6-28 March 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Braid Bound" της Σαβέλλας Μιχαήλ

Νέο στάδιο του πρότζεκτ "Delicious Buns"

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2015

Γράφει η Μαρία Πετρίδη για τη νέα δουλειά της Σαβέλλας Μιχαήλ: "Η Σαβέλλα Μιχαήλ δουλεύει πάνω στο πρότζεκτ «Delicious Buns» για σχεδόν τρία χρόνια. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της η εικαστικός εργάστηκε σε πρώτο στάδιο με μικρά και μεγάλα ασπρόμαυρα σχέδια που απεικονίζουν κοριτσίστικες κοτσίδες και αλογοουρές σχηματισμένες με διαφορετικές διαθέσεις και περιεχόμενα.

Σε δεύτερο στάδιο η Σαβέλλα Μιχαήλ εξέλιξε αυτά τα σχέδια σε κάτι που μοιάζει με εύθραυστο τετράδιο σχεδίων. Κάθε σχέδιο, σε κάθε σελίδα διηγείται ξανά μια ιστορία, καθώς  αυτές εισχωρούν μαλακά η μια μέσα στην άλλη. Οι κοριτσίστικες παραμυθένιες αλογοουρές μοιάζουν να πετάνε συγχυσμένα κάποιες με μια βίαιη ταχύτητα και δύναμη, ενώ άλλες, παρελαύνουν συμμετρικά θυμίζοντάς μας με θαυμαστό τρόπο τους διαφορετικούς κόσμους της Αλίκης. Αυτό το πρόσφατο πρότζεκτ με τίτλο "Braid Bound", συμπεριλαμβάνει εκτός από τα σχέδια, ένα βίντεο το οποίο τεκμηριώνει με κάποιο τρόπο τη σιωπηρή αφήγηση της εμπειρίας της εικαστικού από τη δημιουργία του βιβλίου σχεδίων. Γυρνώντας τις σελίδες κάθε εικονογράφησης ο θεατής μπορεί να «διαβάσει» την κάθε σελίδα διεισδύοντας και αποχωρώντας από αυτή με τον βραδύ και στοχαστικό ρυθμό αυτής της κίνησης. Ενώ η καλλιτέχνις δεν είναι φυσικά παρούσα στο βίντεο, τα δάκτυλά της είναι εμφανή στην κάτω γωνιά της δεξιάς σελίδας".

Η Σαβέλλα Μιχαήλ σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Συμμετείχε σε ανοικτά εργαστήρια, στη Σερβία (Σχολή Καλών Τεχνών Βελιγράδι), στο Pictor`s studios (Ευρωπαϊκό εργαστήριο με τον καλλιτέχνη Arezki Aοwn σε συνεργασία με τον οργανισμό πολιτιστικής πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Ερυθράς Ημισελήνου  Παλαιστίνης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Κύπρου. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια τέχνης.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close