Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2025
Ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας ολοκλήρωσαν τη διαδικασία επιλογής τριών γλυπτών έργων που πρόκειται να τοποθετηθούν στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος».
Το πάρκο, το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι, έχει ξεκινήσει να αναδεικνύεται σε ένα ζωντανό πυρήνα δημιουργίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες της Λάρνακας. Η παρουσία ενεργών εργαστηρίων τέχνης ενισχύει σαφώς τη δυναμική του ως ένα ζωτικό πολιτιστικό κέντρο της πόλης ενώ η περιοχή περιλαμβάνεται και στους οργανωμένους τουριστικούς περιπάτους.
Η προσθήκη νέων γλυπτών στο εν λόγω πάρκο στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής του ταυτότητας, ενισχύοντας τον ρόλο του ως σημείο αναφοράς και πολιτιστικής εξωστρέφειας για τη Λάρνακα.
Η επιλογή των έργων πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε για αυτό τον σκοπό, η οποία απαρτίζεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΠ Λάρνακας, εκπρόσωπο των Αρχείων Λάρνακας Φοίβος Σταυρίδης, καθώς και εκπροσώπους του Ε.ΚΑ.ΤΕ και του ΕΙ.ΚΑ.
Τα έργα που επιλέγηκαν είναι: «Vele al Vento» της Κατερίνας Σταύρου, «Το Μπαλόνι»του Ανδρέα Καλλή και «Πρόσωπα» της Αντρούλας Αγγελίδου Αντωνιάδου.
Η τοποθέτηση των γλυπτών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή, σε σημεία που θα καθοριστούν από κοινού, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση και παράδοσή τους έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου 2025.
Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Δήμος και η ΕΤΑΠ Λάρνακας επιδιώκουν να ενδυναμώσουν την αισθητική ποιότητα του δημόσιου χώρου και να ενισχύσουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης, εμπλουτίζοντας παράλληλα και το τουριστικό της προϊόν.
Σχετικά
Παρουσιάστηκε η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2026
Ο Δήμος έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
10 ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ερωτευμένους
Ψάχνετε ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο, τον μήνα του μέλιτος ή μια ρομαντική έκπληξη;
H Cyprus Airways ανακοίνωσε τους καλοκαιρινούς της προορισμούς
13 προορισμοί, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, και ένα καλοκαίρι γεμάτο επιλογές
Η Lidl Κύπρου παρουσιάζει τη νέα μελέτη κοινωνικοοικονομικών επιδράσεων για το 2024
Σημαντική συνεισφορά στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία με επενδύσεις σε βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα.
Αυτή είναι η πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης για ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου φέτος
Tο Time Out έκανε την ανάλογη έρευνα για εσάς!
Η πιο καθαρή πόλη στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη
Πάνω από το 80% των κατοίκων δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτήν
Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο σκηνικό του καιρού - Χιόνια στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων στο 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 10 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2026
Η City Friends Club έχει απομακρύνει σχεδόν 200 τόνους αποβλήτων σε όλη την Κύπρο το 2025
Επιπλέον διοργάνωσε 46 εθελοντικούς και εταιρικούς καθαρισμούς στη Λεμεσό, την Πάφο και τη Λάρνακα, με τη συμμετοχή 2.461 συμμετεχόντων και την απομάκρυνση επιπλέον 50.406 κιλών απορριμμάτων