Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2025
Το Φεστιβάλ Μόρφου επιστρέφει ξανά κοντά σας, στις 28 Ιουνίου 2025 στο νέο Αμφιθέατρο Αγίου Δομετίου, του Δήμου Λευκωσίας.
Το προαναφερόμενο Φεστιβάλ, ήταν μια από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις της Κύπρου μέχρι και το 1974. Με το πέρας των χρόνων, παρά το ότι διατηρήθηκε ως θεσμός, είχε χάσει την παλιά του αίγλη. Εντούτοις, τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση πραγματοποιείται με ανανεωμένη μορφή με την προσέλευση να ξεπερνά συνήθως τα 2000 άτομα.
Το Φεστιβάλ Μόρφου ξεκινά στον περιβάλλοντα χώρο του Αμφιθεάτρου με παιχνίδια για παιδιά, δραστηριότητες για ενήλικες, επιδείξεις από σχολές χορού, φαγητό και ποτό. Έναρξη της εκδήλωσης στις 17:00.
Στη συνέχεια, στις 21:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Αμφιθέατρο, μεγάλη συναυλία, στην οποία συμμετέχει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Μαζί της, οι Πάρης Παράσχος και Λευτέρης Πιτσιλλίδης συνοδευόμενοι από το Μουσικό Σχήμα ΟΡΦΕΑΣ του Ιδρύματος «Πανίκος Χατζηχαμπής».
Η Είσοδος στην εκδήλωση και στη συναυλία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Το Φεστιβάλ Μόρφου, είναι κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας και είναι στόχος των διοργανωτών να ξυπνήσουν αναμνήσεις, να μεταλαμπαδεύσουν την παράδοση αυτή στους νέους, αλλά και να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη της κατεχόμενης Μόρφου.
Η εκδήλωση είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να ψυχαγωγηθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας.
Εμείς, μαζί με τους γονείς μας και τα παιδιά μας, θα είμαστε εκεί για να ψυχαγωγηθούμε, να τραγουδήσουμε αλλά και να θυμηθούμε την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του νησιού.
Την εκδήλωση διοργανώνει όπως πάντα ο Δήμος Μόρφου και προσκαλεί όλο τον κόσμο, Μορφίτες και μη, να παραστούν για να περάσουμε μαζί μια όμορφη μέρα με άρωμα από την αγαπημένη μας Μόρφου.
Για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Μόρφου, θα συμβάλει και φέτος η εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων CreatEvents.



Χρυσός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγός επικοινωνίας: City Free Press
Χορηγός Συναυλίας: Ίδρυμα «Πανίκος Χατζηχαμπής»
Χορηγοί Φεστιβάλ: Koupparis Bottling (Νερό Καλιάνα), Εταιρεία Koupparis Signs
Υποστηρικτές: Jumbo Snacks, Ελληνική Τράπεζα, CΥΤΑ, Stone Art Design, Ηλεκτραγορά PAPETTAS
Σχετικά
Οι Τρεις Ελιές ακυρώνουν το φετινό Φεστιβάλ Κερασιού
Το Φεστιβάλ Κερασιού στις Τρεις Ελιές δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω καταστροφής της σοδειάς
Μάθαμε πότε θα γίνει το φετινό Φεστιβάλ Πουρεκκιού
Γεύσεις, μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και κυπριακό γλέντι συνθέτουν τη μεγάλη γιορτή του πουρεκκιού που επιστρέφει δυναμικά
Η Ορμήδεια γιορτάζει την παράδοση με μουσική, χορό και μεγάλο λαϊκό γλέντι
Το 21ο Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ Ορμήδειας επιστρέφει τον Ιούλιο με τους ΝΟΜΑΔΕΣ, παραδοσιακούς χορούς, street food και διήμερες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλου
Για το Φεστιβάλ “Στες στράτες του παλιού Τζιαιρού” θα πάμε στο χωριό
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παιδικών δραστηριοτήτων, όπως θεατρικό εργαστήρι, κυνήγι θησαυρού, ζωγραφική προσώπου και άλλα.
Το πιο απολαυστικό beer festival της άνοιξης, θα στηθεί στην παλιά Λευκωσία
Με 12 διαφορετικές craft μπίρες on tap, λαχταριστό street food, DJs, beer fun run, activities για παιδιά και πολλές ακόμη εκπλήξεις
Wine Me Not: Ένα ολοήμερο mini wine festival με retro χαρακτήρα, σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Σπάνια κρασιά στο ποτήρι, παλαιωμένες εσοδείες από το κελάρι, κυπριακές γεύσεις από To Patriko, γευσιγνωσίες, μουσική από τον DJ Scoulos κ.ά.
Η Ασγάτα γεμίζει χρώμα με το πρώτο Asgata Graffiti Festival
Street art, μουσική, food trucks και urban vibes συνθέτουν μια ολοήμερη γιορτή δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους
Το Φοινί ετοιμαζεται για το 3ο Φεστιβάλ Λουκουμιού
Το πιο γλυκό φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφει στο Φοινί
10 φεστιβάλ για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο γεύσεις, μουσική και παράδοση
Από κινηματογραφικές προβολές και coffee tastings μέχρι γιορτές λουλουδιών, καραόλων, τριαντάφυλλων και λαογραφίας, η Κύπρος γεμίζει εκδηλώσεις για κάθε διάθεση
Το Φεστιβάλ Γέλιου επιστρέφει και φέτος είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Λατσιών - Γερίου!
Γενική Είσοδος Φεστιβάλ ΔΩΡΕΑΝ
Οι 3 συνταγές με καράολους που θα δοκιμάσουμε την Κυριακή στο Φεστιβάλ Καραόλου στην Τερσεφάνου
Τρεις Κύπριοι σεφ μαγειρεύουν live ιδιαίτερα πιάτα με πρωταγωνιστή τον καράολο στο 3ο Φεστιβάλ Καραόλου που πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Μαΐου
Οι καλλιτέχνες που θα μας διασκεδάσουν στη μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ Φράουλας Δερύνειας
Το 15ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας επιστρέφει στις 29 Μαΐου με μουσική, live εμφανίσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη καλοκαιρινό κέφι