Things to Do , Top Stories

20 θεάματα που δεν θα χάσουμε το 2015

Τα ραντεβού της φετινής χρονιάς, τα δίνουμε από τώρα!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2015

Λίγο-πολύ τα σχέδια για τη νέα χρονιά τα έχετε κάνει. Σίγουρα όμως έχετε αφήσει και κάτι για μας: ποιες ταινίες και παραστάσεις θα δείτε, σε ποιες συναυλίες θα πάτε, ποιοι DJs-θρύλοι θα φτάσουν στο νησί και σε ποιες διοργανώσεις πρέπει να συμμετάσχετε οπωσδήποτε.

 

Γιατί το 2015 έρχεται με δυνατά θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, ελληνικά και εισαγωγής, αλλά και τραγουδιστές και συγκροτήματα που δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε. Η συντακτική ομάδα του Check In Cyprus  επέλεξε, λοιπόν, 20 must ραντεβού για σινεμά, θέατρο, μουσική, nightlife κ.ά. τα οποία θα πρέπει να μπουν από τώρα στην ατζέντα σας καθώς δίνουν τις τάσεις και την ατμόσφαιρα του 2015.

 

1. Fifty Shades of Grey
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το πρώτο μέρος της τριλογίας "Fifty Shades of Grey" της E.L. James, σε σκηνοθεσία Sam Taylor-Johnson. Η αφελής φοιτήτρια Anastasia Steele (Dakota Johnson) γνωρίζει το γοητευτικό δισεκατομμυριούχο Christian Grey (Jamie Dornan) και οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια πολύ παθιασμένη ερωτική σχέση, με καλά κρυμμένα μυστικά και σκοτεινές επιθυμίες... Φεβρουάριος.

 

2. Cinderella
Σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Cate Blanchett υποδύεται την κακιά μητριά της Σταχτοπούτας, στη νέα μεταφορά του κλασικού παραμυθιού από την Disney. Στο ρόλο της Σταχτοπούτας συναντούμε τη Lily James, τον πρίγκιπα υποδύεται ο Richard Madden (o "Robb Stark" του "Game of Thrones"), ενώ η Helena Bonham Carter την καλή νεράιδανονά της! Μάρτιος.

 

3. Furious 7
Η έβδομη κατά σειρά ταινία του δημοφιλούς franchise "Fast & Furious" σημαδεύτηκε από τον ξαφνικό θάνατο του Paul Walker την 1η Δεκεμβρίου του 2013. Για να καλυφθεί η απουσία του, χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά εφέ, ενώ δύο από τους κασκαντέρ ήταν ο Caleb και ο Cody, τα αδέλφια του Walker. Στο ήδη γνωστό καστ προστέθηκε και ο Kurt Russell. Απρίλιος.

 

4. Κωστής Μαραβέγιας
Ο πολυπράγμων Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος κάνει τηλεόραση, γράφει μουσική για θέατρο, στο μεσοδιάστημα παραλαμβάνει και κανένα βραβείο, κάνει συναυλίες, γράφει μουσική και στίχους για μια νέα δουλειά και γενικώς ζει μια όμορφη και γεμάτη ζωή (τουλάχιστον αυτό αντιλαμβανόμαστε από τα καθημερινά tweets του), κατεβαίνει Κύπρο ξανά για δυο συναυλίες σε Λεμεσό και Λευκωσία. Τελευταίο 10ήμερο Φεβρουαρίου.

 

5. Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου
Σε μια ατμοσφαιρική, μουσική περιπλάνηση, με αγαπημένα τραγούδια των δυο μεγάλων λαϊκών δημιουργών, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη, επιδιώκουν να μας παρασύρουν οι δυο καλλιτέχνες. Στην Κύπρο έρχονται το Φεβρουάριο για δυο συναυλίες σε Λευκωσία και Λεμεσό. 5 Φεβ, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία & 6 Φεβ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

 

6. Μελίνα Ασλανίδου
Μετά και τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό talent show η καριέρα της πήρε τα πάνω της. Λάθος ή σωστό, σίγουρα τη βοήθησε να διευρύνει το κοινό της, με αποτέλεσμα τα τραγούδια της, με πρώτο και καλύτερο το "Λάθος" των Βίκυ Γεροθόδωρου και Αντώνη Βαρδή, να φτάσουν σε ακόμα περισσότερο κόσμο. Στην Κύπρο έρχεται για 5 συναυλίες σε όλες τις πόλεις. Μάρτιος.

 

7. Αλκίνοος Ιωαννίδης
"Μέσα σε αμφιβολίες, πισωγυρίσματα και αβεβαιότητες, μέσα από απέραντες στιγμές συλλογικής, καθαρής ομορφιάς, που η σκιά της μόνο ίσως καταγράφεται, γεννήθηκε η Μικρή Βαλίτσα. Ένας απλός δίσκος.. Με αυτή τη γεμάτη όμορφα τραγούδια μικρή βαλίτσα, αφού ταξιδέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό, σίγουρα το καλοκαίρι θα έρθει και στην Κύπρο. Δεν ξέρουμε ακόμα πού και πότε, το Σκαλί και το Κούριο όμως είναι σίγουρα στανταράκια. Καλοκαίρι.

 

8. August: Osage County
Με το έργο του Tracy Letts κάνει πρεμιέρα το 2015 η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νεόφυτος Ταλιώτης. Φεβρουάριος.

 

9. Harper Regan
Η νέα σκηνή παρουσιάζει το 2015 το έργο του Simon Stephens, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου. Μάρτιος.

 

10. Μια Γιορτή στου Αλ Νουρί
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το έργο του Φόλκερ Λούντβιχ "Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί". Μια ανατρεπτική κωμωδία για το ρατσισμό  και την πολιτισμική συμφιλίωση που απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών - αι όλων των ηλικιών! Μετάφραση/Διασκευή/Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι. Πρεμιέρα 25 Ιανουαρίου.

 

11. Αίμα στο χιόνι
Ο Μαρίνος Ανωγυριάτης σκηνοθετεί για την Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Ένα το έργο του Φίλιπ Ρίντλει. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου.

 

12. Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός
Το δεύτερο έργο της νέας θεατρικής περιόδου στην Κεντρική Σκηνή θα είναι η παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Φεβρουάριος-Μάρτιος.

 

13. Κόκκινο
Το βραβευμένο με Tony Καλύτερο Έργο του 2010 από τον John Logan πρόκειται να ανεβάσει η Alpha Square σε συνεργασία με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη για τα πρώτα γενέθλια της Πινακοθήκης. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος. Πρεμιέρα 25 Μαρτίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία (μόνο για 8 παραστάσεις, στις 25-28 Μαρτίου και 1-4 Απριλίου).

 

14. Above&Beyond
Η μεγάλη επιστροφή του θρυλικού διδύμου της Trance είναι κάτι που οι Κύπριοι fans τους επιζητούν επίμονα. Η αλήθεια είναι ότι μας κακοφάνηκε που απουσίαζαν το 2014 από το νυχτερινό καλεντάρι μας, γι' αυτό και το 2015 θα μας αποζημιώσουν. Είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο, μένει μόνο η τελική ημερομηνία και κάτι λεπτομέρειες! Καλοκαίρι.

 

15. The Guaba Summer
Κι αυτό το καλοκαίρι, το #13 καλύτερο club στον κόσμο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει πολύ δυνατά ονόματα!
Martin Garrix Είναι μόλις 17 ετών και το μεγαλύτερο upcoming όνομα της διεθνούς EDM. Πρόσφατα μάλιστα το τραγούδι του με τίτλο "Animal" προσγειώθηκε στην 4η θέση της λίστας του DJ Mag. Φυσικά το Guaba τον ανακάλυψε πριν από έναν και πλέον χρόνο, so... eat our dust!
Fedde Le Grand Γίνεται να λείπει ο βασιλιάς του Guaba; Συνεπής στο ραντεβού και φέτος όπως και κάθε χρόνο, ο Ολλανδός DJ έρχεται στα decks του θρυλικού club. Εξάλλου, οι Guabians του έχουν τρομερή αδυναμία και του το δείχνουν!
W&W Το ολλανδικό duo βρίσκεται ίσως στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, με τα εξαιρετικά remixes των "Let her go" και "Am I Wrong" αλλά και με τις συνεργασίες με
Hardwell ("The Dancefloor is yours", 'Don't stop the Madness"), Dimitri Vegas & Like Mike ("Waves") και με τις κυκλοφορίες "Bigfoot" και "Ghost Town" να τα πηγαίνουν αρκετά καλά! Το 2015 περιμένουμε το ίδιο δυνατά πράγματα και μια εκρηκτική εμφάνιση στο Guaba.
Andrew Rayel Ο Μολδαβός παραγωγός της Τrance μετά από μια σειρά επιτυχημένων singles και remixes, κυκλοφόρησε φέτος το πρώτο του άλμπουμ. Αν αυτό δεν είναι σημάδι εξέλιξης, τότε τι είναι! Ναι, θα βρίσκεται και αυτός στο line up του Guaba!

 

16. Klubd guests
DeWalta Ο Γερμανός David Koch a.k.a. DeWalta, αφού εντρύφησε σε jazz και funk, το γύρισε στη house και στην techno, φέρνοντάς τις στο δικό του ύφος με αρκετά funky στοιχεία! Στο Βερολίνο είναι γνωστός γι' αυτή του την τρέλα, την οποία με τη νέα χρονιά αναμένεται να γνωρίσουμε κι εμείς!
Rhadoo Το δυνατότερο χαρτί της ραγδαία αναπτυσσόμενης ρουμάνικης ηλεκτρονικής σκηνής θα κάνει και φέτος το πέρασμά του από το dancefloor τού πιο underground club της Κύπρου.
K.atou Η Αθηναία που έχει αναστατώσει τη διεθνή dance σκηνή τόσο με τα εξαιρετικά vocals της όσο και με τις ικανότητές της πίσω απ' την κονσόλα, έρχεται στο νησί, αφού έχει καταφέρει πρώτα να κάνει άνω-κάτω Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία και Η.Π.Α. Χρειάζεται να συνεχίσω;

 

17. Legion Run
Είσαι έτοιμος να υποδεχθείς το Legion Run; Είσαι έτοιμος να ετοιμάσεις την ομάδα σου για το δεύτερο Legion Run που θα διοργανωθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2015; Ο χώρος παραμένει ακόμα μυστικός, αφού δεν έχει ανακοινωθεί. Ένα πράγμα πρέπει να θυμάσαι όμως, ότι δηλώνεις συμμετοχή για να περάσεις καλά και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία, μια εμπειρία ζωής. Δεν είναι αγώνας, αλλά ένας τρόπος για να δείξεις στον εαυτό σου πόσες αντοχές έχεις! Ενημερωτικά το Legion Run έχει φανατικούς οπαδούς σε Αυστραλία, Αμερική και Μεγάλη Βρετανία, που φτάνουν περίπου στο 1.000.000! Λες να κάνουν λάθος;

 

18. 17ος Μαραθώνιος Πάφου
Ναι, θα τρέξω κι εγώ στο Μαραθώνιο Πάφου στις 8 Μαρτίου 2015! Όπως πολύ σωστά αντιλήφθηκες, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ο Μαραθώνιος Πάφου, θα διεξαχθεί και φέτος το Μάρτιο, με την εκδήλωση αυτή τη φορά να είναι αφιερωμένη στον Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του
Μαραθώνιου της Βοστώνης το 1946. Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του 2015 έχουν ήδη ξεκινήσει και οι δρομείς έχουν την επιλογή τριών αποστάσεων: του Μαραθώνιου (42,195 μέτρα), του Ημιμαραθώνιου (21,098 μέτρα) και του αγώνα δρόμου 10 χλμ. Κι επειδή στον αθλητισμό, η συμμετοχή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, οι οργανωτές θα τιμήσουν όλους τους συμμετέχοντες με βαρύτιμο μετάλλιο και αναμνηστική φανέλα! Επίσης, στον τερματισμό θα προσφέρονται εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, ηλεκτρολύτες HIGH5, εποχιακά φρούτα αλλά και μπίρα! Τι περιμένεις λοιπόν, δήλωσε συμμετοχή και ξεκίνησε την προετοιμασία σου τώρα! Πληροφορίες www.CyprusMarathon.com. Για εγγραφές και πληροφορίες: τηλ./φαξ: 22370396, 99436826 & e-mail: run@cyprusmarathon.com.

 

19. Ο Κόμπος της Καρδιάς
Ένα έργο του Ντέιβιντ Έλντριντζ θα παρουσιάσει το Σατιρικό Θέατρο, με θέμα το πρόβλημα των ναρκωτικών. Τη σκηνοθεσία του έργου θα αναλάβει η Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Μάρτιος.

 

20. Cyprus Pride
Το δεύτερο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες, www.acceptcy.org/pride.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close