Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2025
Μια κομμώτρια από τη Νάπολη, με τρεις αγαπημένους γιους και έναν αφοσιωμένο σύζυγο, ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει το όνειρό της να αποκτήσει μια κόρη, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να νιώσει ευτυχία και ολοκλήρωση. Η Τζάσμιν είναι 40 ετών και έχει όλα όσα επιθυμούσε ποτέ: έναν αφοσιωμένο σύζυγο, τρεις αγαπημένους γιους και ένα επιτυχημένο κομμωτήριο λίγο έξω από τη Νάπολη.
Όμως, μετά τον θάνατο του πατέρα της, αρχίζει να βλέπει επαναλαμβανόμενα ένα όνειρο, όπου ένα νεαρό κορίτσι τρέχει στην αγκαλιά της, προσφέροντάς της μια νέα αίσθηση ολοκλήρωσης και ευτυχίας που δεν μπορεί να αγνοήσει. Αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της να αποκτήσει μια κόρη και βουτά με τόλμη στον απαιτητικό κόσμο της υιοθεσίας - ρισκάροντας τον γάμο της, την ευημερία των γιων της και τη δική της ηθική πυξίδα.
Ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται σε κρίση, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσουν είναι μαζί. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και με μη επαγγελματίες ηθοποιούς που υποδύονται τους εαυτούς τους, το ΒΙΤΤΟΡΙΑ εξερευνά τις πολυπλοκότητες της οικογενειακής δυναμικής και τις φαινομενικά παράλογες επιθυμίες της ανθρώπινης ψυχής.
Η ΒΙΤΤΟΡΙΑ (VITTORIA) — η λέξη "Νίκη" στα Ελληνικά και Ιταλικά — είναι μια προσωπική και οπτικά συναρπαστική εξερεύνηση της ταυτότητας, της μνήμης και των σιωπηλών μαχών που καθορίζουν τη ζωή μας. Μέσα από το φως του Αιγαίου και τους ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Βιττόρια, μιας γυναίκας που αναζητά τη θέση της ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο πατρίδες και μία κοινή ανθρώπινη αγωνία για το «ανήκειν».
«Στη ΒΙΤΤΟΡΙΑ ήθελα να μιλήσω για τη νίκη όχι ως θρίαμβο εντυπωσιακό και δημόσιο, αλλά ως μικρές, αθόρυβες προσωπικές νίκες που διαμορφώνουν ποιοι είμαστε», δηλώνει ο Μορέτι.
>> Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4 & Κυριακή 6 - Τρίτη 8 Ιουλίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20:30.

-
Πάνθεον
03 Ιουλίου - 04 Ιουλίου 2025
06 Ιουλίου - 08 Ιουλίου 2025
Σχετικά

Πέθανε ο Άλκης Γιαννακάς – Το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» – Ο “όμορφος κακός” του σινεμά που έγινε μύθος
Ένας ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία ως ενσάρκωση του «κακού παιδιού με γοητεία»

Πέθανε η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Ντάιαν Κίτον
Η Κίτον έγινε γνωστή τη δεκαετία του '70 μέσα από τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Ο Νονός» και τις συνεργασίες της με τον Γούντι Άλεν

Αυτή είναι η απάντηση της Disney στον Χάρι Πότερ
Νέες ταινίες για σειρά βιβλίων υπέγραψε η Disney

«Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ματ Ντέιμον – Η απολαυστική συμμορία επιστρέφει
Τα γυρίσματα πιθανότατα θα ξεκινήσουν το 2026. Η πρώτη ταινία , το «Ocean's Eleven», ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 450 εκατ. δολάρια.

Τέσσερις κινηματογραφικές πρεμιέρες με δράση, σασπένς και χιούμορ στις κυπριακές αίθουσες
Νέες ταινίες για όλα τα γούστα!

Πρεμιέρα για την ταινία “Tron: Ares”
Ο ψηφιακός κόσμος του Tron επιστρέφει με δράση, τεχνητή νοημοσύνη και μια νέα απειλή

Πρεμιέρα για την ταινία “Roofman”
Ο Channing Tatum υποδύεται τον γοητευτικό ληστή The Roofman σε μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Πρεμιέρα για την ταινία “Dead of Winter”
Σε ένα παγωμένο τοπίο, η Emma Thompson προσπαθεί να σώσει ένα νεαρό κορίτσι από τους απαγωγείς του

Πρεμιέρα για την ταινία “Pets on A Train”
Μια καταιγιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων γεμάτη χιούμορ, ένταση και ανατροπές!


Βασίλης Μιχαηλίδης– Κρυφοί Ανέμοι: Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τον εθνικό ποιητή της Κύπρου
Το ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή και το έργο του σημαντικότερου ποιητή της Κύπρου

Οι 4 ταινίες που θα δούμε (δωρεάν) στο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών
Οι Τετάρτες στη Λάρνακα θα έχουν κυπριακό άρωμα