Things to Do , Top Stories

Όλοι παίζουμε beach tennis

Γνώρισε την ομάδα τωνSeawolves15

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2015

Παθιασμένοι και γεμάτοι ενέργεια, οι παίκτες της ομάδας Seawolves15, με πρωτοστάτη τον Στυλιανό Θεοχάρους (πρόεδρο του ομίλου), εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια: να σηκώσουν τον κόσμο από καναπέδες και κρεβάτια και να τον φέρουν στη θάλασσα, στο παιχνίδι, στην πραγματική ζωή.

Μια ομάδα νέων ανθρώπων, χωρίς κολλήματα και αγκυλώσεις, δημιούργησαν έναν όμιλο για την κοινή τους αγάπη, το beach tennis, μέσα από τον οποίο δεν θέλουν απλώς να προβάλουν ένα ακόμα άθλημα, αλλά να αλλάξουν την κοινωνία. Να ξαναθυμίσουν σε όλους μας τι σημαίνει να προσφέρεις, τι σημαίνει να δίνεις χωρίς ανταλλάγματα. Μέσα στη γενικότερη ηθική κατρακύλα και εξαθλίωση που περνά ο τόπος μας το τελευταίο διάστημα, οι SeaWolves 15 μοιάζουν σαν μια αχτίδα φωτός, μια ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει πεθάνει ακόμα. Ότι για να γίνει καλύτερη η κοινωνία που ζούμε, πρέπει πρώτα να γίνουμε εμείς καλύτεροι άνθρωποι.

Από τον Αχιλλέα Ρώτα

 

Τι είναι το Beach Tennis;
Είναι ένα άθλημα 30 χρονών που πρωτοξεκίνησε στην Ιταλία και είχε σκοπό να συνδυάσει τη διασκέδαση της παραλίας, τον ήλιο, τη θάλασσα, την άθληση και το παιχνίδι. Μόλις το 2008 αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ITF και από τότε διοργανώνονται κάθε χρόνο, σε πολλές χώρες, διεθνή τουρνουά. Παίζεται στο γήπεδο του beach volley, με πιο χαμηλό δίχτυ, 2 εναντίον 2 και δεν επιτρέπονται οι πάσες όπως στο beach volley. Αυτή είναι και η βασική διαφορά, οι υπόλοιποι κανονισμοί είναι όπως στο τένις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η διάρκεια ενός αγώνα ξεκινά από τα 20 λεπτά και μπορεί να τραβήξει μέχρι και ενάμιση ώρα.

Είναι δύσκολο; Χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα;
Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ατού του αθλήματος. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να παίξει. Σίγουρα αν το δεις πιο επαγγελματικά, χρειάζεται μια φυσική κατάσταση, την οποία όμως αποκτάς στην πορεία. Αν θα το κάνεις για εκτόνωση και για το κέφι σου, τότε χρειάζεσαι μόνο η καλή διάθεση. Είναι ένα άθλημα που πραγματικά προσφέρεται για όλους.

 

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη, στη CITY!

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close