Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων

Μια ‘καλή νεράιδα’ για τα κυπριακά προϊόντα μας!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2015

Ο Μιχάλης Κραμβής είναι ο εμπνευστής και η ‘ψυχή’ του Κέντρου Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που σκοπό έχει την προβολή και προώθηση όλων των Κύπριων παραγωγών, των χωριών και των παραδοσιακών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.

Την κατάλληλη στιγμή!

Η δημιουργία και η προσπάθεια του Κέντρου, αν και ξεκίνησε το 2012, αφορά και ενισχύει τα σημερινά δεδομένα του τόπου μας, που ζει και βιώνει μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Το Κέντρο παροτρύνει τους καταναλωτές να προτιμούν και να στηρίζουν την τοπική αγορά αγοράζοντας κυπριακά, παραδοσιακά προϊόντα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην ύπαιθρο, από αγροτική οικογένεια, με αγάπη για την κυπριακή παράδοση από νεαρή ηλικία, ο Μιχάλης αντιλήφθηκε το κενό που υπάρχει μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης κυπριακών προϊόντων. Γνωρίζοντας ότι ο καταναλωτής έχει τεράστια δύναμη και πως αν ευαισθητοποιηθεί ομαδικά μπορεί να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στην κυπριακή αγορά, ξεκίνησε το Κέντρο και παράλληλα μια προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, αλλά και μιας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης υπέρ της κατανάλωσης τους.

Η ατζέντα του Κέντρου

Μέχρι τώρα έχει διοργανώσει διάφορες εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων σε αρκετές πόλεις και αγροτικές κοινότητες της Κύπρου αλλά και θεματικές εκδρομές σε διάφορα χωριά με ενημερωτικές ξεναγήσεις των επισκεπτών για τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται τοπικά. Επίσης, το Κέντρο εκπροσωπεί τους Κύπριους παραγωγούς σε διεθνείς εκθέσεις, ενώ, βοηθά στην προβολή και στήσιμο διαφόρων σημείων λιανικής πώλησης παραδοσιακών προϊόντων σε διάφορα σημεία των πόλεων. Επιπλέον, στηρίζει ανέργους οι οποίοι ενδιαφέρονται να στραφούν προς τη καλλιέργεια, γεωργία και παραγωγή κυπριακών προϊόντων.

Έβαλε στόχο!

Το Κέντρο θέλει να δημιουργήσει έναν κατάλογο τοπικών παραγωγών με στοιχεία επικοινωνίας τους για να είναι άμεσα προσβάσιμοι στους καταναλωτές, ενώ, έχει βάλει σκοπό να βρει τρόπους συντόμευσης των αλυσίδων διανομής, έτσι ώστε να προσφέρονται τα τοπικά προϊόντα σε πιο ελκυστικές τιμές, αφού θα λιγοστέψουν οι διάφοροι μεσάζοντες.

 

Πληροφορίες: Μιχάλης Κραμβής 99-623494 kramvism@cytanet.com.cy,

Τζούλια Κωνσταντινίδου 99-348351 julia.constantinidou@gmail.com

Κοκκινοτριμιθιά, Λευκωσία. (facebook https://www.facebook.com/kentro.provolis.paradosiakon.proionton)

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close