Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2014
Αρχή στον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου που εξάπτει τη "Χριστουγεννιάτικη Φαντασία" μας, ζωντανεύοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων με αποσπάσματα από τον Καρυοθραύστη του Tchaikovsky, κυπριακά κάλαντα και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, αφηγητή τον Πέτρο Γιωρκάτζη και μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά.
Ακολουθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, σε δύο παραστάσεις στις 15:00 και 19:00, "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων". Πρόκειται για μια αριστουργηματική παράσταση για όλη την οικογένεια, σε εκπληκτική χορογραφία και συναρπαστική μουσική από το Royal Ballet και το πρόγραμμα Royal Opera House Live Cinema. Το μεγάλου μήκους μπαλέτο του Christopher Wheeldon βασισμένο στο κλασικό παιδικό βιβλίο του Lewis Carroll είναι γεμάτο ζωντάνια και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, όπως ο Τρελοκαπελάς που χορεύει κλακέτες, ο μονίμως τσιτωμένος Άσπρος Κούνελος και η γρουσούζα και φωνακλού Ντάμα Κούπα.
Το "Καλήν Εσπέραν Άρχοντες" θα αντηχήσει στο θέατρο Ριάλτο, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.
Η εκκλησιαστική χορωδία Ρωμανός ο Μελωδός, η παραδοσιακή νεανική χορωδία Ανατολή, και το Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων της Μουσικής Σχολής της Μητροπόλεως Λεμεσού παρουσιάζουν παραδοσιακά κάλαντα και εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Η παράσταση διανθίζεται με παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια με αφηγήτρια τη Δωρίτα Βοσκαρίδου.
Οι Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου με τη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού που ερμηνεύει κλασικά έργα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσκαλώντας μας σε ένα ονειρικό συναπάντημα με τις μουσικές των Βιεννέζικων σαλονιών και έργα των J. Straus, A. Khachaturian, Fr. Lehar, D. Sostakovic κ.ά.
Διευθύνει ο Θανάσης Αθανασίου.
Στο πνεύμα των γιορτών το θέατρο Ριάλτο προτείνει εναλλακτικά δώρα πολιτισμού. Η Κάρτα Δώρου του θεάτρου αξίας 25, 50 ή 100 ευρώ, χρησιμοποιείται αντί μετρητών και προσφέρει τη δυνατότητα εξασφάλισης εισιτήριων για μία ή περισσότερες παραστάσεις. Επιπρόσθετα η Κάρτα Υποστηρικτή του θεάτρου που προσφέρει ολόχρονα μειωμένες τιμές εισιτηρίου και άλλα προνόμια, αποτελεί μια ουσιαστική επιλογή δώρου για τον εαυτό μας και τους φίλους μας.
Σχετικά

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο