Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2025
Μια νέα εβδομαδιαία εκπομπή - ντοκιμαντέρ ερευνητικής δημοσιογραφίας με τον Κυριάκο Πενηνταέξ, που αναδεικνύει και αναζητεί λύσεις στα πιο σοβαρά ζητήματα της κυπριακής κοινωνίας.
ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΥΘΥΝΕΣ
Στην Κύπρο πληρώνουμε το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη… Το έργο που θα άλλαζε τα πάντα και θα μείωνε τους λογαριασμούς ρεύματος - το τερματικό στο Βασιλικό - εξελίχθηκε σε ενεργειακό φιάσκο.
Ο “Κωδικός 56”, με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Πενηνταέξ, ανοίγει, σήμερα Δευτέρα 20/10 στις 22:40, τον φάκελο. Νέα ντοκουμέντα, εμπιστευτικά σημειώματα, επιστολές αξιωματούχων, πρακτικά κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεων της Βουλής και αναλυτικές πληρωμές — ποιοι πήραν πόσα και γιατί.
Μιλούν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος ΔΕΦΑ/ΕΤΥΦΑ Γιώργος Ασιήκαλλης, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο Ενέργειας, Στέλιος Χειμώνας, ο τέως Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και οι βουλευτές Ζαχαρίας Κουλίας και Κώστας Κώστα. Στο κάδρο και η Ευρωπαία Εισαγγελέας για την Κύπρο.
Ένα ντοκιμαντέρ ερευνητικής δημοσιογραφίας με στοιχεία που δεν προβλήθηκαν ποτέ. “Ακριβό Ρεύμα, Ευθύνες”. Γιατί ο λογαριασμός έρχεται πάντα σε εμάς. Απόψε στις 22:40 στο ΣΙΓΜΑ.
«Κάθε εβδομάδα, ένα καυτό ζήτημα. Μια αθέατη πλευρά. Μια αλήθεια που διεκδικεί φως...»
Κάθε επεισόδιο αναδεικνύει με επιμονή και τεκμηρίωση τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τους αριθμούς και τις σιωπές πίσω από τα πρωτοσέλιδα. Με στοιχεία, μαρτυρίες και πολυφωνία ο «Κωδικός 56» φωτίζει όσα κάποιοι θέλουν να κρύψουν στο σκοτάδι.
Γιατί η αλήθεια δεν φωνάζει. Χρειάζεται να την ψάξεις. Και κάθε εβδομάδα, την αναζητούμε μαζί.
Κωδικός 56 – Ντοκιμαντέρ ερευνητικής δημοσιογραφίας με τον Κυριάκο Πενηνταέξ. Πρεμιέρα, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 22:40, και κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα στο ΣΙΓΜΑ.
Σχετικά

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για τον Στίβεν Κινγκ
Ο Στίβεν Κινγκ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: ο πρώτος συγγραφέας που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο

Ακυρώσεις πτήσεων και χιλιάδες καθυστερήσεις σε αεροδρόμια όλης της Ευρώπης
Finnair, British Airways, Air France, Lufthansa και KLM, οι εταιρείες που επλήγησαν περισσότερο
Στέφανος Φαρμακάς στις "24 ώρες μαζί": Από τον πάτο του αλκοολισμού στην κορυφή της ζωής
«24 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ» — Κυριακή 26 Οκτωβρίου, 18:50 στο Σίγμα

10 Χρόνια Foody: 10 Χρόνια Delivering Cyprus
Το Foody γιορτάζει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, σηματοδοτώντας μια δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης, καινοτομίας και καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση της αγοράς του delivery στην Κύπρο.

6 παραμυθένιοι προορισμοί της Ευρώπης
Πόλεις που εντυπωσιάζουν με τα ατμοσφαιρικά σοκάκια τους, την μεσαιωνική αύρα τους και την ιστορία τους

Time Out: Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης για το 2025
Το Time Out μόλις δημοσίευσε μια πρόσφατα επιμελημένη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές χριστουγεννιάτικες αγορές για το 2025


Διακοπές Χριστουγέννων: Πότε οι τιμές των αεροπορικών πέφτουν στο χαμηλότερο εύρος
Πώς να εξασφαλίσετε τις καλύτερες προσφορές

Ούτε Παρίσι, ούτε Πράγα: Αυτές είναι οι 3 πιο όμορφες παλιές πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με νέα κατάταξη
Οι παλιές πόλεις δεν είναι απλώς όμορφα σκηνικά για φωτογραφίες διακοπών, αλλά ζωντανά βιβλία ιστορίας

Οι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 178 προορισμούς
Μειώθηκαν οι προορισμοί χωρίς βίζα για τους Κύπριους ταξιδιώτες

Αλλάζουν τα ταξίδια στην Ε.Ε.: Αυστηρότεροι κανόνες για καθυστερήσεις, ακυρώσεις και «παράλογες» χρεώσεις
Δωρεάν χειραποσκευή για όλους και αποζημειώσεις για καθυστερήσεις

Αν θα κινηθείς σήμερα στο highway, αυτό σε αφορά
Ολιγόλεπτες αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο