Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2015
Το "Shine" είναι στην ουσία το πρώτο τραγούδι που γράφουν και προβάλλουν οι Minus One. Μια ροκ μπαλάντα από τα παλιά, αλλά με πολύ φρέσκο ήχο, που θα μπορούσε να κερδίσει τους Ευρωπαίους, ενώ και η επί σκηνής ενέργεια της μπάντας δεν είναι στοιχείο που περνά απαρατήρητο. Και παρόλο που η μπαντά δεν κατάφερε τελικά να πάρει το εισιτήριο για την Ευρώπη, κατάφερε να κερδίσει την κριτική επιτροπή!
*Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε λίγο πριν την τελική επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό Eurovision, η άποψή τους ωστόσο έχει πολύ ενδιαφέρον!
Ποιος θα πάει τελικά στην Eurovision, αυτός με το καλύτερο τραγούδι ή αυτός με τους περισσότερους followers;
Θεωρούμε πως ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα, αφού δίκαια βρίσκονται όλοι εκεί όπου βρίσκονται. Η ψήφος των κριτών θα είναι το 50% της τελικής απόφασης, ενώ το άλλο 50% θα είναι η ψήφος μέσω των SMS του κοινού.
Από τα υπόλοιπα τραγούδια ποιο ή ποια άλλα σας άρεσαν περισσότερο;
Είμαστε μια 5μελής μπάντα και είναι φυσιολογικό ο καθένας από μας ξεχωριστά να έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Όλοι μαζί όμως καταλήξαμε σε ένα τραγούδι, το "One thing i should have done" με ερμηνευτή τον Γ. Καραγιάννη, το οποίο αρέσει σε όλους.
Πώς θα περιγράφατε το τραγούδι σας σε κάποιον που δεν έτυχε να το ακούσει;
Θα λέγαμε πως θυμίζει παλιές καλές εποχές από ροκ μπαλάντες με φρέσκους ήχους, αλλά θεωρούμε επίσης πως είναι κάτι που θα αρέσει και θα εκτιμηθεί από τον οποιονδήποτε, με οποιαδήποτε μουσικά ακούσματα.
Η έμπνευση για το μπαγλαμαδάκι πώς προέκυψε;
Γενικά μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με διάφορους ήχους και όργανα, έτσι σε αυτή την περίπτωση προέκυψε το μπαγλαμαδάκι.
Παρακολουθούσατε ανέκαθεν το διαγωνισμό;
Δεν θα πούμε πως είμαστε φανατικοί του διαγωνισμού αλλά το παρακολουθούμε κάθε χρόνο αφού είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα μουσικά happenings στην Ευρώπη, με τεράστιο ενδιαφέρον και με τηλεθέαση αρκετών
εκατομμυρίων.
Ένα rock band, με την κλασική έννοια του όρου και μια καλή ροκιά, μπορεί να κερδίσει τους Ευρωπαίους; Η προϊστορία τι μας λέει;
Ένα rock band πάντοτε έχει τη δυνατότητα να κερδίσει πολλά πράγματα γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε το 2006 με τους Lordi που κέρδισαν.
Ονειρεύεστε διεθνή καριέρα;
Νομίζω δεν υπάρχει επαγγελματίας μουσικός που να μην ονειρεύεται διεθνή καριέρα. Όταν βάζεις ψηλούς στόχους και δουλεύεις συνεχώς έχοντας πίστη στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου, κάποτε θα έρθει η μέρα που τα όνειρα και οι στόχοι θα γίνουν πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι, αν εκπροσωπήσει κάποιος τη χώρα του σε οποιοδήποτε διαγωνισμό, θα κάνει και διεθνή καριέρα.
Ως Marianne's Wish, την μπάντα που αποτελεί το alter ego των Minus One, παίξατε ήδη σε αρκετά σημαντικά μαγαζιά και φεστιβάλ στο εξωτερικό, έτσι δεν είναι;
Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Πριν από μερικούς μήνες παίξαμε σε Λονδίνο, Ελλάδα καθώς και σε 3 πολιτείες στην Αμερική και συγκεκριμένα σε ένα πολύ μεγάλο φεστιβάλ το SXSW festival AustinTexas, αλλά και σε μαγαζιά όπως το Whiskey a go go, το οποίο είναι ένα ενεργό ιστορικό μαγαζί στο Hollywood που κάποτε έπαιζαν εκεί σημαντικές μορφές της pop και rock μουσικής όπως Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Doors κ.ά.
Αλήθεια, γιατί "ξοδεύεστε" σε δύο μπάντες και όχι σε μια από τις δύο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν μας χαλά που "ξοδευόμαστε" σε 2 μπάντες γιατί έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε 2 πράγματα που δεν μπορούν άλλοι μουσικοί να έχουν. Με τη μια μπάντα παίζουμε δικά μας τραγούδια
και με την άλλη παίζουμε διασκευές, στις οποίες μας αρέσει να δίνουμε το στίγμα μας, και είναι κάτι το οποίο έχει ακόμη την ίδια επιτυχία όπως όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί, πριν από 5 χρόνια.
Ως Minus One, αυτό είναι το πρώτο τραγούδι που γράφετε;
Επίσημα είναι το 1ο τραγούδι που γράφουμε και προβάλλουμε.
Παρακολουθείτε τη μουσική σκηνή του νησιού; Είναι κάποιες μπάντες που σας εντυπωσίασαν πρόσφατα;
Παρακολουθούμε αρκετά στενά τη μουσική σκηνή του νησιού και είναι 2-3 μπάντες που γουστάρουμε πάρα πολύ και με τις οποίες κατά καιρούς συνεργαζόμαστε με μεγάλη επιτυχία, όπως είναι οι Zilla Project (blues band) και οι Λωποδύτες (ελληνικά ποπ και ροκ).
Πού παίζετε αυτό το διάστημα;
Κάθε Σάββατο εμφανιζόμαστε στο Downtown Live στη Λευκωσία και κάθε 1η και 3η Παρασκευή του μήνα στο Savino Live στη Λάρνακα. Πέρα από τα σταθερά, παίζουμε και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρο το νησί, σε διάφορα events, parties, συναυλίες κ.λπ.
Άκουσε το "Shine", το πρώτο τραγούδι που γράφουν και προβάλλουν οι Minus One.
Σχετικά
200 κιθάρες με τον Χρήστο Θηβαίο σε Λευκωσία και Λεμεσό
Ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των συνθέτων
Ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Μάρκους Στοκχάουζεν έρχεται με το σχήμα του στην Κύπρο
Για μία μοναδική συναυλία στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Το διεθνώς καταξιωμένο φωνητικό σύνολο Trio Mediæval στην Κύπρο
Μέσα στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος
Negroni Week: Για μία ολόκληρη εβδομάδα, 31 κυπριακά bar θα σερβίρουν το εμβληματικό κοκτέιλ
Τα μπαρ όλου του κόσμου γιορτάζουν το αγαπημένο γλυκόπικρο κοκτέιλ - Η λίστα με τα κυπριακά μπαρ που συμμετέχουν
«Δείπνο Αγάπης» με τον Γιώργο Σαμπάνη από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Μουσική, αγάπη και προσφορά ενώνονται σε μια αξέχαστη βραδιά
Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του
Η μουσικοχορευτική δημιουργία "Αιθέρας" των Άντη Σκορδή και Παναγιώτη Μηνά στο Φεστιβάλ Αξιοθέας
Το έργο επιδιώκει να προκαλέσει το κοινό να αναστοχαστεί καθώς φωτίζει μύθους και λατρευτικές πρακτικές της προελληνικής Κύπρου
"Κυπριακές φωνές και μελωδίες" από την μουσική παράδοση της Κύπρου
Η μουσική διαδρομή ξεκινά από τα διαλεκτικά ποιητικά κείμενα και τους καρτσιλαμάδες, και φτάνει μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση
Οι Monsieur Doumani στο Φεστιβάλ Faneromeni25
Το γκρουπ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό
Σύνθεση ποικίλων μουσικών προσεγγίσεων από το τρίο Širom στην Αξιοθέα
Η μουσική των Širom είναι ιδιότυπη: εσωστρεφής και στοχαστική, αλλά με τη δύναμη να πυκνώνει,
Αυτό είναι το σχήμα που θα κάνει πρεμιέρα στο Live Stage της Παλαιάς Ελιάς
Η νέα σεζόν ξεκινά – και η μουσική ανεβαίνει, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να συναρπάσει
Estrella Sonora- Αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια που συγκινούν, εμπνέουν και αφηγούνται ιστορίες γυναικών με πάθος