Εστιατόρια

9+1 εστιατόρια στη Λεμεσό... για μακαρονάδα

Που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις... Μamma Mia!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2015

Όταν σκέφτεσαι να βγεις για φαγητό, το ιταλικό είναι μια από τις κλασικές [και συνήθως ασφαλείς] επιλογές και επειδή δεν γίνεται να σε αφήσουμε να βγαίνεις στα τυφλά, βρήκαμε 10 εστιατόρια και ιταλικές τρατορίες στην πόλη της Λεμεσού, που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις Mamma Mia. Άλλωστε, όπως λέει και η διαφήμιση "είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε".

 



Artima

Είτε επιλέξεις να κάτσεις έξω και να απολαύσεις τη θέα που προσφέρει το Μεσαιωνικό Κάστρο και οι επισκέπτες του είτε μεταφερθείς εντός, στο αναπαυτικό και καλαίσθητο εσωτερικό, το σίγουρο είναι πως θα δοκιμάσεις υπέροχες ιταλικές γεύσεις σε γενναιόδωρες ποσότητες και νόστιμους συνδυασμούς. Τόσο που θα δυσκολευτείς να διαλέξεις ανάμεσα στις τόσες και πλούσιες επιλογές που σου δίνει το μενού. Ακόμη κι αν είσαι vegetarian ή προσέχεις τη χοληστερόλη σου, ή ακόμα και αν έχεις αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σου ή προτιμάς τα φαγητά σου καυτερά, οι επιλογές είναι πολλές και δεν θα αισθανθείς πως περιορίζεσαι. Penne al Funghi olio di Tartufo (τέσσερα είδη μανιταριών και λάδι τρούφας), αν είσαι χορτοφάγος, Ink Tagliatelle (καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδες, μύδια, πιπεριές, λιαστές ντομάτες και λάδι τρούφας) αν θέλεις κάτι "καλοκαιρινό", ενώ οι σπιτικές ραβιόλες με γέμιση από αστακό και γαρίδα, περιχυμένες με κρεμώδη σάλτσα από οστρακοειδή, αφρό παρμεζάνας και σοταρισμένα λαχανικά θα ικανοποι
ήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.
(25820466) Χαρουπόμυλος Λανίτη, Βασιλίσσης, Παλιό λιμάνι. Δ-Κ 12.30-15.00 & 19.30-23.00.

 



Caprice at Londa
Φαγητό αντίστοιχο της θέας, δηλαδή υπέροχο, μοναδικό και απολαυστικό. Στο εστιατόριο Caprice του ξενοδοχείου Londa θα απολαύσεις μοναδικά λιγκουίνι με αχoιβάδες, ντομάτα και βασιλικό ή σπιτικά ταλιόνι με γαρίδες και ντοματίνια. Αγαπημένο, πεντανόστιμο και πολύ ιδιαίτερο πιάτο είναι το σπιτικό ραβιόλι, γεμιστό με τυρί μπούφαλo και κρέμα από πιστάτσιο. Μπορείς να αντισταθείς;
(25865540) εντός ξενοδοχείου Londa, Γεωργίου Α΄ 72, Γερμασόγεια. Δ-Σ 12.30-23.00.

 



Cicchetteria Italiana
το αρχοντικό Στο εντυπωσιακό γωνιακό αρχοντικό οίκημα θα απολαύσεις νόστιμες και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις! Επίλεξε θέση στην αυλή του, η οποία είναι υπέροχη τώρα που ανοίγει ο καιρός, ή μια θέση εντός, όπου το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι πραγματικά ιδιαίτερο, για να απολαύσεις πιάτα φτιαγμένα με πρώτες ύλες κατευθείαν από την Ιταλία, από τα χέρια μάλιστα δυο Ιταλών chefs. Εκτός από a la carte μπορείς να επιλέξεις κι ένα από τα set menus που προσφέρει το εστιατόριο. θα ήταν μεγάλη παράλειψη ωστόσο, να μη δοκιμάσεις Penne alla Sorrentina με μελιτζάνα, κολοκυθάκι και μοτσαρέλα ή το εκλεκτό ριζότο με γαρίδες και γλυκιά κολοκύθα.
(25100500) Αγίου Ανδρέου 292. Δ-Σ 12.00-23.00.

 



Como Osteria
Βρίσκεσαι στο ισόγειο των επιβλητικών δίδυμων πύργων στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, από όπου απολαμβάνεις ταυτόχρονα το υπέροχο εσωτερικό του ψηλοτάβανου και καλαίσθητου εστιατορίου αλλά και την υπέροχη θέα. Priceless που λένε. Τα ζυμαρικά είναι ολόφρεσκα και δεν περιορίζονται στο σπαγγέτι. Φετουτσίνι, ραβιόλι, πέννες, ολικής αλέσεως, ραβιόλι με μελάνι σουπιάς και τορτέλο με βοδινό ή σολομό είναι κάποιες από τις επιλογές. Ο Chef Σταύρος Χαραλάμπους, παρόλο που έχει αδυναμία στα ολικής άλεσης με πέστο και ντομάτα, παραδέχεται πως από την πρώτη μέρα λειτουργίας, τα τορτέλο με γέμιση σολομό και frutti de mare είναι τα αγαπημένα πιάτα των πελατών.
Δοκίμασέ τα με ένα δροσερό Frascati.
(25582525) 28ης Οκτωβρίου, ισόγειο δίδυμων πύργων Olympic Residence. Δ-Κ 08.00-24.00.

 

Il Sapore Ristorante Italiano
Κρατά χρόνια αυτή η σχέση του Il Sapore με τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων. Στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού θα απολαύσεις αυθεντικές, ιταλικές, παραδοσιακές γεύσεις με έμφαση στην ποιότητα και τα φρέσκα υλικά. Η πρόταση του chef είναι να δοκιμάσεις τα φρέσκα γεμιστά ραβιόλι με αστακό και κάβουρα σε σάλτσα από οστρακοειδή ή τα επίσης ολόφρεσκα λινγκουίνι από μελάνι σουπιάς σε σάλτσα με γαρίδες, καραβίδες και κολοκυθάκια.
(25313184) Λεωφ. Αμαθούντος 59. Τετ-Κ 18.00-23.00 (από τον Απρίλιο Δ-Κ).

 



La Boca
Η καθημερινή συνήθεια που δεν μπορείς να στερηθείς, αυτό είναι το 'La Boca', που βρίσκεται στο ισόγειο του Columbia Plaza στην Αγίου Ανδρέου. Το εστιατόριο προσφέρει 14 είδη φρέσκιας πάστας και υπέροχες σάλτσες. Ποια θα διαλέξεις; Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη διάθεση της στιγμής και την προτίμησή σου. Είναι σημαντικό ωστόσο να ξέρεις πως, μεταξύ άλλων, σερβίρει pasta χωρίς γλουτένη και pasta ολικής αλέσεως. Εδώ λοιπόν, κάθε διατροφική σου συνήθεια καλύπτεται (και με το παραπάνω). Όλα τα υλικά είναι φρέσκα και αγνά και οι σάλτσες φτιάχνονται μπροστά σου, όπως ακριβώς εσύ επιθυμείς. Ο chef του Boca, Βαλεντίνος Κτέλλας, προτείνει το Pollo Rosso, αν θέλεις signature ιταλική γεύση, με κοτόπουλο, ντοματίνια, κόκκινες πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, καβουρδισμένα αμύγδαλα και σκόρδο, ενώ μας ενημέρωσε πως ένα από τα best selling πιάτα του εστιατορίου είναι το Mare e Monti με γαρίδες, φρέσκα λαχανικά και σάλτσα ντομάτας.
(25278000) Αγίου Ανδρέου 223. Δ-Κ 12.00-23.00.

 



La Brezza
Το La Brezza αποτελεί μια ακόμη υπέροχη προσθήκη στο γαστριμαργικό χάρτη της Λεμεσού. Βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Crowne Plaza, και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείς. Υπέροχη θέα, πολύ όμορφο περιβάλλον και ιταλικές γεύσεις με ένα διαφορετικό twist. Στο menu του θα σε ενθουσιάσουν οι πολύ ενδιαφέροντες και νόστιμοι συνδυασμοί. Όπως για παράδειγμα το Ouzo Pappardelle (με χτένια στη σχάρα, σερβιρισμένες σε ελαφριά σος από ούζο και φρέσκια κρέμα) που είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο. Αν όμως εμείς έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιο, αυτό θα ήταν το Chef Z's Tagliolini (ταλιολίνι με μανιτάρια μορέλ, λιαστές ντομάτες και φύλλα ρόκας, με μια ελαφριά προσθήκη φρέσκιας κρέμας και τρούφας).
(25851515) εντός ξενοδοχείου Crowne Plaza, Προμαχών Ελευθερίας 2. Δ-Κ 19.30-23.30.

 



La Forchetta
Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, από αυτά που υπάρχουν στην Αγίου Ανδρέου και μας θυμίζουν πόσο υπέροχη -και προσφάτως νόστιμη- γειτονιά είναι, το εστιατόριο La Forchetta μας δίνει εξαιρετικά δείγματα αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Από την open air κουζίνα του θα πάρεις μια μικρή 'γεύση' σχετικά με τις ικανότητες των chefs, ενώ οι μυρωδιές θα σε κάνουν ακόμη πιο ανυπόμονο. Όλα τα προϊόντα είναι αυθεντικά ιταλικά. Τα  ζυμαρικά έρχονται από την Ιταλία και τα υλικά επίσης εισάγονται από κάθε γωνιά της χώρας προκειμένου οι chefs να δημιουργούν τα καλύτερα. Η φιλοσοφία του μαγαζιού υπαγορεύει τη χρήση φρέσκιας pasta, μια και οι chefs είναι βέροι Ναπολιτάνοι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις linguine vongole (πρόκειται για τα ιταλικά οστρακοειδή που θυμίζουν τα κυδώνια) με ένα δροσερό Pinot Grigio. Πραγματική απόλαυση!
(25361313) Αγίου Ανδρέου 278. Δ-Σ 19.00-24.00.

 



Pizza Mia
Το όνομά της αποκαλύπτει την αγάπη της για τις ιταλικές συνταγές, δεν περιορίζεται όμως στη στρογγυλή θεά. Spaghetti, farfalle, tortellini, ravioli, pennes, tagliatelle, lasagne και cannelloni είναι οι επιλογές σε ζυμαρικά, ενώ η ποικιλία στις σος αποκλείεται να μη σε ικανοποιήσει. Φρέσκα εγχώρια υλικά και ιταλικά ζυμαρικά, παντρεύονται στην κουζίνα για να απολαύσεις υγιεινό και νόστιμο φαγητό, ακριβώς όπως επιθυμείς. Οι πράσινες ταλιατέλες alle Verdure (με φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριές, μπρόκολο, μανιτάρια, κουκουνάρια, καλαμπόκι, κερασοντομάτες και μαϊντανό) είναι ιδανική επιλογή αν νηστεύεις, ενώ τα Farfalle di Nonno Antonio με κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια, πινόλια, φρέσκια κρέμα, παρμεζάνα, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό, είναι απλά απολαυστικά.
(25376999) Λεωφ. Κολωνακίου 26. Δ-Κ 11.00-23.30.

 



Tomato Italian Easy Food
Σε ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο στο Παντοπουλείο στη Λεμεσό, το Tοmato είναι αγαπημένο στέκι. Με πολύ ανάλαφρη και χαλαρή διάθεση, απολαμβάνεις pasta και την κίνηση της Σαριπόλου, με το νεαρόκοσμο και τους φοιτητές που δίνουν ζωή στη γειτονιά. Κάτσε έξω και παράγγειλε μια Arrabbiata (με σος ντομάτας, βότκα και νιφάδες τσίλι) ή διάλεξε ανάμεσα στην Gamberi (μέτριες γαρίδες, ελαιόλαδο, ντομάτα, σκόρδο και ούζο) και τη Marittimo (καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδες, μύδια, σος ντομάτας και άσπρο κρασί) αν νηστεύεις.
(70007977) Ανδρέα Θεμιστοκλέους 10. Δ-Σ 12.00-23.00 & Κ 17.00-23.00.

 

Αν θα βγεις στη Λευκωσία και ψάχνεις τη διεύθυνση που θα σε οδηγήσει στην καλύτερη pasta, πάτησε ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close