Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2025
Αρχίζουν εντός Ιουλίου οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Πάρκου «Θουκυδίδη», στην ενορία Βλάχος του Δήμου Αραδίππου.
Tο έργο που θα έχει έκταση περίπου 5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, θα αποτελέσει έναν σύγχρονο χώρο πρασίνου, αναψυχής και κοινωνικών δραστηριοτήτων, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των δημοτών. Η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται τον Ιούλιο και ολοκλήρωση τον Ιανουάριο του 2026, θα κοστίσει €349.430,00 πλέον ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Αραδίππου.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονων χώρων παιχνιδιού για τα παιδιά, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων που θα προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα στους επισκέπτες, καθώς και τη διαμόρφωση διαδρομών για περίπατο και άθληση μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Παράλληλα, θα διαμορφωθούν σημεία συνάντησης και υπαίθριοι χώροι κατάλληλοι για εκδηλώσεις, ενώ το πάρκο θα εμπλουτιστεί με στοιχεία που αναδεικνύουν την τοπική παράδοση, όπως ο παραδοσιακός νερόμυλος.

Όλα αυτά, θα πλαισιώνονται από προσεγμένο φωτισμό και φροντίδα του υφιστάμενου πρασίνου, δημιουργώντας έναν ασφαλή, φιλόξενο και ελκυστικό χώρο για όλες τις ηλικίες.
Ο Δήμαρχος Αραδίππου Χριστόδουλος Πάρτου ανέφερε πως «η δημιουργία του Πάρκου «Θουκυδίδη» αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Με το έργο αυτό, ενισχύουμε την εικόνα του Δήμου μας και δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για ψυχαγωγία και κοινωνική συνεύρεση».

Το έργο, συνέχισε «εντάσσεται στη δέσμευση του Δήμου Αραδίππου να συμβάλει στην ευρωπαϊκή αποστολή για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο της EU Mission on Climate Adaptation, δημιουργώντας ανθεκτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον αστικούς χώρους».
Σημειώνεται ότι αρχιτέκτονας του έργου είναι ο Γεώργιος Λυσιώτης, ενώ την επίβλεψη των εργασιών έχουν αναλάβει ο Ανδρέας Δημητρίου, Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου, και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας. Την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει η κοινοπραξία «Χ. Ξενή & Υιοί Εργολάβοι Λτδ & Ε.Μ.Α. Konatzis Ltd J.V.», διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και την έγκαιρη
παράδοση του έργου.

Σχετικά

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θα ψήσεις σούβλα στο βουνό
Εξόρμηση για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών


Saulieu: Το κρυφό διαμάντι της Βουργουνδίας
Μια μικρή πόλη όπου η φύση, η τέχνη και η γαλλική γαστρονομία συναντιούνται


Η Cyprus Airways μόλις ανακοίνωσε πτήσεις σε έναν νέο, πολύ δημοφιλή προορισμό
Οι πτήσεις ξεκινούν από τον Δεκέμβριο