20 March-8 May 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Recto/Verso: Από το Βυζάντιο στο Μοντερνισμό

Αναπαραστάσεις της Παναγίας Βρεφοκρατούσας και της Σταύρωσης

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2015

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έκθεση υπό την επιμέλεια της Δρος ΝάτιαςΑναξαγόρου.

Η έκθεση επικεντρώνεται στις αμφιπρόσωπες εικόνες (Recto/Verso), που φέρουν αναπαραστάσεις της Παναγίας Βρεφοκρατούσας στην πρόσθια τους όψη και της Σταύρωσης στην οπίσθια. Φιλοξενεί αγιογραφικούς θησαυρούς από εκκλησίες και μοναστήρια της επισκοπικής περιφέρειας Λεμεσού, καλύπτοντας ένα ευρύ υφολογικό και χρονολογικό φάσμα, που εκτείνεται από τον 12ο έως τον 19ο αιώνα.

Το εικαστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με έργα σύγχρονων Κυπρίων καλλιτεχνών, οι οποίοι επανερμηνεύουν τη Βυζαντινή εικονογραφία της Θεοτόκου και του Κύκλου των Παθών μέσα από την προοπτική του Μοντερνισμού.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Μαρία Ανδρέου, Σούζαν Βάργκας, Παναγιώτης Βίττης, Γεώργιος Πολ. Γεωργίου, Αδαμάντιος Διαμαντής, Γιώργος Ερωτόκριτος, Κωνσταντίνος Ζαννέτος, Ανδρέας Ιωακείμ-Καϊμάκης, Ανδρέας Καρούσιος, Μιχαήλ Κάσιαλος, Γιώργος Κοτσώνης, Γιώτα Ιωαννίδου, Μαριάννα Κωνσταντή, Ανδρέας Μακαρίου, Άγγελος Μακρίδης, Βασίλης Μιχαηλίδης, Αντώνης Νεοφύτου, Λουκία Νικολαΐδου Βασιλείου, Λευτέρης Ολύμπιος, Ανδρέας Παρασκευά, Στας Παράσχος, Χριστόφορος Σάββα, Ανδρέας Σαββίδης, Ρήνος Στεφανή, Λευτέρης Τάπας, Τατιάνα Φεραχιάν, Ερατώ Χατζησάββα, Σάββας Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Χρυσοχός.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close