Εκδρομές να πας , Guide

Κάθε Σάββατο μπορείς να πας δωρεάν εκδρομή στον Ακάμα

Για εξερεύνηση, μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, καφέ ή βόλτα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2024

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση της υπαίθρου της επαρχίας, αλλά και ως μέτρο στήριξης των κοινοτήτων του Ακάμα, με βάση και τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προ μερικών μηνών, προωθεί αυτήν την περίοδο, σε πιλοτική εφαρμογή, δωρεάν εκδρομή στις κοινότητες της χερσονήσου, για γνωστοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η εκδρομή με λεωφορείο θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Η περιήγηση θα ξεκινά στις 9:15 π.μ. από τις στάσεις λεωφορείων στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου και θα διασχίζει την παραλιακή περιοχή και μέσα από το δάσος της Πέγειας, καταλήγοντας στον πρώτο σταθμό, στην κοινότητα Αρόδων.

Εκεί θα γίνεται επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα. Οι επισκέπτες εκεί μπορούν να εξερευνήσουν εκθέματα που αναδεικνύουν τη γεωλογική ιστορία και τα παλαιοντολογικά ευρήματα της χερσονήσου του Ακάμα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται στάση στην πλατεία του χωριού Αρόδες για ένα διάλειμμα για καφέ ή αναψυκτικό.

Επόμενος σταθμός, η κοινότητα Ίνειας και επίσκεψη στο Μουσείο Χελώνας. Οι επισκέπτες μπορούν να διεισδύσουν στον κόσμο των θαλάσσιων χελωνών και να μάθουν για τη βιολογία, τη συμπεριφορά και τις προσπάθειες διατήρησής τους.

Στη συνέχεια, επίσκεψη στο χωριό Δρούσια και στο Κέντρο Πληροφόρησης Αγροτικής Ζωής και Παραδόσεων του Ακάμα. Ευκαιρία οι συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το Μουσείο και να παρακολουθήσουν τους ντόπιους να δημιουργούν πολιτισμό. Προσφέρονται  εργαστήρια / ζωντανή αναπαράσταση τοπικών τεχνών και χειροτεχνιών.

Κατά το μεσημέρι μετάβαση στο γειτονικό χωριό Κάθηκας για επίσκεψη στο Περιφερειακό Κέντρο Επισκεπτών Πτηνοπανίδας και Χλωρίδας του Ακάμα. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ποικιλία πτηνών και φυτών που βρίσκονται στη χερσόνησο του Ακάμα, μέσω διαδραστικών εφαρμογών, φωτογραφιών και βίντεο.

Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, καφέ ή βόλτα. Η αναχώρηση για Πάφο θα γίνεται στις 3.15μμ με άφιξη στον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Κάτω Πάφου.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των κοινοτήτων Ακάμα, τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στηρίζεται οικονομικά από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close