Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2025
Η Στέγη Χορού Λεμεσού περιμένει με χαρά τις αιτήσεις σας για το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής “Dear Festival and Friends” στο πλαίσιο του 16ου Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού και Performance Open House. Το φεστιβάλ είναι καθ οδόν και μαζί του ανοίγει ένας χώρος για συνάντηση, σκέψη, ανταλλαγή και γραφή.
Το “Dear Festival & Friends” – ένα πρόγραμμα performative γραφής που πλαισιώνει και ανατροφοδοτεί το κεντρικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα - θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά και σε προσκαλεί να γίνεις μέρος της ομάδας του.
Το πρόγραμμα - σε επιμέλεια και καθοδήγηση της Ροδιάς Βόμβολου (δραματουργός χορού, ερευνήτρια) και Μπετίνας Παναγιωτάρα (θεωρητικός χορού, δραματουργός) - στοχεύει στην ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής γραφής μέσα από την παρακολούθηση των παραστάσεων του φεστιβάλ. Μέσω της πρακτικής της επιστολογραφίας, το “Dear Festival & Friends” προτείνει έναν χώρο αναστοχασμού και ανατροφοδότησης, τόσο για το φεστιβάλ, όσο και για όσ@ συμμετέχουν. Πώς λειτουργεί: Μια ομάδα εργασίας θα παρακολουθήσει συλλογικά όλες τις παραστάσεις και θα συναντιέται καθημερινά για να συζητήσει και να αποτυπώσει γραπτώς σκέψεις, εντυπώσεις και ερωτήματα που ενεργοποιούνται από τα έργα.
Τα κείμενα, γραμμένα με τη μέθοδο της επιτελεστικής γραφής (performative writing), θα έχουν τη μορφή επιστολών οι οποίες απευθύνονται προς τις/τους δημιουργούς, τα έργα, το κοινό ή ακόμη και το ίδιο το φεστιβάλ. Στη συνέχεια, θα δημοσιευτούν και θα διανεμηθούν, τόσο διαδικτυακά όσο και έντυπα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου πεδίου ανάγνωσης και πρόσληψης του φεστιβάλ. Ποι@ μπορούν να συμμετέχουν: Καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες, συγγραφείς, ερευνητές/ριες, δημοσιογράφοι, θεατές, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την performative γραφή και τον κριτικό διάλογο γύρω από τις παραστατικές τέχνες. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στη γραφή.
Ημερομηνίες εργαστηρίου: 2–5 Οκτωβρίου
Ενδεικτικές Ώρες: Πέμπτη & Παρασκευή 13:30–17:30 Σάββατο & Κυριακή 11:00–15:00
Προθεσμία Υποβολής: 17 Σεπτεμβρίου 2025 Διαβάστε το ανοιχτό κάλεσμα εδώ: https://dancehouse.us7.list-manage.com/track/click?u=32009ecb90641c38adae4ac1f&id=07 6056b31e&e=476a39e7df
Μπορείτε να διαβάσετε τα περσινά κείμενα εδώ: https://dancehouse.us7.list-manage.com/track/click?u=32009ecb90641c38adae4ac1f&id=6a 4b5afd40&e=476a39e7df Έχετε απορίες για το πρόγραμμα;
Δηλώστε συμμετοχή στο ενημερωτικό διαδικτυακό session το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην Πλατφόρμα Zoom εδώ: https://forms.gle/EwQpo8QAsJ6oxonw
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος