί και αυθεντικοί ρόκερ μοιράζονται με το κοινό «τα τραγούδια της ζωής τους»

Τρεις μουσικοί μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με παραδοσιακά τραγούδια
Ένα ταξίδι σε παραδόσεις και μελωδίες του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας

Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του