Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2015
Παθιασμένοι και γεμάτοι ενέργεια, οι παίκτες της ομάδας Seawolves15, με πρωτοστάτη τον Στυλιανό Θεοχάρους (πρόεδρο του ομίλου), εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια: να σηκώσουν τον κόσμο από καναπέδες και κρεβάτια και να τον φέρουν στη θάλασσα, στο παιχνίδι, στην πραγματική ζωή.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων, χωρίς κολλήματα και αγκυλώσεις, δημιούργησαν έναν όμιλο για την κοινή τους αγάπη, το beach tennis, μέσα από τον οποίο δεν θέλουν απλώς να προβάλουν ένα ακόμα άθλημα, αλλά να αλλάξουν την κοινωνία. Να ξαναθυμίσουν σε όλους μας τι σημαίνει να προσφέρεις, τι σημαίνει να δίνεις χωρίς ανταλλάγματα. Μέσα στη γενικότερη ηθική κατρακύλα και εξαθλίωση που περνά ο τόπος μας το τελευταίο διάστημα, οι SeaWolves 15 μοιάζουν σαν μια αχτίδα φωτός, μια ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει πεθάνει ακόμα. Ότι για να γίνει καλύτερη η κοινωνία που ζούμε, πρέπει πρώτα να γίνουμε εμείς καλύτεροι άνθρωποι.
Από τον Αχιλλέα Ρώτα
Τι είναι το Beach Tennis;
Είναι ένα άθλημα 30 χρονών που πρωτοξεκίνησε στην Ιταλία και είχε σκοπό να συνδυάσει τη διασκέδαση της παραλίας, τον ήλιο, τη θάλασσα, την άθληση και το παιχνίδι. Μόλις το 2008 αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ITF και από τότε διοργανώνονται κάθε χρόνο, σε πολλές χώρες, διεθνή τουρνουά. Παίζεται στο γήπεδο του beach volley, με πιο χαμηλό δίχτυ, 2 εναντίον 2 και δεν επιτρέπονται οι πάσες όπως στο beach volley. Αυτή είναι και η βασική διαφορά, οι υπόλοιποι κανονισμοί είναι όπως στο τένις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η διάρκεια ενός αγώνα ξεκινά από τα 20 λεπτά και μπορεί να τραβήξει μέχρι και ενάμιση ώρα.
Είναι δύσκολο; Χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα;
Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ατού του αθλήματος. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να παίξει. Σίγουρα αν το δεις πιο επαγγελματικά, χρειάζεται μια φυσική κατάσταση, την οποία όμως αποκτάς στην πορεία. Αν θα το κάνεις για εκτόνωση και για το κέφι σου, τότε χρειάζεσαι μόνο η καλή διάθεση. Είναι ένα άθλημα που πραγματικά προσφέρεται για όλους.
Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη, στη CITY!
Σχετικά
Αυτόν τον Οκτώβριο, το Cyberness αφήνει για λίγο την πόλη και πηγαίνει… West
Το Cyberness μετατρέπει το Kolla σε Wild West για ένα διήμερο
Ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος παρουσιάζει στη Λευκωσία την «Πρόσληψη Τροφής»
Μια ανοιχτή συζήτηση για τη δεκαετία του 1980, τις εκλεκτικές συγγένειες και την προσωπική του διαδρομή στη γραφή, στη γιορτή και στο πένθος.
Weekend Agenda: 40 υπέροχες προτάσεις εξόδου για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ στα χωριά, συναυλίες, θέατρο, χορός και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες γεμίζουν την ατζέντα 18–20 Σεπτεμβρίου.
Αντίκες, βινύλια, κοσμήματα και vintage θησαυροί σε ένα μεγάλο market
Το Grand Antiques & Vintage Market επιστρέφει για 4η φορά στον Στρόβολο
Ο Καρχαρίνος και τα ψαράκια ζελεδάκια έρχονται στη Λευκωσία!
Ένα ξεχωριστό πρωινό γεμάτο παραμύθι, δημιουργικό παιχνίδι, ζωγραφική και χειροτεχνίες περιμένει μικρούς και μεγάλους στη Λευκωσία, με αφορμή την παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου του Κωνσταντίνου Δέδε
Από τον τρύγο στο dance floor: Μια διαφορετική Κυριακή στο Tsangarides Winery
Το Τsangarides Winery μας προσκαλεί να ζήσουμε από κοντά τη διαδικασία του τρύγου, από το αμπέλι μέχρι το πάτημα των σταφυλιών, και να κλείσουμε τη μέρα με χορό και κρασί.
Το Πάρκο Ακρόπολης, στη Λευκωσία, θα γεμίσει και φέτος βιβλία και παιδιά!
To Nicosia Book Fest 2026 επιστρέφει στις 10 Οκτωβρίου
H (δημοφιλής) Οδός Χριστουγέννων ετοιμάζεται και φέτος να επιστρέψει
Έρχεται ανανεωμένη και έτοιμη να μας χαρίσει ακόμη περισσότερες όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές
Περπάτα την πόλη μας τζιαι δες την αλλιώς!
Την Τρίτη, μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού για μια νυχτερινή περιδιάβαση στην εντός των τειχών πόλη, με αφετηρία το Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας.
Αυτές είναι οι επόμενες μεγάλες εκδηλώσεις που έρχονται στο γραφικό Όμοδος
Η καρδιά της κυπριακής υπαίθρου συνεχίζει να χτυπά δυνατά στην ορεινή Λεμεσό
Στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας θα στηθεί μία όμορφη γιορτή με παιχνίδια, φαγητό, μουσική και διασκέδαση
Η Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς που διοργανώνει το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου επιστρέφει και φέτος