Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2025
Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην κοινότητα Μαλλιάς της επαρχίας Λεμεσού και επεκτάθηκε στα γειτονικά χωριά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις από την Π.Υ., το Τ.Δ., την Επαρχιακή Διοίκηση, Πολ. Άμυνα και εθελοντικές ομάδες. τις προσπάθειές συνδράμουν και 8 πτητικά μέσα ενώ αναμένεται και πτητικό από τις Βρετανικές Βάσεις.
Σημειώνει πως, οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από προσωπικό από όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές σε οικίες, οχήματα ενώ γίνονται συνεχώς διασώσεις και εκκενώσεις πολιτών.
Στο σημείο βρίσκεται και συντονίζει τις δυνάμεις πυρόσβεσης ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού, Χριστόφορος Στυλιανού και κατευθύνεται ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος. Στο σημείο έσπευσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης.
Έχει ενεργοποιηθεί πρωθημένο κέντρο Διοίκησης.
Ο κ. Κεττής σημειώνει ότι έγιναν εκκενώσεις κατοικιών που κινδυνεύουν, με τη βοήθεια μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέχρι την ενεργοποίηση και ανταπόκριση Πολιτικής Άμυνας και Αστυνομίας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση οι δρόμοι Μαλιάς – Ομόδους και Μαλιάς – Άρσους.
Σχετικά
Τα πιο πολυσύχναστα χριστουγεννιάτικα αξιοθέατα παγκοσμίως
Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μεταδοτικό.
Μαγική πρεμιέρα στο νέο στολίδι της Κύπρου!
Το ZAZZA έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Βρεττό, Γρόση και Μπανδέλη!
Έρχεται η μεγαλύτερη ολική έκλειψη ηλίου του αιώνα το 2027 - Πόσο θα διαρκέσει
Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα διαρκέσει 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα
Η Lidl Κύπρου στηρίζει και φέτος τα Χριστούγεννα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Τα φετινά Χριστούγεννα, η Lidl Κύπρου ενώνει τις δυνάμεις της με τον «Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου», εξασφαλίζοντας ουσιαστική στήριξη, ανακούφιση και ελπίδα
Οι 7 τάσεις που θα καθορίσουν τα ταξίδια του 2026
Ήσυχες αποδράσεις, η βοήθεια του AI και εμπειρίες εκτός δικτύου
Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Το 2025, η Ευρώπη πραγματοποίησε μια σημαντική αναθεώρηση των ταξιδιωτικών κανόνων της, η οποία έφερε νέους κανονισμούς
Οι 100 κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025
Ποια προσέλκυσε περισσότερους από 18 εκατ. επισκέπτες μόνο φέτος
8 παλιές και νέες classic ταινίες που ανεβαίνουν στο Netflix τον Δεκέμβριο
Οι καλύτερες ταινίες που ανεβαίνουν τον Δεκέμβριο στο Netflix είναι classics που βλέπουμε ξανά και ξανά.
Οι πιο καθαρές και οι πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τους τουρίστες
Έρευνα της εταιρείας αποθήκευσης αποσκευών Radical Storage ανέδειξε τις πιο καθαρές και πιο βρώμικες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με τους τουρίστες
Ο Gabriele Rizzi φέρνει το «Μαγεμένο Δάσος» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Parklane
Μη χάσετε τη μοναδική αυτή Πρωτοχρονιά μια λαμπερή, συναρπαστική και αληθινά αξέχαστη βραδιά στο Parklane
Ο κυπριακός δήμος που μπήκε στις «Πόλεις που μαθαίνουν» της UNESCO
Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή της χώρας μας στο UNESCO Global Network of Learning Cities, το οποίο σήμερα αριθμεί 425 πόλεις από 91 κράτη μέλη του Οργανισμού.