Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "Πολλαπλότητες"

Η Art Seen – Contemporary Art Projects Editions, μια πολιτιστική πλατφόρμα ανταλλαγής στη σύγχρονη τέχνη διοργανώνει την πρώτη της ομαδική έκθεση

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2015

Δεκατρείς καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχουν κληθεί (commission) να δημιουργήσουν καινούρια έργα στη μορφή των πολλαπλών εκδόσεων (limited editions prints & multiples). Τα έργα που θα παρουσιαστούν δημιουργήθηκαν ειδικά για την Art Seen Editions μετά από πρόσκληση της ιδρύτριας Mαρίας Στάθη. Τα έργα περιλαμβάνουν εκτυπώσεις σε αρχειακό χαρτί, φωτογραφίες (c-prints), κολάζ, μεταξοτυπίες, τυπώματα, γλυπτά και σχέδια με μολύβι που φτιάχτηκαν με μικρές διαφοροποιήσεις (unique variations). 

Η έκθεση "Πολλαπλότητες", η πρώτη που φιλοξενείται στον καινούριο χώρο της πολιτιστικής πλατφόρμας Αrt Seen, προκύπτει μετά από πρόσκληση συνεργασίας που έγινε στους επιλεγμένους καλλιτέχνες από την ιδρύτρια και διευθύντρια της πλατφόρμας, Μαρία Στάθη. Μετά από επισκέψεις στα εργαστήριά τους, συζητήσεις για ιδέες, προτάσεις, πρακτικές, και μέσα από μια στενή σχέση διαλόγου, δημιουργήθηκαν τα έργα. Το εικαστικό μέσο της περιοσμένης έκδοσης (limited edition prints & multiples), που αποτελεί μια νέα "εισαγωγή" στο εικαστικό λεξιλόγιο της Κύπρου, είναι  και το κοινό σημείο αναφοράς όλων των έργων.

Η έκθεση "Πολλαπλότητες", φιλοξενεί έργα που "συζητούν", με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την έννοια του τρισδιάστατου χώρου. Το ανθρώπινο μάτι, χωρίς να αμφιβάλλει, αντιλαμβάνεται συνήθως ένα τρισδιάστατο χώρο ως ένα σύνολο σταθερών και αμετάβλητων σημείων που υπάρχουν σε μια επιφάνεια. Οι δεκατρείς καλλιτέχνες της έκθεσης, δρουν ως "αντιρρησίες", εναντιώνονται και αμφισβητούν την παραπάνω αρχή, και επιδιώκουν να αποδώσουν στο χώρο που πραγματεύονται μια μεταβλητότητα, που αναδεικνύεται και εκφράζεται μέσα από την ενδελεχή διερεύνηση και ανάλυση του εκάστοτε αντικειμένου τους.

Η ύλη, η ενέργεια, το φως, το σχήμα, η κίνηση, η γλώσσα, το χρώμα, το ύφος, η χρονική σχέση μεταξύ ιστορίας και διήγησης, το ιστορικό γεγονός...αυτοί και περισσότεροι παράγοντες επιστρατεύονται, ενσυνείδητα και μη, τόσο από τον καλλιτέχνη όσο και από τον "αναγνώστη" του εικαστικού έργου, έτσι ώστε το δημιουργικό "προϊόν" που προκύπτει από την "παρασκευαστική διαδικασία", να μεταφράζεται, αναπόφευκτα, πολλαπλώς.

Καθόλου τυχαία λοιπόν η επιλογή του τίτλου της έκθεσης, καθώς στόχος της είναι να δώσει έμφαση στον πολλαπλό τρόπο ύπαρξης, παρουσίας, ανάγνωσης και λειτουργίας των έργων. Με την ίδια επιδίωξη και ο επισκέπτης εύχεται οι εμπειρίες του στον καινούριο και υποσχόμενο αυτό χώρο της Art Seen, να προκύπτουν από πολλά επί μέρους βιώματα, με μία λέξη: "Πολλαπλότητες"!

 

Διάρκεια: 28.3 - 9.5

Art Seen – Contemporary Art Projects & Editions - Αρχ. Μακαριου 66Β, Cronos Court, 1077 Λευκωσία.

Ώρες λειτουργίας: Τετ- Παρ 10.00 – 13.00 και 14.00 – 18.00, Σάβ 10.00 – 13.00 και με ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99624090/22006624/ info@artseeneditions.com

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close