Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2024
«Περίοδος αιχμής ισοδυναμεί με τιμές αιχμής, σωστά; Λοιπόν, ναι. Αλλά εδώ είναι το θέμα: δεν είναι όλες οι τιμές του Αυγούστου ίσες. Αυτό που μόλις και μετά βίας θα σας εξασφαλίσει μια διανυκτέρευση στα μέσα Ιανουαρίου στο Μονακό μπορεί να εξακολουθεί να είναι εντός του ανώτατου ορίου για ένα καλό ξενοδοχείο στην Κέρκυρα».
Με αυτό τον τρόπο ξεκινούν το άρθρο τους οι βρετανικοί Times, οι οποίοι προτείνουν καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας, η οποία εκπροσωπείται με τρεις πόλεις. Την Αθήνα, τα Χανιά και την Κέρκυρα.
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στο πόσο προσιτές είναι οι τιμές σε αυτούς τους προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής.

Κέρκυρα
Σύμφωνα λοιπόν με τους Times: «Η Κέρκυρα παραμένει το φθηνότερο ελληνικό νησί, σύμφωνα με τον δείκτη Holiday Money 2024 (μια έκδοση για τις οικογένειες). Μπορείτε να μειώσετε το κόστος των εστιατορίων (το οποίο δεν είναι και τόσο υψηλό ούτως ή άλλως) αγοράζοντας γύρο στους δρόμους (ψητό κρέας τυλιγμένο σε πλατύ ψωμί μαζί με σαλάτα και μπόλικο τζατζίκι), και να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενοικίαση αυτοκινήτου ή ταξί, χρησιμοποιώντας λεωφορεία ή νοικιάζοντας ένα σκούτερ από περίπου 13 λίρες την ημέρα. Τα ξενοδοχεία είναι προσιτά αν τα κλείσετε εκ των προτέρων (ή, αν τολμήσετε, την τελευταία στιγμή), ειδικά στα νότια, ενώ οι πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο κοστίζουν συνήθως περίπου 175 λίρες κατά την περίοδο αιχμής ή την ενδιάμεση περίοδο, αλλά μόλις 80 λίρες τον Οκτώβριο. Με τα ψυγεία να περιλαμβάνονται συνήθως στα δωμάτια εδώ, είναι εύκολο να ψωνίσετε από τα σούπερ μάρκετ και να ετοιμάσετε πικνίκ για τις μέρες σας».

Αθήνα
«Μπορεί τα ελληνικά νησιά να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης για το καλοκαίρι, αλλά και η πρωτεύουσα Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει»., γράφει το ρεπορτάζ των Βρετανών. «Τον Αύγουστο, οι περισσότεροι Αθηναίοι θα έχουν φύγει για τις δικές τους διακοπές, καθιστώντας την πόλη πολύ λιγότερο πολυσύχναστη, αλλά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Αν η ζέστη της πόλης σας γίνει υπερβολική, υπάρχει επίσης η Αθηναϊκή Ριβιέρα για να περάσετε στην παραλία». Τέλος προτείνουν να «μην χάσετε την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι που ανταγωνίζεται οποιαδήποτε αγορά στο Παρίσι, οπότε εξοικονομήστε τις δεκάρες σας και αγοράστε τα αναμνηστικά σας από εδώ».

Κρήτη
Τέλος και σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν οι Timeς…
«Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έχει πολλά πλεονεκτήματα, από παραλίες με γαλάζια σημαία μέχρι εξαιρετική κουζίνα. Είναι επίσης φιλική προς τον προϋπολογισμό σε σύγκριση με τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Οι απευθείας πτήσεις μειώνουν το κόστος, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων τείνουν να ξεπερνούν τα μικρότερα, πιο απομακρυσμένα νησιά, όπου η έλλειψη δωματίων ανεβάζει τις τιμές. Οι θρησκευτικοί χώροι που βλέπουν στη θάλασσα, όπως η Μονή Παλαιοκαστρίτσας και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρέθυμνο, είναι δωρεάν, όπως και η πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, μήκους δέκα μιλίων».
Σχετικά
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει δωρεάν ταξίδια σε νέους, με έναν όρο
Μια ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει μια εντελώς δωρεάν ευκαιρία για πραγματικό ταξίδι, για όλους όσοι θέλουν πραγματική αποσύνδεση
Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 12 προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €24.99
Πάφος-Μιλάνο, Ρώμη, Βιέννη και όχι μόνο με super low fares
Η Ryanair κόβει τις πτήσεις για έναν (ακόμα) ελληνικό προορισμό από την Πάφο
Η εταιρεία θα περιορίσει δραστικά το χειμερινό της πρόγραμμα στην Ελλάδα,
Οι 10 χώρες όπου οι άνθρωποι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι και ζουν φθηνότερα
Μια δεκάδα χωρών που υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και πιο βιώσιμη οικονομική καθημερινότητα για όσους σκέφτονται να αφήσουν την ακριβή ζωή
Αυτό το ελληνικό νησί για τον Μάιο προτείνει το Taste Atlas -Ένας γαστρονομικός παράδεισος
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο Μάιος προβάλλεται ως χρονικό σημείο υψηλής αξίας για την ταξιδιωτική εμπειρία
TUS Airways: Οι νέοι, υπέροχοι προορισμοί που θα μας ταξιδέψει
Η TUS Airways ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ακόμη ενός αεροσκάφους Airbus A320, το οποίο αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου