News , Guide

Η Lidl Κύπρου γιορτάζει την επιτυχή ολοκλήρωση του 4ου Διαγωνισμού Βιώσιμης Γαστρονομίας

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού η ομάδα του American College

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, στη Lidl Food Academy η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διαγωνισμού Βιώσιμης Γαστρονομίας.

Η φετινή εκδήλωση ανέδειξε για ακόμα μία φορά το αρμονικό μείγμα της γαστρονομικής καινοτομίας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, υπογραμμίζοντας, έτσι, τα ταλέντα και τις δεσμεύσεις των νέων επαγγελματιών της γαστρονομίας σε όλη την Κύπρο.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν αξιόλογα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το American College, το City Unity College, το KES College και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ). Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επινοήσουν δημιουργικά μενού που κρίθηκαν, όχι μόνο με βάση τη γεύση, αλλά και με την τήρηση των αρχών της αειφορίας, όπως η χρήση τοπικών και εποχιακών υλικών και η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας.

Νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε το American College με την ομάδα να απαρτίζεται από τους Μαρία Δημητρίου, Μιχάλης Μιχαήλ και Yara Al Ayyas.

Η τελετή απονομής των βραβείων γιόρτασε τις καινοτόμες προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων, με τους νικητές να επιδεικνύουν εξαιρετική ικανότητα και αφοσίωση στις βιώσιμες γαστρονομικές πρακτικές. Κατά την έναρξή της, ο κύριος Γεώργιος Δημητρουλάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Κύπρου καλωσόρισε το κοινό λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Lidl Κύπρου όντας μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρία δεσμεύεται στη διαρκή βελτίωση της βιωσιμότητας σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι απλώς μία επιλογή, αλλά μία ανάγκη για το μέλλον του πλανήτη μας και των επόμενων γενεών. Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό, θέλουμε να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τους μελλοντικούς επαγγελματίες στο χώρο της μαγειρικής που μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Η βιώσιμη γαστρονομία δεν αφορά μόνο την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτά παράγονται και καταναλώνονται. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τη χρήση τοπικών και βιολογικών προϊόντων, να μειώσουμε τα απορρίμματα τροφίμων και να προωθήσουμε τις πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον.».

Ο Διαγωνισμός ευθυγραμμίζεται κάθε χρόνο με τη Διεθνή Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, ενώ ενσαρκώνει την αφοσίωση της Lidl Κύπρου στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον κλάδο της γαστρονομίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης εκπρόσωποι των Υπουργείων και του Συνδέσμου συγχάρηκαν την εταιρεία για αυτή της την πρωτοβουλία μέσα από τον δικό τους χαιρετισμό. Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ανέφερε χαρακτηριστικά «Θέλω να συγχαρώ τη Lidl Cyprus για αυτή την πρωτοβουλία την οποία βρίσκω πολύ σημαντική και πολύ χρήσιμη, γιατί όπως γνωρίζουμε όλα πλέον περιστρέφονται γύρω από την αειφορία και η μαγειρική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.». Στην ομιλία του, ο Δρ Μαρκάτζιης μετέφερε και τα συγχαρητήρια της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου «Συγχαίρω την πρωτοβουλία της Lidl Cyprus και της Lidl Food Academy να καθιερώσουν τον διαγωνισμό αυτό ο οποίος έχει καταστεί θεσμός και συμβάλλει στην υιοθέτηση καλών πρακτικών από όλους μας, επαγγελματίες και απλά νοικοκυριά ώστε συνήθειες διατροφής να γίνουν πιο υγιεινές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.».

Στη συνέχεια, τον δικό του χαιρετισμό εξέφρασε και ο κύριος Ανδρέας Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης, Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος συγχαίροντας και ο ίδιος τη Lidl Κύπρου

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Lidl Κύπρου για τη συνέπεια την οποία καταδεικνύει σε θέματα που αφορούν στη βιώσιμη γαστρονομία.». Επακολούθως, πρόσθεσε «Οι δράσεις της Lidl Κύπρου για ανάδειξη και στήριξη της βιώσιμης γαστρονομίας μέσα από τη θεσμοθέτηση αυτού του διαγωνισμού συνάδουν και με τους στόχους που έχει θέσει και το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και είναι με ιδιαίτερη χαρά που έχουμε θέσει αυτό το ξεχωριστό διαγωνισμό για άλλη μια χρονιά υπό την αιγίδα μας.».

Στο κλείσιμο των ομιλιών, τον δικό του χαιρετισμό και τα δικά του συγχαρητήρια εξέφρασε και ο κύριος Ευαγόρας Χατζηπαύλου, Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεων Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου «Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στη Lidl Κύπρου για την υποστήριξη και την πρωτοβουλία τους στη διοργάνωση αυτού του σημαντικού διαγωνισμού. Η συμβολή της Lidl είναι ανεκτίμητη και αποτελεί πρότυπο για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία και στο περιβάλλον.».

Η βιώσιμη γαστρονομία, όπως ορίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, εστιάζει στην προμήθεια, την παραγωγή και τη διανομή των τροφίμων, δίνοντας έμφαση στη σημασία της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν το περιβάλλον μας. Η ετήσια αυτή πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου στοχεύει στην προώθηση αυτών των πρακτικών, αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα που ωφελεί, τόσο την υγεία των καταναλωτών, όσο και την αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Η Lidl Κύπρου παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, περιβαλλοντικό σεβασμό και συνειδητή κατανάλωση. Εκδηλώσεις όπως ο Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση αυτών των αξιών, ενθαρρύνοντας ένα μέλλον όπου οι γαστρονομικές τέχνες θα συμβάλλουν θετικά στην περιβαλλοντική διαχείριση.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close