Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτό το wine bar που είναι παράλληλα και κάβα έχει σίγουρα κλέψει τις εντυπώσεις

Πήγαμε στοUncork Wine Stores and Wine bar και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2020

Τη ζωή είναι για να τη ζεις. Με λίγο καλό κρασί, νόστιμο φαγητό και μία γλυκιά συντροφιά σ' ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Αυτό ακριβώς δηλαδή που προσφέρει το Wine Store and Bar, Uncork, το οποίο βγάζει το φελλό από τα κρασιά του –εξ ου και το όνομά του- και σου σερβίρει στο ποτήρι αλλά και στο πιάτο τους ευφραντικούς θησαυρούς του.

Πρόκειται για ένα φιλόξενο, ρουστίκ αλλά σύγχρονο και design wine bar που σε ταξιδεύει με τις ετικέτες κρασιών του σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως οι Αργεντινή, Χιλή, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Αμερική, καθώς επίσης και σε οινοποιεία του νησιού μας και όχι μόνο, ενώ διαθέτει παράλληλα λίγες μπίρες και μερικά κοκτέιλ.

Γαστρονομικά ωστόσο οι νότες κινούνται σε πιο ισπανικά μονοπάτια.

Η κουζίνα του επανέρχεται ανανεωμένη με σχεδιαστή του μενού τον γνωστό (από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό σόου μαγειρικής) Kύπριο σεφ David Jimerson.

Όντως η γευστική μας εμπειρία ήταν εκπληκτική. Το μενού συμπεριλαμβάνει διάφορα platters με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρέσκες τραγανές σαλάτες, ζεστά και κρύα τάπας και επιδόρπια.

Αρχίσαμε με την υπέροχη σαλάτα με τηγανητό χαλλούμι και γλυκό καρυδάκι (€10) και την εξαιρετική σαλάτα με μοτσαρέλα μπουράτα (€12) που όταν την έκοβες άπλωνε προκλητικά στα μαριναρισμένα λαχανικά.

Η συνέχεια μας βρήκε να απολαμβάνουμε τις εύγευστες κροκέτες (€) με ζαμπόν και τυρί manchego, σερβιρισμένες με κόκκινο pesto, το λαχταριστό σοταρισμένο λουκάνικο chorizo (€7) σε σάλτσα μελιού και κρασιού και τα τραγανά καλαμαράκια (€7) αρωματισμένα με πάπρικα και συνοδευμένα με λεμονάτη σάλτσα ταρτάρ και πικάντικο κόκκινο dip.

Επίσης απολαύσαμε τα μαλακότατα bao buns κοτόπουλου (€7) και το ζουμερό Rib Eye steak Αργεντινής (€17) που έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα. Οι πατάτες φούρνου που το συνόδευαν ήταν τόσο τραγανές από έξω και άλλο τόσο μαλακές από μέσα. Εκπληκτική αντίθεση.

Επιστέγασμα σε όλη αυτή τη λουκούλλεια γαστρονομική πανδαισία ήταν το σαγηνευτικό λευκό, ισπανικό κρασί, Bottegas Goru και η pink lemonade με ανεπαίσθητο άρωμα ρόδου.

Σε λίγες μέρες θα υπάρχουν για επιδόρπια κλασικά churros και παραδοσιακή κρέμα catalane.

Το Uncork σίγουρα είναι ένα μέρος το οποίο θα ήθελες να το επισκέπτεσαι συχνά  και αποτελεί μια ζεστή φωλιά για να πας μετά τη δουλειά όχι μόνο για τις μέρες που περνάμε αυτή την εποχή αλλά και για μια καθημερινή, ποιοτική βραδινή έξοδο. 

(22252507) Πάργας 7, παράλληλος της Σπύρου Κυπριανού, Λευκωσία.
Ωράριο κάβας: Δ-Σ 10.00-22.30, ωράριο κουζίνας: 17.00-22.00.
Κανονικό ωράριο μετά το lockdown, μέχρι 23.00 η κουζίνα και 24.00 το μπαρ.
Τον Δεκέμβριο θα είναι ανοικτό και Κυριακές στα ίδια ωράρια ανάλογα με τις συνθήκες. 


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close