Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2015
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος J.C. Chandor, μετά το “All Is Lost” με τον Robert Redford να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα μοναδικό “one man show”, επιστρέφει με μια συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται στο λαβύρινθο της ανεξέλεγκτης πολιτικής και της επιχειρηματικής διαφθοράς, σε μια πόλη που παρακμάζει.
Πρόκειται για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Chandor, η οποία διαδραματίζεται το χειμώνα του 1981 στη Νέα Υόρκη–στατιστικά η πιο επικίνδυνη περίοδος στην ιστορία της πόλης, με πρωταγωνιστές δύο πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς, τον Oscar Isaac και την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της, Jessica Chastain.
Η ταινία εξετάζει την αποφασιστικότητα ενός μετανάστη να πάρει τον ηθικά λανθασμένο δρόμο, ενώ απειλείται η οικογένεια του, η επιχείρηση του και πάνω απ’όλα του η ακλόνητη πίστη του στο δρόμο που διάλεξε. Στα χρόνια της βίας, οι καλύτερες προθέσεις ενδίδουν στα πρωτόγονα ένστικτα και οι άνθρωποι αναγκάζονται να συμβιβάσουν τα πιστεύω τους κι ας είναι τα σωστά.
-
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα
20 Μαρτίου - 26 Μαρτίου 2015
Σχετικά
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
4 νέες ταινίες και μία μεγάλη επιστροφή στους κινηματογράφους της Κύπρου
Ο Brad Pitt παλεύει για επιβίωση, η Jane Austen επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το «Avengers: Endgame» προβάλλεται σε νέα εκδοχή
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο
3 βραδιές, 10 χώρες, 15 ταινίες και αμέτρητοι τρόποι να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λευκωσία από τις 22–24 Σεπτεμβρίου 2026