Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2015
Αφού έκανε τη διαδρομή του, περνώντας από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, θέατρα, CD players αυτοκινήτων και παιδικά υπνοδωμάτια, ο «Τεμπέλης Δράκος» συναντά επιτέλους μια συμφωνική ορχήστρα.
Τον Γιώργο Χατζηπιερή τον γνώρισα πριν από μια δεκαετία. Τότε ήταν που μόλις είχε κυκλοφορήσει ο «Τεμπέλης Δράκος», η πρώτη του δουλειά με παιδικά τραγούδια. Έκτοτε έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Κυκλοφόρησε την «Επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου», είδε και τις δυο δουλειές του να καθιερώνονται και να γίνονται «κλασικοί» δίσκοι με παιδικά τραγούδια, σε Κύπρο αλλά και Ελλάδα, δουλεύει συνεχώς στο μυαλό του την ιδέα να παρουσιάσει τις δουλειές του και σε μορφή θεάτρου ή μιούζικαλ, έγραψε μουσική για τον ΘΟΚ, έκανε συναυλίες, ενώ μέσα σε όλα αυτά δεν σταμάτησε ποτέ να διαβάζει παραμύθια στα παιδιά του και να προσπαθεί να τους καλλιεργήσει τη φαντασία με κάθε τρόπο.
«Η φαντασία είναι το αντίβαρο της πεζότητας που ζούμε στην καθημερινότητά μας. Για να ισορροπήσεις στη γη θα πρέπει να έχεις το ένα σου πόδι στον αέρα, έγραψε ο Ελύτης. Η φαντασία σού ανοίγει άλλους κόσμους, με χρώματα, εικόνες και μελωδίες, σε ελαφρύνει από τη μουντίλα και τα βάσανα της ζωής. Όταν καλλιεργείς τη φαντασία, βλέπεις τη ζωή μέσα από πιο πολλά ‘μεγαπίξελς’ και τελικά γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος».
Τυχερός άνθρωπος ο Γιώργος Χατζηπιερής και σπουδαίος δημιουργός! Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός τρίτου δίσκου με παιδικά τραγούδια, ενώ παράλληλα θα ακούσει και τα τραγούδια του να εκτελούνται από μια συμφωνική ορχήστρα!
Διάβασε όλη την συνέντευξη, στην CITY FREE PRESS!
Σχετικά

Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση φωτογραφίας
Εγκαινιάζεται και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τα γυρίσματα των ταινιών του

Τα δύο εμβληματικά έργα τέχνης που πρέπει να δεις
Δύο εμβληματικά έργα του διάσημου γλύπτη Anish Kapoor στην γκαλερί XeniArtSpace

Εικαστική εγκατάσταση του Μιχάλη Χαραλάμπους στο Κυπριακό Μουσείο
Αρχαιότητες από τις συλλογές του Tµήµατος Αρχαιοτήτων συµβιώνουν µε σύγχρονα έργα του εικαστικού

Οι νικήτριες φωτογραφίες του διαγωνισμού British Wildlife Photography
Η νικήτρια φωτογραφία που επέλεξε το κοινό είναι μια μπάλα που ξεβράστηκε στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας



Μια συναρπαστική, οπτικοακουστική έκθεση έρχεται στη Λευκωσία
Μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης ο θεατής καλείται να εξερευνήσει τη δική του ταυτότητα

Ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει το “BEYOND”
Ένα υπέροχο Gala Χορού εις μνήμη του χορευτή Λάμπρου Λάμπρου


Η έκθεση "The Art of Social Media 2022" έρχεται στην Κύπρο
Στόχος είναι η ανάδειξη της ποιοτικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο διαδίκτυο


Πάμε στη νέα έκθεση του Σπύρου Προκοπίου
Μια έκθεση έργων τέχνης που σχετίζεται με την παραμόρφωση