Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2025
Η Μαρία Κοζάκου αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει την παρουσίαση του διαγωνισμού για το ελληνικό κοινό, έχοντας δίπλα της τον Γιώργο Καπουτζίδη, με τον οποίο έχει δημιουργήσει ένα σταθερό και αγαπημένο δίδυμο σχολιασμού.
Η αποκάλυψη έγινε μέσα από την εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, όπου η Μαρία Κοζάκου μίλησε για την πορεία της αλλά και για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι δυο τους θα αναλάβουν ξανά τον σχολιασμό της Eurovision 2026, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό.
Το δίδυμο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον διαγωνισμό, αφού από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει το δικό τους «στίγμα» στην ελληνική μετάδοση. Για πολλούς, η Eurovision δεν είναι πια η ίδια χωρίς τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, που συνδυάζουν ενημέρωση, χιούμορ και στιγμές αληθινής συγκίνησης.

Η επιλογή της ΕΡΤ να τους διατηρήσει στο τιμόνι της παρουσίασης θεωρείται στρατηγική, καθώς η τηλεθέαση του διαγωνισμού παραμένει σταθερά υψηλή και η παρουσία Καπουτζίδη – Κοζάκου συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό.
Σύμφωνα και με τον OGAE Greece, η διεξαγωγή του ελληνικού τελικού θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Για την ανάδειξη του εκπροσώπου και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπ΄ήσει στη Eurovision 2026, θα διαγωνιστούν συνολικά έως και 28 τραγούδια σε δύο Ημιτελικούς, από τα οποία, τα 14 θα προκριθούν στον Εθνικό Τελικό, αποκλειστικά με την ψήφο του κοινού. Στον Εθνικό Τελικό, το νικητήριο τραγούδι θα αναδειχθεί από την ψήφο του κοινού και των κριτικών επιτροπών, χαρίζοντας στον ερμηνευτή/τρια το εισιτήριο για τη Βιέννη όπου θα διεξαχθεί ο 70ός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.
Σχετικά
Μαγική πρεμιέρα στο νέο στολίδι της Κύπρου!
Το ZAZZA έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Βρεττό, Γρόση και Μπανδέλη!
Έρχεται η μεγαλύτερη ολική έκλειψη ηλίου του αιώνα το 2027 - Πόσο θα διαρκέσει
Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα διαρκέσει 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα
Η Lidl Κύπρου στηρίζει και φέτος τα Χριστούγεννα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Τα φετινά Χριστούγεννα, η Lidl Κύπρου ενώνει τις δυνάμεις της με τον «Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου», εξασφαλίζοντας ουσιαστική στήριξη, ανακούφιση και ελπίδα
Οι 7 τάσεις που θα καθορίσουν τα ταξίδια του 2026
Ήσυχες αποδράσεις, η βοήθεια του AI και εμπειρίες εκτός δικτύου
Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Το 2025, η Ευρώπη πραγματοποίησε μια σημαντική αναθεώρηση των ταξιδιωτικών κανόνων της, η οποία έφερε νέους κανονισμούς
Οι 100 κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025
Ποια προσέλκυσε περισσότερους από 18 εκατ. επισκέπτες μόνο φέτος
8 παλιές και νέες classic ταινίες που ανεβαίνουν στο Netflix τον Δεκέμβριο
Οι καλύτερες ταινίες που ανεβαίνουν τον Δεκέμβριο στο Netflix είναι classics που βλέπουμε ξανά και ξανά.
Οι πιο καθαρές και οι πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τους τουρίστες
Έρευνα της εταιρείας αποθήκευσης αποσκευών Radical Storage ανέδειξε τις πιο καθαρές και πιο βρώμικες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με τους τουρίστες
Ο Gabriele Rizzi φέρνει το «Μαγεμένο Δάσος» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Parklane
Μη χάσετε τη μοναδική αυτή Πρωτοχρονιά μια λαμπερή, συναρπαστική και αληθινά αξέχαστη βραδιά στο Parklane
Ο κυπριακός δήμος που μπήκε στις «Πόλεις που μαθαίνουν» της UNESCO
Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή της χώρας μας στο UNESCO Global Network of Learning Cities, το οποίο σήμερα αριθμεί 425 πόλεις από 91 κράτη μέλη του Οργανισμού.