20 September 2014
Things to Do , Top Stories

TEDx Limassol

"Everything You Know Is Wrong"... γι' αυτό ξέχνα ότι ήξερες μέχρι σήμερα και πήγαινε στο TEDx Limassol για να μάθεις...

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2014

Η Λεμεσός επιλέχθηκε για να περιληφθεί στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων πόλεων που φιλοξενούν ένα TED event (ένας θεσμός – μη κερδοσκοπικός- που ξεκίνησε το 1984 από την Καλιφόρνια) και αυτό γιατί, όπως οι ιδιοι οι  διοργανωτές επισημαίνουν, η πόλη εμπνέει με τον εξωστρεφή και πολυεθνικό, απρόβλεπτο και προκλητικό χαρακτήρα της.

 

Το TEDxLimassol λοιπόν είναι ένα συνεδρίο για καινοτόμες ιδέες, σκέψεις και πρακτικές, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου και ίσως ανακινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.  Σκοπό τους είναι να προβάλει τη σύγχρονη και πολυδιάστατη εικόνα που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, ανοίγοντας νέους δρόμους στην κοινωνία, στη στην επιστήμη και στις ζωές μας γενικότερα...

 

Το TEDx της Λεμεσού θα είναι ολοήμερο και θα γίνει με την υποστήριξη του Δήμου Λεμεσού στο Θέατρο Ριάλτο, όπου θα πραγματοποιούνται ομιλίες (ακόμα και έξω στην Πλατεία Ηρώων μπορείς να ακούσεις κάποια ομιλία) σε συνδυασμό με διάφορες άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις Περισσότεροι από 20 ομιλητές θα μιλήσουν για διάφορους τομείς (πολιτισμός, οικονομία, διεθνή θέματα, ακτιβισμός, τεχνολογία, επιστήμη, υγεία, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα, εθελοντισμός, γαστρονομία, μόδα κ.α), που στο σύνολο τους θα υπάγονται κάτω από το μότο "everything you know is wrong". Κάθε ενότητα θα ξεκινά με μουσική που προέρχεται από καινούρια ταλέντα, που είναι πειραματική, εναλλακτική και την ίδια ώρα σύγχρονη.

 

Όπως σημειώνει στο Check In Σεπτεμβρίου η Λυδία Ζαννέττου, Curator του TEDxLimassol, "Στο TEDx Limassol ψάχνουμε για την επόμενη αναθεώρηση σε μικρά και μεγάλα πράγματα: Στο σύμπαν και τα υποατομικά σωματίδια. Στις κοινωνίες και το σώμα μας. Στη συμπεριφορά, στις στάσεις και τις αντιλήψεις μας. Στις ψυχικές, σωματικές και προσωπικές μας ικανότητες. Έτσι, κάθε ομιλητής έχει επιλεγεί με κριτήριο να είναι φορέας θέσεων, απόψεων ή ιστοριών που πληρούν τις προϋποθέσεις του 'Everything you know is Wrong'. Κάθε ομιλητής θα μεταφέρει στο κοινό μια ανατρεπτική θεωρία. Οι ομιλητές καλούνται μέσω μιας αρχι κής λίστας που έχουμε δημιουργήσει και ανακοινώνονται σταδιακά".


"Το κοινό του TEDx είναι άνθρωποι καλλιεργημένοι, ανοικτόμυαλοι και καλωσορίζουν τις επαφές με τις διεθνείς τάσεις και τα ρεύματα σκέψης. Το κοινό του TEDx αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα από τη ζωή του να κλειστεί σε ένα χώρο με άλλα άτομα για να ακούσει συγκεκριμένους ομιλητές, οι οποίοι του δίνουν νέες απόψεις, νέες θεωρίες, τροφή για σκέψη και εμπειρίες. Το κοινό του TEDx είναι το κοινό που συμβαδίζει με τις σύγχρονες αντιλήψεις και δεν αμύνεται στα καινούργια ή ανατρεπτικά πράγματα".


"Στο TEDx αποκτάς εμπειρία. Ποτέ δεν έφυγα από ένα TEDx χωρίς να θαυμάζω τη διοργάνωση, να συζητώ για μέρες τους ομιλητές, ή να σκέφτομαι αυτά που μας μετέφεραν. Επίσης, το TEDx δεν είναι ένα συνέδριο μόνο με ομιλίες, έχει στο πρόγραμμά του performances με μουσικούς ή καλλιτέχνες, παράλληλες δραστηριότητες στα διαλείμματα και
διάλογο με ανθρώπους που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες. Εμένα μου μένει αξέχαστος ο Ricky Vega Nierva, Art Director/Production Designer, Pixar Animation Studios και ο Dan Gilbert με το θέμα "Why are we happy?".

Ώρα: 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες/εισιτήρια, http://www.tedxlimassol.com.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close