24-25 April 2024
Μη χάσετε , Μουσική , Συναυλίες & Events

Το «Requiem» του Μότσαρτ ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2024

Συντονισμένη με το πνεύμα της Μεγάλης Βδομάδας, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει σε σειρά συναυλιών το «Requiem σε Ρε ελάσσονα» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Από το πάθος, στο πένθος και την ανάσταση, αυτή η παραγωγή του Requiem του Μότσαρτ θα αποτελέσει μια μοναδική συγκινησιακή μουσική εμπειρία για τον καθένα.  

Το θεσπέσιο τελευταίο αριστούργημα του ιδιοφυούς συνθέτη, θα ερμηνεύσουν πλάι στην ορχήστρα μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών: o διακεκριμένος μαέστρος Γκρέγκορι Μπάκαλτερ, οι σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και Μαργαρίτα Ηλία στο μέρος της μέτζο-σοπράνο, ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης, ο Τσέχος βαρύτονος Μάτριν Βοντράζκα, η φημισμένη Xορωδία «Άρης» Λεμεσού, υπό την έμπειρη καθοδήγηση του μαέστρου της Σόλωνα Κλαδά με την οποία θα ενωθούν δύο φιλοξενούμενες Χορωδίες από την Τσεχία, η Χορωδία του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Τσεχίας (μαέστρος: Γιαν Στέγιερ) και η Χορωδία Carolinus Kladno(μαέστρος: Κάρελ Γιαν Προχάζκα).

Η συναυλία πραγματοποιείται προς τιμή του Μαρίνου Μιτέλλα για την πολυετή του προσφορά ως Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σ.Ο.Κ.

Πρόγραμμα

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem σε Ρε ελάσσονα, K. 626

GREGORY BUCHALTER μαέστρος
O Gregory Buchalter είναι o Μουσικός Διευθυντής της μουσικής ακαδημίας Varna International, όπου έχει διευθύνει τις πρώτες εκτελέσεις στη Βουλγαρία της οπερέτας Candide και της όπερας Street Scene. Επιπρόσθετα, διευθύνει τακτικά την Grand Opera της Φλώριδας, το Teatro Liricο d’Europa και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νοτίου Φλώριδας. 

Διεθνώς, έχει διευθύνει την όπερα Salome στο Φεστιβάλ Όπερας Savonlinna, Die Fledermausστην Volksoper της Βιέννης, Entführung aus dem Serail στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, Cosi fanTutte με το Μεσογειακό Φεστιβάλ Όπερας στην Ιταλία, και Eugene Onegin με το New OperaWorld Festival στη Μόσχα. Υπήρξε Μουσικός Διευθυντής της Όπερας Λας Βέγκας για πέντε χρόνια και της Όπερας Fairbanks για δέκα χρόνια. Πρόσφατα διηύθυνε τον Idomeneo στο Κονσερβατόριο Μουσικής της Νέας Αγγλίας και τις Αμερικανικές πρεμιέρες των I due Figaro του Mercadante, Das Labyrinth του Von Winter και Olivo e Pasquale του Donizetti στη Νέα Υόρκη. 

Είναι ο πρώτος Αμερικανός μαέστρος που διηύθυνε την Κρατική Όπερα του Καζακστάν, περιλαμβανομένης μίας συναυλίας Γκαλά στην παρουσία του Προέδρου του Καζακστάν που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Ο μαέστρος Buchalter διετέλεσε Διευθυντής Χορωδίας της Όπερας του Santa Fe, του Φεστιβάλ Bregenz στην Αυστρία, και του Theater des Westens στο Βερολίνο. Υπήρξε αντικαταστάτης μαέστρος στη Όπερα του Μετροπόλιταν (όπου η θέση του “Maestro diBanda” δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν), όπου προετοίμασε αριθμό από παγκόσμιες πρεμιέρες, περιλαμβανομένων: The Ghosts of Versailles του John Corigliano, The Voyage του Philip Glassκαι The Great Gatsby του John Harbison. 

Την τρέχουσα σεζόν, ο μαέστρος Buchalter θα διευθύνει Pagliacci με την Grand Opera της Φλώριδας, Don Giovanni με την Όπερα της Vero Beach, Don GiovanniCenerentolaHansel andGretel με τη Varna International και παραστάσεις του Requiem του Verdi σε όλη την Ιταλία. Θα κάνει το ντεμπούτο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το Requiem του Μozart.

ΜΑΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ σοπράνο
Το πλούσιο και πολυδιάστατο ρεπερτόριό της διακεκριμένης κύπριας σοπράνο Μαρίζας Αναστασιάδη εκτείνεται από έργα της Μεσαιωνικής μέχρι και της Σύγχρονης Εποχής. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες με μαέστρους και καλλιτέχνες από Ευρώπη και Αμερική.

Η κυρία Αναστασιάδη έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους από το οπερατικό ρεπερτόριο. Μερικοί από αυτούς είναι: ο ρόλος της Contessa στην όπερα Le Nozze di Figaro του Mozart στο Ελληνικό Φεστιβάλ Όπερας το 2017, ο ρόλος της Lauretta στην όπερα Gianni Schicchi του Puccini με την Διεθνή Ορχήστρα Βάρνας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Gregory Buchalter, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Διδούς στην όπερα Διδώ και Αινείας του Henry Purcell και ο ρόλος της Μητέρας στην όπερα Amahl and the Night Visitors‘, σε μία παραγωγή της Kyrenia Opera, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2021.

Έχει λάβει βραβεία σε Πανευρωπαϊκούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς Τραγουδιού. Στις σημαντικές διακρίσεις της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Concours demusique du Canada Section Mauricie et Centre du Québec τον Ιούνιο του 2021 και Grand Prixστον διαγωνισμό Stojan Stojanov-Gančev Singing Competition.

Επερχόμενες παρουσιάσεις της κυρίας Αναστασιάδη περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στην Αθήνα, Παρίσι και Ελσίνκι, καθώς επίσης και τον ρόλο της Donna Elvira στην όπερα Don Giovanni τον Ιούλιο του 2024 στο Φεστιβάλ Όπερας Βιέννης, και τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας σε μία παραγωγή του Κύπριου Paul Lambis που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Κύπρο.  

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΗΛΙΑ μέτζο σοπράνο
Η  μέτζο σοπράνο Μαργαρίτα Ηλία σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία Ουγγαρίας Franz Liszt, από την οποία αποφοίτησε με τον τίτλο ΜΜus στο κλασικό τραγούδι και τα παιδαγωγικά. Η κα. Ηλία έχει συνεργαστεί ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Szolnok και η ορχήστρα Failoni Ουγγαρίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Κρατικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας, οι ορχήστρες Kibbutz και η Συμφωνική Ορχήστρα της Χάιφα στο Ισραήλ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Πουέρτο Ρίκο, καθώς και οι Moscow Virtuosi. 

Έχει επίσης λάβει μέρος ως σολίστ σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής δωματίου όπως Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου των LMS, Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια και Φεστιβάλ Νέας Μουσικής Κύπρου, και έχει δώσει μεταξύ άλλων ρεσιτάλ σε Κύπρο, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Iταλία και Ισραήλ. 

Το ρεπερτόριο της αγκαλιάζει την όπερα, το τραγούδι (Lied) αλλά και το ορατόριο σ’ ένα φάσμα συνθέσεων από τον μεσαίωνα μέχρι και τις μέρες μας. Ως σολίστ, παρουσιάστηκε σε παγκόσμιες πρεμιέρες σύγχρονων έργων Κυπρίων και ξένων συνθετών. 

Το οπερατικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνει τους ρόλους της Βασίλισσας της Νύχτας από τον Μαγικό Αυλό του  Mozart, της Κατερίνας Κορνάρο από την ομώνυμη όπερα του Donizetti, τους ρόλους Le feu και Le Rossignol από την όπερα του Ravel L’ enfant et les sortileges, της Ελεωνόρας από την όπερα του Salieri Prima la musica e poi le parole και Μαντάμ Χερτζ από την όπερα Der Schauspieldirektor του Μozart. Από το 2020 εργάζεται πάνω σε νέο ρεπερτόριο ως μέτζο σοπράνο.

Στη δράση της ως εκπαιδεύτρια φωνητικής περιλαμβάνονται σεμινάρια στην Κύπρο, Ιταλία και Πουέρτο Ρίκο. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια σε πανεπιστήμια στην Κύπρο καθώς και στο Κρατικό Κονσερβατόριο της Ουγγαρίας. Από το 2007 διδάσκει φωνητική στα Μουσικά Σχολεία Κύπρου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΟΔΙΤΗΣ τενόρος
Έχοντας ερμηνεύσει πληθώρα ρόλων σε φημισμένα θέατρα ανά τον κόσμο, Ο Ανδρέας Αροδίτης έχει χαρακτηριστεί από το Opera Today (Wes Blomster) ως ένας «πολύ επιδέξιος και ευέλικτος καλλιτέχνης» και έχει αναγνωριστεί από την NY Times για τις πειστικές του ερμηνείες επί σκηνής (Vivien Schweitzer). 

Από το Avery Fisher Hall και την Εθνική Όπερα του Ισραήλ μέχρι το Teatro De Bellas Artes στο Πουέρτο Ρίκο και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, ως φιναλίστ στον διακεκριμένο διαγωνισμό Lyndon Woodside International Oratorio Competition, ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες όπως Gianni Schicchi, Οι Γάμοι του Φίγκαρο, Διδώ και Αινείας, Τα φαντάσματα των Βερσαλλιών και L‘Heure Espagnole. Πρόσφατα συμμετείχε επίσης στην παγκόσμια πρεμιέρα του Ορατόριου «Πονεμένες Παναγίες» του Μάριου Ιωάννου Ηλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. 

Ταυτόχρονα, έχει εντυπωσιάσει σε μιούζικαλ όπως το West Side Story και Les Misérables. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιώργος Περρής, η Μαρίζα Ρίζου και ο Κώστας Κακογιάννης. Με την Ορχήστρα TrakArt έχει εμφανιστεί στη σκηνή επανειλημμένα, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε την πρεμιέρα του έργου ‘The River WillFlow’ του Άρη Αντωνιάδη.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Μουσική από τη σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, το οποίο απέκτησε με πλήρη υποτροφία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας, είχε τη μεγάλη τιμή να είναι υπό την καθοδήγηση θρύλων όπως ο Plácido Domingo και ο SherrillMilnes.

Βαθιά αφοσιωμένος στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων καλλιτεχνών, ο Ανδρέας είναι καθηγητής Φωνητικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, καθώς και στο ιδιωτικό του στούντιο στη Λεμεσό. Μαθητές του έχουν κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις και έχουν εισαχθεί σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

MARTIN VODRÁŽKA βαρύτονος
Ο Martin Vodrážka, διακεκριμένος λυρικός τραγουδιστής και μεγάλης εκτίμησης παιδαγωγός από την Πράγα, σπούδασε στη φημισμένη Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών της Πράγας. Ο Martinεπαινείται για το μοναδικό χρώμα της φωνής του και την εξαίρετη μουσικότητά του και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. 

Στη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει πληθώρα διακρίσεων, που περιλαμβάνουν τον θρίαμβό του στον Διαγωνισμό του Εθνικού Συνδέσμου Καθηγητών Φωνητικής στις ΗΠΑ, και τον Διεθνή Διαγωνισμό Antonín Dvořák, το Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού Imrich Godin. Ο Martin έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ οι εμφανίσεις του διακρίνονται για την ποικιλοτροπία και ευελιξία τους. Πρόσφατα τραγούδησε το ρόλο του Vodník στην όπερα Rusalkaτου Dvořák’s και τον κύκλο τραγουδιών Wooden Christ του Jan Hanuš στο Ντάλας, εμφανίσεις που επαινέθηκαν για το βάθος της φωνής του και την εξαιρετική του μουσική ερμηνεία. 

H συνεισφορά του Martin ως παιδαγωγός φωνητικής είναι επίσης σημαντική. Διδάσκει και δίνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Palacký και στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, καθώς και στο δικό του στούντιο φωνητικής. Επίσης, σε διεθνές επίπεδο, ο Martin έχει διδάξει στο πλαίσιο internshipστο κορυφαίο Κολλέγιο Μουσικής του Πανεπιστημίου του Βορείου Τέξας. Ο Martin έχει συνεργαστεί με διακεκριμένα σύνολα και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κάρλσμπαντ, Φιλαρμονική Νοτίου Βοημίας, Collegium Musicum Βερολίνου, καθώς και με σύνολα που ειδικεύονται στην αυθεντική εκτέλεση παλαιάς μουσικής.

Ο Martin έχει επίσης τραγουδήσει για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο της Τσεχίας. Επιπρόσθετα, συμμετέχει στο cast για την ηχογράφηση της όπερας Dráteník του Škroup, η οποία θα εκδοθεί προσεχώς, και η οποία αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στην ιστορία της Τσεχικής όπερας.  

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Η Xορωδία ΑΡΗΣ είναι ίσως η αρχαιότερη χορωδία στην Κύπρο. Ιδρύθηκε το 1938 από τον αείμνηστο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος την διηύθυνε μέχρι το 1958. Το 1962 η χορωδία ανασυστάθηκε από τον Μαρίνο Μιτέλλα, ο οποίος τη διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία για 52 χρόνια καθιστώντας την γνωστή για την ποιότητα του ήχου της, την τελειότητα των εκτελέσεων της και ξακουστή σε Κύπρο και εξωτερικό. 

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τα κλασσικά έργα Requiem και Mssa Solemnis του Mozart, Messiah του Handel, Missa Solemnis, Choral Fantasy και 9η Beethoven, Carmina Burana του Orff, Missa in D Major και το Te Deum του Dvořák, τους Εφτα λόγους του Χριστού στο Σταυρό του Franck τα χορωδιακά μέρη στις όπερες Caterina Cornaro και Fidelio και στην οπερέττα Ο Βαφτιστικός. Τραγούδησε μεγάλα έργα των Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Ροζάκη,  A. Xαραλάμπους, Μ.Τόκα, Γ. Θεοφάνους, Γ. Κοτσώνη, Χ. Λεοντή κ.α. 

Έχει λάβει μέρος σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και έδωσε συναυλίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Πολωνία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Βρετανία. Έλαβε μέρος στους διεθνείς διαγωνισμούς του Άρνεμ Ολλανδίας και Eistedffod του Llangollen Ουαλλίας, όπου και διακρίθηκε. 

Συνεργάστηκε  με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Βόννης, τη λαϊκή ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, τη Μαντολινάτα-ορχήστρα του Niederkassel Γερμανίας, κ.α.. Τραγούδησε επανειλημμένα σε Ηρώδειο και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς επίσης και στο Μέγαρο της Ουνέσκο στο Παρίσι, στο Palais de Bojart Βρυξελλών, στο Konzerthaus Βιέννης κ.α. Έλαβε μέρος στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Gaude Cantem (2015) στην Πολωνία και στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ χορωδιών Singing World 2019 στην Αγία Πετρούπολη, όπου κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία Folk Music και ξεχωριστή διάκριση για την ερμηνεία της στην κατηγορία Folk Music.

Από το 2014 μαέστρος της χορωδίας είναι ο Σόλωνας Κλαδάς.

XΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ (Mαέστρος: Jan Steyer)
Η Χορωδία του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Τσεχίας έχει μία μακρά παράδοση από το 1949. Αριθμώντας περί τα εκατόν μέλη, αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σύνολα στην Πράγα. Παρόλο που είναι ερασιτεχνική χορωδία, πολλοί εξαίρετοι επαγγελματίες μουσικοί έχουν διευθύνει τη χορωδία. Aναφέρουμε εδώ τους πιο πρόσφατους: Karel Prokop, Jana Steyer and Jiří Voběrek. To ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει κλασικά έργα από την αναγέννηση μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στους Τσέχους συνθέτες. 

Η Χορωδία παρουσιάζεται τακτικά σε συναυλίες και φεστιβάλ τόσο στην Τσεχία όσο και στο εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται και με σημαντικά μουσικά σύνολα (Συμφωνική Ορχήστρα Τσεχικής Ραδιοφωνίας, Φιλαρμονική της Τέπλιτσε Βόρειας Βοημίας, Μουσική της Αστυνομίας και Φρουράς του Κάστρου της Τσεχίας, Big Band Příbram και, εντός της σεζόν 2023, μια συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κάρλοβυ Βάρυ). Έχει παρουσιαστεί σε φημισμένες αίθουσες συναυλιών της Τσεχίας όπως η Αίθουσα Dvořák στο Rudolfinum, Αίθουσα Smetana στο Δημοτικό Μέγαρο, Αίθουσα του Παλατιού Žofín, Ισπανική Αίθουσα του Κάστρου της Πράγας, κ.α.). Τον πρόσφατο χειμώνα, η Χορωδία πραγματοποίησε συναυλίες με το σύνολο Muzika Rozmarýn, και παρουσίασε τη Τσεχική Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία με την ορχήστρα στο Παρεκκλήσι της Βηθλεέμ στην Πράγα.

ΧΟΡΩΔΙΑ CAROLINUS KLADNO (Mαέστρος: Karel Jan Procházka
H Χορωδία Carolinus Kladno είναι ένα σύνολο χορωδών και μουσικών οργάνων που επικεντρώνεται σε μεγάλο εύρος μουσικής από τον 17ο μέχρι και τον 21ο αιώνα. Η Χορωδία ιδρύθηκε το 1998 και ακολουθεί την παράδοση που δημιούργησε ο Ján Čambál και η εκκλησιαστική του χορωδία. 

Η Χορωδία απολαμβάνει ιδιαίτερα να παρουσιάζει έργα Τσέχων συνθετών από τον 18ο αιώνα, όπως οι Jan Karl Loos(1722-1772), František Xaver Brixi (1732-1771), Father František Mensi (1753-1829). Έχει ηχογραφήσει 8 CD τα οποία αποτέλεσαν νέες πρεμιέρες ξεχασμένων έργων και προέρχονται από το αρχείο της εκκλησίας του Smečnο. Επιπρόσθετα, η χορωδία έκανε τέσσερις ηχογραφήσεις με Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο καθώς και τέσσερα CDs με μουσική του Ján Čambál καθώς και του μαέστρου της, Karel Jan Procházka.

Η Χορωδία συνεργάζεται με γνωστούς καλλιτέχνες και σύνολα και παρουσιάζεται τακτικά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kladno και παραπέρα. Από το 2007, η χορωδία συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου του Smečnο, όπου βρίσκεται το παλαιότερο εκκλησιαστικό όργανο της Κεντρικής Ευρώπης, που χρονολογείται από το 1587. 

Συναυλίες
Τετάρτη 24 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. Πληρ. 77777745 rialto.com.cy
Πέμπτη 25 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. cyso.interticket.com

Σχετικά

Ατζέντα
November 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close