Eating News , Εστιατόρια

Τα λίγα λόγια ζάχαρη!

Και τα καθόλου μέλι, λέει ο λαός. Εγώ πάλι λέω ότι πρέπει να αφήσεις τα λόγια και να ξεκινήσεις με τις πράξεις. Βγάζοντας τη ζάχαρη από τη ζωή σου.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2015

Αυτά είναι τα τέσσερα βήματα που θα σε κάνουν να μειώσεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου. Θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη σειρά εκτός από το 4ο βήμα το οποίο θα προσπαθήσεις όποτε θέλεις.

  1. Δώσε στον εαυτό σου 30 μέρες (ή περισσότερο). Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζάχαρη είναι εθιστική. Αν νιώθεις εθισμένος στη ζάχαρη, μη στενοχωριέσαι. Ο καλύτερος τρόπος είναι μια ήπια, βήμα-βήμα διαδικασία που θα δώσει στο σώμα σου το χρόνο να προσαρμοστεί.
  2.  Προσδιόρισε ποια είναι η κυρίως πηγή ζάχαρης και ξεκίνησε από εκεί. Αν βάζεις τρεις κουταλιές ζάχαρη στο τσάι σου, μείσωσέ το προοδευτικά σε δύο μέσα σε μια εβδομάδα, και στη συνέχεια σε ένα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
  3.  Μόλις μειώσεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θα συνειδητοποιήσεις ότι ο εθισμός σου στη ζάχαρη θα μειωθεί.
  4. Κοιμήσου. Η επιθυμία για ζάχαρη συσχετίζεται με την έλλειψη ύπνου. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η στέρηση ύπνου κατά δύο ώρες οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής και junk food. Ο σωστός ύπνος περιορίζει πολύ την ανάγκη για ζάχαρη και μακροπρόθεσμα θα βελτιώσει την υγεία σας.

Πηγή: www.lifo.gr

 

Και μια συνταγή για μπισκότα χωρίς ζάχαρη!

Υλικά: (περίπου 24 τμχ. αναλόγως με το μέγεθος)

1 1/2 κούπα αλεύρι ζέας
1 κούπα νιφάδες βρώμης
60γρ. αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο ή ταχίνι
50γρ. λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
1/4 κούπας σιρόπι αγαύης
100γρ. σοκολάτας υγείας με στέβια

 

Εκτέλεση:

  • Αρχικά λιώνεις το λάδι καρύδας σε μπρίκι σε χαμηλή φωτιά, διότι βρίσκεται σε στέρεη μορφή. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι ζέας, τις νιφάδες βρώμης, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, τη ζάχαρη καρύδας. Ρίχνεις τα αυγά, το λιωμένο λάδι καρύδας, το αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο ή ταχίνι και ανακατεύεις με το χέρι ώστε να υγρανθούν τα στερεά και να προκύψει μια ζύμη (μπορεί να τρίβεται ελάχιστα).
  • Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα και τη ρίχνεις στη ζύμη και ζυμώνεις ελαφρά να πάνε παντού τα κομματάκια. Βάζεις λαδόκολλα σε δύο ταψιά και πλάθεις μπαλάκια ζύμης, τα τοποθετείς στο ταψί και τα πατάς ελαφρά.
  • Ψήνεις στους 160-170 βαθμούς αέρα (προθερμασμένος φούρνος) για 11'-12' περίπου.

Πηγή www.sugarbuzz.gr

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close