21 May 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Γέφυρα Πολιτισμού: Κύπρος-Ουκρανία

Συνδέοντας τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Κύπρο, Ουκρανία και Πολωνία

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2015

Ο βραβευμένος Pοταριανός Όμιλος Λευκωσία-Λήδρα σε συνεργασία με την Α.Ε. τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Borys Humeniuk και την Α.Ε. την πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Barbara Tuge-Erecinska διοργανώνουν τη φιλανθρωπική έκθεση "Γέφυρα Πολιτισμού: Κύπρος – Ουκρανία" στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Η έκθεση θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

Ο διεθνούς φήμης Ουκρανός φωτογράφος Δρ. Γιούρι Τίτοβετς και η καταξιωμένη Κύπρια ζωγράφος Αυγούστα Δημοσθένους χρησιμοποιούν το φωτογραφικό φακό και τον καμβά αντίστοιχα και δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο δημιουργώντας μια "γέφυρα πολιτισμού" μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας. Το κουαρτέτο εγχόρδων Amiche από Πολωνούς και Κύπριους μουσικούς, θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση των εγκαινίων.

Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του Cyprus Investment Promotion Agency κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης. Εκτός των πρεσβευτών, την εκδήλωση επίσης θα χαιρετίσει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Διπλωματικής Αποστολής "European Ukraine" στην Κύπρο Δρ. Γιούρι Τίτοβετς.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των έργων τέχνης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων "Μοναδικά Χαμόγελα" για δημιουργία κέντρου αριστείας στην Κύπρο. Επίσης, ανθρωπιστική βοήθεια θα συλλεχθεί από την Ουκρανική Πρεσβεία για το δοκιμαζόμενο πληθυσμό της εμπόλεμης ζώνης της Ανατολικής Ουκρανίας.


Οι καλλιτέχνες
Δρ. Yuriy Titovets
- επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Διπλωματικής Αποστολής «European Ukraine» στην Κύπρο Δρ. Γιούρι Τίτοβετς, διακεκριμένος Ροταριανός, πρόεδρος και ιδρυτής διαφόρων φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών και κινήσεων, γνωστός ακτιβιστής και ιατρός στην πόλη του Λβιβ της Ουκρανίας, εμπνευστής διαφόρων ιατρικών προγραμμάτων δημόσιας υγείας, δραστήριος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ως φωτογράφος είναι βραβευμένο μέλος του International Federation of Photographic Art (FIAP) - ESFIAP, και ιδρυτής της γκαλερί φωτογραφίας "PROSTIR".

Αυγούστα Δημοσθένους – Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988 και είναι κάτοχος πτυχίου BA in Fine Arts του De Montfort University του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και Master degree (MA) in Fine Arts με ειδίκευση στη ζωγραφική. Με την επιστροφή της στην Κύπρο η Αυγούστα ιδρύει το προσωπικό της καλιττεχνικό στούντιο και συνεχίζει την δημιουργική της πρακτική απευθυνόμενη τόσο σε ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς. Η Αυγούστα έχει διοργανώσει τρεις προσωπικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διάφορες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Στα έργα της συνδυάζει πραγματική με το αφηρημένη απόδοση τοπίων, φιγουρών και αντικειμένων με έμφαση στη χρήση χρωμάτων και φωτός.

Ώρα: 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close